'Bumblebee' niet opgewassen tegen 'Aquaman'

'Bumblebee' niet opgewassen tegen 'Aquaman'

Ondanks een uitstekend ontvangst.

Na vijf Transformers-film van Michael Bay mogen de fans en andere geïnteresseerden sinds kort naar de bioscoop voor Bumblebee, een prequelfilm die veruit de best ontvangen film in de reeks is. Toch lijkt de film van regisseur Travis Knight (Kubo and the Two Strings) geen aantrekkingskracht te hebben op het publiek.

Het grote publiek lijkt vooral af te stemmen op DC's Aquaman en Walt Disney's Mary Poppins Returns. Waar die films de nodige tientallen miljoenen in de wacht gaan slepen tijdens het aankomende eerste weekend, lijkt de Transformers-film het matigjes te gaan doen. Volgens de analisten van Box Office Pro gaat Bumblebee niet verder komen dat zo'n $22 miljoen.

Een groot voordeel is dat Bumblebee slechts zo'n $82 miljoen kostte om te maken, dus als de opbrengst achter blijft op die van de moederreeks, dan is dat niet per se een ramp. Het veel duurdere Aquaman lijkt het een stuk beter te gaan doen. Er werd een score verwacht van zo'n $60 miljoen, maar het eerste weekend lijkt nu uit te komen op $82 miljoen.

Hieronder een nieuwe clip uit Bumblebee - goed voor 3,5 ster volgens de FilmTotaal-recensent.



NieuwsFilm

meest populair