Waar het angstaanjagende 'Us' echt over gaat?

Waar het angstaanjagende 'Us' echt over gaat?

De nieuwe horrorthriller van Jordan Peele.

Op eerste kerstdag verscheen de eerste trailer voor de nieuwe film van regisseur en Oscarwinnaar Jordan Peele. Na zijn verrassende mysterieuze thriller Get Out komt Peele nu met de steviger ogende horrorthriller Us en de eerste beelden maakten op vele kijkers de nodige indruk. Maar wat wil Peele laten zien?

Tijdens een intro van één van de online versies van de trailer geeft Peele aan dat het een horrorfilm is. "Ik heb veel van mezelf gegeven bij het creëren van een nieuwe horrormythologie en een nieuw monster. Ik denk dat verhalen over monsters een van de beste manieren is om diepere waarheden boven water te halen en onze angsten als samenleving onder ogen te komen."

Ook geeft hij aan dat deze film niet om huiskleur / ras gaat. ""Het was heel belangrijk voor mij om een zwarte familie centraal te stellen in een horrorfilm. Het is ook belangrijk om te zeggen dat deze film, in tegenstelling tot Get Out, niet over rassen gaat. Het gaat daarentegen over iets waarvan ik denk dat het een onmiskenbare waarheid is geworden: dat we onze eigen ergste vijanden zijn."

In Us zien we rollen van onder meer Lupita Nyong'o (Star Wars: The Force Awakens), Winston Duke (Black Panther), Elizabeth Moss (The Handmaid's Tale) en Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman) en wordt een vakantie vierend gezin geconfronteerd met een aantal zeer gestoorde dubbelgangers. Vanaf 28 maart draait Us in de Nederlandse bioscoopzalen. Nogmaals die trailer:



NieuwsFilm

meest populair