Algemeen

Stevige kritiek afgewezen 'Black Widow'-regisseur op Marvel Studios

Niet alle regisseurs staan te trappelen om een Marvel-film te maken.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Via The Pioneer wordt duidelijk dat regisseur Lucrecia Martel (The Headless Woman, Zama) geen goed woord over heeft voor de aanpak van Marvel Studios bij de films in het Marvel Cinematic Universe. Martel was één van de kandidaten voor de Phase IV-film Black Widow, maar kreeg de stoel niet. Waarschijnlijk omdat zij zich niet kan vinden in de productiewijze.Tijdens het Jio MAMI Mumbai Film Festival zei Martel dat het haar opvalt dat er nu wel meer vrouwelijke regisseurs worden aangetrokken, maar dat er nog steeds wordt gedacht dat vrouwelijke filmmakers niet de actiescènes moeten opnemen.


"Studio's zijn geïnteresseerd in vrouwelijke filmmakers, maar ze denken nog steeds dat actiescènes voor mannelijke regisseurs zijn. Het eerste dat ik hen vroeg was of ze de speciale effecten misschien konden veranderen omdat er zoveel laserlicht wordt gebruikt... Ook de soundtracks bij Marvel-films zijn echt afschuwelijk, misschien zijn we het hier niet mee eens, maar het is echt moeilijk om een Marvel-film te kijken. Het doet pijn aan mijn oren."

De kritische regisseur sprak overigens wel uit dat ze graag de Black Widow zou willen maken, maar dan ongetwijfeld onder haar voorwaarden. Naar verwachting verschijnt Black Widow met Scarlett Johansson en van regisseur Cate Shortland in 2020 in de bioscoop.

Over visuele effecten gesproken. Hieronder een ILM-video voor Infinity War.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

ook de soundtracks bij Marvel-films zijn echt afschuwelijk
Mwoa de meeste soundtracks zijn inderdaad matig tot slecht, maar in Avengers, Avengers Infinity War en zeker in Black Panter vind ik ze meer dan geslaagd.

centr1no

Avatar

In een franchise als dit een film mogen maken en dan niet snappen dat het eindproduct aan bepaalde voorwaarden moet voldoen (omdat die aanpak in het verleden bijzonder succesvol is gebleken) en dan ook nog ongefundeerde seksistische uitspraken doen.....
En wat denkt zo'n studio? We willen voor deze film een vrouwelijk regisseur. Het liefst lekker feministisch en met een eigen mening. Maar haar mening moet ze maar voor zich houden en feministische uitingen zien we ook liever niet.
Succes.

Mellie

Avatar

Ik heb ook gesolliciteerd.
Ben het ook niet geworden omdat ik een blanke man ben!

Ang3l

Avatar

@Mellie Awww, poor you.... wat heb je t slecht anno 2018.

Scheerzeep

Avatar

Ik weet niet of dit is omdat ze een vrouw is. Taika Waititi heeft volgens mij ook niet heel veel te zeggen gehad over de actiescènes van Thor: Ragnarok. Niet iedere regisseur zal blij zijn met die beperktere vrijheid. Het is misschien goed voor de continuïteit van de franchise dat Marvel zelf of grotendeels de actie verzorgt, maar een nieuwe, frisse blik is soms ook niet verkeerd.

Master Of Films

Avatar

Taika is niet zo'n grote naam ;-)

Laten we de 2 zeer belangrijke Marvel regisseurs erbij halen.
Jon Favreau. Met Iron Man maakte hij de weg naar de MCU open. Joss Whedon, zijn Avengers film (zowel geschreven als geregisseerd) heeft Marvel geen windeieren gelegd.

Deze 2 heren hebben voor Marvel en hun MCU veel gedaan, maar ook deze 2 heren moesten buigen voor hun sequels.

Zowel voor Iron Man 2 als voor Avengers: Age of Ultron liepen achter de schermen niet zo goed als de 1e delen (waar beiden heren met veel plezier aan werkten). Bepaalde dingen waren van hogerhand opgelegd, waardoor Favreau & Whedon daar niet mee eens waren. Beide films waren niet al best, zeker tov van hun voorgangers. En voor beide heren werd de releatie met Marvel bekoeld. Favreau heeft zijn relatie met Marvel Studios al een tijdje bijgelegd dat dan weer wel. Als ik mij niet vergis heeft Whedon alleen nog een relatie met Marvel Entertainment.

Enne.... Favreau & Whedon zijn blanke mannen :P

chazillionair28

Avatar

De soundtrack van the winter soldier kan alles behalve slecht of matig worden genoemd

Judge

Avatar

Als je het er niet mee eens bent, ga dan lekker een filmhuis film voor vrouwen maken. Dan gaan wij mannen lekker naar een lekkere actiefilm van Marvel met lekker veel lawaai en laserlicht. Heerlijk!!!

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

Master Of Films,
Ahwww op zijn teentjes getrapt zielepoot.

meanrat

Avatar

Niemand die het opvalt dat iemand van het kaliber Lucrecia Martel een Marvel film zou willen maken? Ze maakt de prachtigste films, zoals La Ciénaga, maar die films zijn echt van een totaal andere orde dan de Hollywoodfilm. Ik heb La Ciénaga gezien op het IFFR. Een film zonder duidelijk plot. Het is meer een film alsof de camera toevallig bij een familie is en we zien hoe het gezin disfunctioneert en het uiteindelijk ernstig misloopt. Compleet ver van een hoofdpersonage die een duidelijk doel moet bereiken wat nog meer opvalt als het verhaal echt zo is als een superheld vs een slechterik. Het verbaast me.

centr1no

Avatar

meanrat "Niemand die het opvalt dat iemand van het kaliber Lucrecia Martel een Marvel film zou willen maken? "

En waarom zou ze een mogelijkheid om een internationale, big-budget blockbuster te maken niet onderzoeken? Is het niet de droom van alle kunstenaars, schrijvers, mediamakers om je product aan een zo groot mogelijk publiek te laten zien?

ridjieddo

Avatar

Dan doe je toch lekker niet een Marvel-film. Zeikwijf.

Sunspot

Avatar

Had ze kunnen weten, alsof DisneyMarvel zich gaat conformeren aan een regisseur, wanneer alles soepeltjes loopt, dik geld in het laatje brengt.

Ze stelt nogal wat eisen, ze wilt te veel in haar eentje veranderen, levert ook nog goed kritiek.

Alsof ze de film gewoon niet wilt regisseren, of wel, maar niet realistisch is.

Misschien dat ze later iets goed zou kunenn doen, maar Disney/Marvel gaat niet teveel van het pad af voorlopig, vooral niet voor een regisseur met dikke eisen

nieuwslaatste nieuws

meest populair