Nominaties Razzies bekend

Deuce Bigalow: European Gigolo, Dirty Love, Dukes of Hazzard, House of Wax en Son of the Mask. Eén van deze vijf is de slechtste film van 2005. Althans, volgens de jury van de jaarlijkse Razzies, de tegenhanger van de Oscar.

Hoofdrolspeler Rob Schneider is daarnaast genomineerd als slechtste acteur en samen met zijn luier in de film maakt hij ook kans op de Razzie voor het meest belabberde filmpaar. Maar daarmee is het nog niet afgelopen, want Schneider mag mogelijk ook Razzies in ontvangst nemen voor de slechtste sequel en zijn werk als regisseur.

In het tweede deel van Deuce Bigalow waren onder anderen ook de Nederlanders Jeroen Krabbé en Hanna Verboom te zien. European Gigolo, deels opgenomen in Amsterdam, was het vervolg op de komedie Male Gigolo uit 1999, over de prostitué Deuce Bigalow. Denk overigens niet dat Deuce met al deze nominaties op eenzame hoogte staat, want ook Son of the Mask is genomineerd in zeven categorieën.

De winnaars van de 26ste Razzies worden op 4 maart bekendgemaakt. Traditiegetrouw gebeurt dat één dag voor de uitreiking van de Oscars.

NieuwsFilm

meest populair