Video

'Schindler's List' in januari terug in de bioscoop!

Bekijk de 25th Anniversary-trailer voor de moderne klassieker.

door Bram de Groot om 07:14 in Video
Eind januari keert Steven Spielbergs oorlogsdrama Schindler's List terug op het Nederlandse witte doek. Dit gebeurt in het kader van de herdenkingsdag voor de holocaust, de systematische Jodenvervolging en genocide voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Spielbergs moderne meesterwerk is gebaseerd op een waargebeurd verhaal over de Duitse oorlogsprofiteur Oskar Schindler (Liam Neeson) die tijdens de Tweede Wereldoorlog de levens redde van meer dan duizend Joodse arbeiders.

Schindler's List verscheen dus alweer 25 jaar geleden. Het oorlogsdrama werd genomineerd voor twaalf Academy Awards en won er zeven, waaronder Beste film, Beste regisseur (Spielberg) en Beste script. Zowel Neeson als Ralph Fiennes, die te zien is als de sadistische nazi-commandant Amon Göth, werden genomineerd voor een Oscar. Andere rollen werden ingevuld door onder meer Ben Kingsley, Caroline Goodall en Jonathan Sagall. Met een budget van $22 miljoen werd er wereldwijd $322,1 miljoen opgehaald.

Vanaf 27 januari, de Internationale Herdenkingsdag voor de Holocaust, keert Schindler's List terug in de Nederlandse bioscopen. Bekijk hieronder de 25th Anniversary-trailer.5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Een van de beste film die ooit gemaakt is. Ik huil niet vaak bij films maar aan het einde van de film moet ik altijd een traantje wegpikken.

Frietgezicht

Avatar

Prima popcorn filmpie. Kijkt lekker weg.

Fiennes speelt ook een sterke rol.

Mav Damian

Avatar

Sterke film! Voor mij ook Spielberg beste film tot nu toe.

JayBee

Avatar

Voor een echte inkijk in de verschrikking van de vernietigingskampen kun je beter Son of Saul kijken.

Artificialis

Avatar

Had voor mij gewoon in kleur mogen zijn. Erg vermoeiend om een moderne film de hele tijd in zwart/wit te moeten kijken. Haalt een beetje het realisme van de film af.

NieuwsFilm

meest populair