'Schindler's List' in januari terug in de bioscoop!

'Schindler's List' in januari terug in de bioscoop!

Bekijk de 25th Anniversary-trailer voor de moderne klassieker.

Eind januari keert Steven Spielbergs oorlogsdrama Schindler's List terug op het Nederlandse witte doek. Dit gebeurt in het kader van de herdenkingsdag voor de holocaust, de systematische Jodenvervolging en genocide voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Spielbergs moderne meesterwerk is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Duitse oorlogsprofiteur Oskar Schindler (Liam Neeson) die tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens redde van meer dan duizend Joodse arbeiders.

Schindler's List verscheen dus alweer 25 jaar geleden. Het oorlogsdrama werd genomineerd voor twaalf Academy Awards en won er zeven, waaronder Beste film, Beste regisseur (Spielberg) en Beste script. Zowel Neeson als Ralph Fiennes, die te zien is als de sadistische nazi-commandant Amon Göth, werden genomineerd voor een Oscar. Andere rollen werden ingevuld door onder meer Ben Kingsley, Caroline Goodall en Jonathan Sagall. Met een budget van $22 miljoen werd er wereldwijd $322,1 miljoen opgehaald.

Vanaf 27 januari, de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust, keert Schindler's List terug in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder de 25th Anniversary-trailer.



NieuwsFilm

meest populair