Algemeen

'The Lion King' geen shot-voor-shot remake

En wat is het nou? Live-action of animatie?

door Jim Pedd om 06:38 in Algemeen
In een interview vertelt Sean Bailey, die bij Disney verantwoordelijk is voor de live-action films, over de plannen van de studio. Hij ging tijdens dat interview in op de kritiek dat The Lion King, dat volgend jaar in de bioscopen draait, niet alleen een shot-voor-shot remake lijkt te worden, maar ook op het feit dat het geen live-action lijkt te zijn zoals beloofd werd.

Tegenover The Hollywood Reporter vertelde Bailey dat The Lion King een geliefd film is. Het is dus belangrijk om te eren waar fans het meest van houden. "Maar er zitten ook zaken in de film die nieuw zijn, " aldus Bailey. Vervolgens ging hij in op de verhouding tussen animatie en live-action. De film van Jon Favreau blijkt ergens in het midden te liggen.

"Historische definities werken niet. We gebruiken bepaalde technieken die je traditioneel als animatie zou omschrijven. En er zijn technieken die gewoonlijk live-action genoemd zouden worden. Het is echt een evolutie van de technologie die Jon [Favreau] gebruikt heeft voor Jungle Book."

Voor The Lion King zijn filmsets gebruikt, en vervolgens technieken die de leeuwen en andere dieren konden maken. Het eindresultaat is een film met dieren die levensecht lijken, maar dat overduidelijk niet zijn. Vanaf 19 juli 2019 in de bioscoop.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Colruiter

Avatar

Milkfactory!!! We eren het origineel door een complete herwerking uit te brengen die er moet toe leiden dat niemand nog naar het origineel zal willen kijken. Disney lijkt zich te schamen voor het oude getekende werk.

Ereptile

Avatar

Ze spelen wel in op het succes van fotorealistische/live-action films zoals Jungle Book. Veel jongeren van nu kijken niet graag naar de oude animatiefilms maar leren op deze manier hetzelfde verhaal kennen.

Ik ben zelf ook geen fan van remakes, maar net als Jungle Book raakt deze film een nostalgie snaar. Ik ben juist heel benieuwd naar deze film Smiley face

nieuwslaatste nieuws

meest populair