The Woman in the Window (2020)

Seeing is Believing

Pulp zonder enige zelfreflectie, maar toch had het slechter gekund.
play

5,0 details

  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten

Anna Fox is naast arts bovenal een kluizenaar. Ze woont alleen in New York en verlaat praktisch nooit haar woning. Dagelijks drinkt ze veel wijn, bekijkt ze oude films en denkt bovenal terug aan gelukkigere tijden. Ook is ze niet vies van het bespioneren van haar buren. Tegenover Anna's huis trekt een nieuw gezin in: de Russells. Ze lijken een perfecte familie. Maar wanneer Anna op een avond uit haar raam kijkt en iets ziet wat ze eigenlijk niet zou mogen, begint haar wereld in elkaar te storten. Niet alleen worden haar schokkende geheimen blootgelegd, ook weet ze niet meer wat echt is, wat verzonnen is en wie er nou eigenlijk in gevaar verkeerd.

Regie
Joe Wright
Cast
Julianne Moore, Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Wyatt Russell, Jennifer Jason Leigh, Brian Tyree Henry, Fred Hechinger, Jeanine Serralles, Liza Colón-Zayas, Diane Dehn, Benjamin Jay Davis, Milanee Gordon, Anna Cameron.
Release
14.05.2020

Filmtotaal Recensie

Regie: Joe Wright | Scenario: Tracy Letts | Cast: Amy Adams (Anna Fox), Fred Hechinger (Ethan Russell), Gary Oldman (Alistair Russell), Julianne Moore (Jane Russell), Jennifer Jason Leigh (Jane Russell), Wyatt Russell (David), Brian Tyree Henry (Detective Little), Jeanine Serralles (Detective Norelli), Anthony Mackie (Ed), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2021

Eigenlijk is het raar om het studiologo van Twentieth Century Studios te zien aan het begin van een film die debuteert op Netflix. Fox, zoals de studio voorheen natuurlijk heette, is immers aangekocht door de grote streamingconcurrent Disney. En de meeste Fox-titels verschijnen nu op Disney+ onder de vlag van Star. Zou het kunnen dat niemand daar zijn vingers wil branden aan het uitbrengen van The Woman in the Window?

Er is meer aan de hand met deze thriller. Tijdens de productie werd scriptdokter Tony Gilroy ingevlogen om delen te herschrijven die waren aangeleverd door de originele scenarist Tracy Letts. Na testvertoningen besloten ze bij Disney de film ook nog eens opnieuw te monteren, en toen covid uitbrak werd de releasedatum niet simpelweg uitgesteld, maar geheel geschrapt tot nader order. Dus dat-ie nu ogenschijnlijk op Netflix wordt gedumpt, boezemt vooraf weinig vertrouwen in. Maar door die lens bezien valt het uiteindelijk nog aardig mee.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Woman in the Window Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

The Woman in the Window

acties