Netflix-film 'Bird Box' opeens superactueel

De film heeft veel overeenkomsten met de coronacrisis-maatregelen.

In 2018 was de Netflix horrorfilm Bird Box met Sandra Bullock een groot succes. In de film zijn er opeens mysterieuze wezens op Aarde die mensen dwingen zelfmoord te plegen als ze de wezens zien. Er zijn overeenkomsten met hoe de wereld nu acteert tijdens de coronacrisis.

In een artikel van Screen Rant worden die overeenkomsten aangestipt. De eerste is dat mensen zich binnen opsluiten om niet in aanraking te komen met de mysterieuze wezens. En dit doet denken aan de lockdown.

Blinddoeken in plaats van mondkapjes
In de film gaan de mensen alleen geblinddoekt naar bijvoorbeeld de supermarkt om de wezens niet te zien. Steeds meer tijdens de huidige coronacrisis kiezen mensen ervoor om een mondkapje te dragen om niet met de onzichtbare dreiging in aanraking te komen.

Ook stipt Screen Rant aan dat mensen zich vergelijkbaar gaan gedragen. In de film van Susanne Bier willen bepaalde personages niet geloven dat de dreiging echt is. Ook met de coronacrisis zijn er voldoende mensen die de coronacrisis niet op de juiste waarde weten in te schatten, ondanks het vele bewijs dat op tafel ligt.

Malorie dit jaar in het schap
Josh Malerman, schrijver van het gelijknamige boek, heeft eerder aangegeven dat hij zijn boek schreef als een waarschuwing voor datgene wat er zou gaan komen. Later dit jaar zou het vervolg Malorie in het schap moet liggen.

NieuwsFilm

meest populair