Opvallend: Disney's live-action 'Lady and the Tramp' is met echte honden

Dat moet een gezellige beestenboel geweest zijn op de set.

Iedereen kent het romantische hondenverhaal van Disney's klassieker Lady and the Tramp - in het Nederlands bekend onder de naam 'Lady en de Vagebond' - wel. Disney brengt volgend jaar een live-actionversie van deze animatiefilm uit 1955 uit. In een interview met Collider heeft acteur Thomas Mann, die Lady's baasje speelt, onthuld dat er echte honden zijn gebruikt op de set.

De afgelopen jaren heeft Disney het filmpubliek al heel wat mooie hervertellingen van zijn klassieke animatiefilms voorgeschoteld. De komende jaren staan er nog meer van die projecten op de planning. Zo verschijnt er in juli een nieuwe versie van The Lion King. De dieren uit The Lion King zijn volledig met de computer gemaakt. Voor Lady and de Tramp heeft Disney echter gekozen voor een traditionelere aanpak.

Gezellige beestenboel op de set
Volgens acteur Thomas Mann spelen er namelijk echte honden in de film mee. "Er zijn echte honden gebruikt. Iedere dag waren er honden aanwezig op de set", onthult Mann in een interview met de Amerikaanse site Collider. Volgens Mann heeft Disney de honden vooral gecast op hun uiterlijk. "De honden waren nauwelijks getraind. Soms liepen ze midden in een take weg, maar al met al was het erg leuk".

Het werken met de dieren was best een uitdaging voor de cast en crew. "Je moet vooral rustig en alert blijven als acteur. Het duurt even voordat de honden precies doen wat er van ze verwacht wordt, dus als acteur moet je elke take goed spelen om dat moment niet te missen", legt Mann uit. Toch was die moeite het meer dan waard. "Wie wil er nou niet twee echte honden zien kussen boven een bord spaghetti?"

Lady and the Tram verschijnt volgend jaar exclusief op Disney's aankomende streamingdienst, Disney+.

NieuwsFilm

meest populair