Bird Box (2018)

Never Lose Sight of Survival

Prima postapocalyptische film maakt potentie niet helemaal waar.
play

6,0 details

  • 124 Min
  • Drama
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
124 Min Verenigde Staten

In Bird Box ontmoeten we een vrouw en een aantal kinderen. Ze leven in de nabije toekomst waarin bepaalde wezens de wereldbevolking uitdunt doordat ze de levens van de mensen nemen als zij naar hen kijken. Hierdoor leven vele mensen geblinddoekt. De vrouw waagt zich met de kinderen aan een "blinde" reis van twee dagen naar een plek waar ze normaal door het leven kunnen gaan.

Regie
Susanne Bier
Cast
Sandra Bullock, John Malkovich, David Dastmalchian, Sarah Paulson, Tom Hollander, B.D. Wong, Rosa Salazar, Jacki Weaver, Trevante Rhodes, LilRel Howery, Pruitt Taylor Vince, Danielle Macdonald, Parminder Nagra, Taylor Handley, Amy Gumenick, Machine Gun Kelly, Vivien Lyra Blair, Julian Edwards.
Release
12.11.2018

Filmtotaal Recensie

Regie: Susanne Bier | Cast: Sandra Bullock (Malorie), John Malkovich (Douglas), Sarah Paulson (Jessica), Lil Rel Howery (Charlie), Trevante Rhodes (Tom), BD Wong (Greg), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2018

Soms zou je willen dat Netflix iets beter zou zijn in het timen van de release van zijn films. Mowgli kwam zo'n twee jaar na The Jungle Book uit en riep behoorlijk veel vergelijkingen op. Nu brengt Netflix ons Bird Box, een postapocalyptische film die heel erg doet denken aan A Quiet Place. Beide films spelen zich af in een postapocalyptische wereld. In de ene film mogen aliens je niet horen, in deze film mag jij ze niet zien. In beide gevallen leidt contact met de wezens tot de dood.

Bird Box is een aparte film met behoorlijk wat potentieel. Centraal staat Malorie, een dame die samen met twee jonge kinderen een veilige plek probeert te bereiken. Dat is moeilijk, want ze dragen een blinddoek. Als ze die niet dragen, gaan ze sowieso dood. De film heeft immers een duidelijk uitgangspunt: als je kijkt, ben je er geweest. Dat is ook meteen de boodschap die we in het begin meekrijgen tijdens een terugblik op het verleden.

alle artikelen (20)

Bird Box Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Bird Box

acties