Netflix heeft grootse toekomstplannen

Netflix heeft grootse toekomstplannen

Bijna 100 films per jaar!

Disney is zonder twijfel de machtigste filmstudio; het huis van de muis komt ieder jaar weer met de nodige blockbusters en steekt daardoor altijd met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. Toch weet ook Netflix hoge ogen te gooien, met een steeds indrukwekkendere filmafdeling onder leiding van Scott Stuber; zo verscheen er dit najaar alleen al nieuw werk van nogal wat grote namen, zoals The Ballad of Buster Scruggs van de Coen broers, Roma van Alfonso Cuarón en verschijnt er over niet al te lang ook Bird Box van Susanne Bier. Nu laat Netflix weten dit tempo in de komende jaren nog wat op te schroeven.

Zo wil de streaming-gigant per jaar maar liefst 55 nieuwe titels lanceren, verdeeld over twee categorieën, Originals en Indies. Er zullen 20 Originals gemaakt worden, die allemaal een groot budget krijgen, namelijk tussen de 20 en 200 miljoen dollar. De Indies zullen beperkt blijven tot een budget van 20 miljoen dollar; de meeste van deze films worden romcoms of andere genres. Een klein deel gaat naar arthouse-regisseurs. Animatiefilms en documentaires vallen daar nog eens buiten, waardoor het aantal films van Netflix per jaar op ongeveer 90 uitkomt. Dat is véél meer dan andere grote studios en bijvoorbeeld drie keer meer dan Universal.

Ook weet Netflix steeds meer grote namen te strikken voor hun projecten; denk bijvoorbeeld maar eens aan alle regisseurs die op dit moment werken aan Netflix films, zoals o.a. Martin Scorsese's The Irishman, Guillermo del Toro's Pinocchio en Michael Bay's Six Underground. Ook bekende acteurs en actrices, zoals Meryl Streep, Ben Affleck, Sandra Bullock en Dwayne Johnson zijn over niet al te lang in Netflix films te zien.



NieuwsFilm

meest populair