Disney gaat heel voorzichtig om met homopersonage in 'Jungle Cruise'

Disney gaat heel voorzichtig om met homopersonage in 'Jungle Cruise'

De film is inmiddels al vertoond aan een testpubliek.

In Disney's Jungle Cruise zal voor het eerst een openlijk homopersonage te zien, dat tevens uit de kast komt in de film. Volgens de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ vonden er vorige week testscreenings plaats van de film. Nu is bekend geworden dat Disney erg voorzichtig omgaat met deze scène.

De Britse komiek Jack Whitehall speelt in Disney's Jungle Cruise een homoseksueel personage, met de naam McGregor. Het is voor het eerst in de geschiedenis van het huis van de muis dat er een openlijk homopersonage in een van zijn familiefilms te zien is. Hoewel de film pas in 2020 verschijnt, heeft de studio vorige week al wel proefvoorstellingen georganiseerd. Hierdoor is nu ook duidelijk hoe Disney omgaat met de desbetreffende scène.

Niet expliciet
In de film praat McGregor met het personage van Dwayne 'The Rock' Johnson over zijn liefdesleven. McGregor onthult dat hij 'niet van de vrouwen is' en dat 'alleen zijn zus hem daarin steunt'. Disney vermijdt dus het expliciete gebruik van het woord 'gay' of vergelijkbare termen. Het testpubliek was verder wel positief over de scène. Wel was er eerder kritiek op de casting van Whitehall. Sommigen vonden het jammer dat Disney koos voor een heteroseksuele acteur.

Jungle Cruise vaart in de zomer van 2020 de bioscoopzalen binnen!

NieuwsFilm

meest populair