Eindelijk weer beweging in 'Battlestar Galactica'

Eindelijk weer beweging in 'Battlestar Galactica'

Een nieuwe scenarist.

Al sinds 2009 werkt Universal Pictures aan een film rond Battlestar Galactica. De franchise keerde in 2004 met groot succes terug en kreeg uiteindelijk vier seizoenen op televisie. Nu zet men een nieuwe stap en is Jay Basu ingehuurd om het script van de film te schrijven.

Regisseur Francis Lawrence zal de film maken en nu horen we dat Basu het script mag verzorgen. Hij werkte eerder aan The Girl in the Spider's Web en Charlie's Angels en mag nu dus nog een reboot van een jaren zeventig franchise maken. Het is goed en interessant nieuws, want Basu werkt vaker aan dit soort grootschalige projecten. Zo herschreef hij het script van Lisa Joy van Labyrinth, dat draait om kunstmatige intelligentie.

De Battlestar Galactica-franchise draait om een strijd tussen mensen en Cylons. Dat zijn robots, door mensen gemaakt, maar kunstmatig intelligent en uiteindelijk in opstand gekomen tegen hun scheppers. In de franchise zijn er nog maar enkele tienduizenden mensen over, die opgejaagd worden door de Cylons die het op hen voorzien hebben.

De serie van Ronald D. Moore was erg succesvol en draaide om thema's als politiek, religie en zingeving.



NieuwsFilm

meest populair