Netflix-film 'Bird Box' enorme tijdsverspilling volgens Trent Reznor

De componist niet blij met de succesfilm.

Eind 2018 was de horrorthriller Bird Box een groot succes voor Netflix. De film werd naar verluidt door vele miljoenen mensen gestreamd. Toch is er nu kritiek, van componist Trent Reznor.

De kritiek gaat niet zozeer over de film zelf, maar over hoe deze tot stand kwam. Hij werkte met zijn compagnon Atticus Ross aan de film van regisseur Susanne Bier. Reznor tegenover Revolver over de situatie:


"Toen we echt met de film startten, leek het wel of de film werd gemaakt op een telefoon. We zaten vast aan een filmeditor die echt een slechte smaak had. Dat was een soort van barricade om bepaalde dingen in de film te krijgen. En de laatste kers op de smakeloze taart was dat we op tournee waren toen ze de muziek afrondden. Ze mixten de muziek zo zacht, dat je deze bijna niet kon horen. Dus het was.. . het was een f*cking tijdsverspilling. Toen dachten we nog dat niemand de film zou gaan kijken. En uiteraard werd het één van de grootste films ooit voor Netflix."


Ander probleem: Woman in The Window
Muziek is een bepaalde factor in films. De juiste componist kan zomaar het verschil maken om van een film een echt succes te maken, of deze juist te breken. Reznor werkte aan onder meer de HBO-serie Watchmen en het volgend jaar te verschijnen Soul van Pixar. Ook werkt hij nu samen met David Fincher aan zijn Netflix-film Mank.

Even geleden had hij nog de muziek aangeleverd voor de film The Woman in The Window, maar na intensieve reshoots is hij bij die film weggelopen. "Er is geen vijandigheid aan onze kant. Het is frustrerend als je zoveel werk hebt gedaan, en dat het nu allemaal weg is. We waren trots - en zij waren trots - op de film zoals die was," aldus Reznor. Nu wordt de muziek verzorgd door Danny Elfman.

NieuwsFilm

meest populair