Vier logische titelopties voor 'Star Wars: Episode IX'

Vier logische titelopties voor 'Star Wars: Episode IX'

The Knights of Ren en nog drie titelopties voor deel negen.

In januari 2017 werd de titel onthuld voor de achtste Star Wars-sagafilm; dit werd Star Wars: The Last Jedi. Deze titel werd uit de 'opening crawl' van Star Wars: The Force Awakens gehaald en de titel The Force Awakens was een tekst van Snoke in die film. The Hollywood Reporter plaatste een aardig artikel waarin er werd gekeken naar de mogelijke titels voor Episode 9, op basis van mogelijke aanwijzingen in de eerdere films.

THR verwacht dat de afrondende titel niet heel creatief zal zijn en waarschijnlijk leunt op iets dat we al weten. Dus niet zoals de creatievere titel Attack of the Clones uit 2002. THR heeft vier opties, namelijk The Knights of Ren, The Ashes of the Empire, The Rising Tyranny en A Spark of Hope.

Bekijk de afbeelding
Star Wars: The Knights of Ren

Deze titel is volgens THR een grote kanshebber. Dit omdat de 'Knights of Ren' een belangrijk onderdeel uitmaken van het verhaal van Adam Drivers Kylo Ren. In de film zijn al flitsen van deze groep voorbijgekomen, maar wie en waar ze zijn is nog niet duidelijk. En wie is Ren? Dit is niet alleen een deel van de naam van Kylo Ren. De titel zou veel goeds betekenen voor het afrondende deel.


Bekijk de afbeelding
Star Wars: The Ashes of the Empire


In de 'opening crawl' van The Force Awakens staat "...the sinister First Order has risen from the ashes of the Empire." Door dit te vertalen naar de filmtitel voor deel negen wordt er sterk terug gegrepen op het verleden. In de twee voorgangers was al as te zien, bijvoorbeeld bij de helm van Darth Vader welke mogelijk in het as van Anakin Skywalker ligt. En bovenal is de huidige confrontatie tussen de First Order en de rebellen een product van de Empire.


Bekijk de afbeelding
Star Wars: The Rising Tyranny


Deze tekst staat in de 'opening crawl' van The Last Jedi: "Only General Leia Organa's band of Resistance fighters stand against the rising tyranny." Dit zou een politiekere titel zijn en aansluiten op wat vooral in de prequel-trilogie werd belicht: de politieke strijd. Nadeel is dat deze titel eerder bij het tweede deel zou passen, gezien de stappen die Kylo Ren zet. De titel zou wel de uitdaging goed verwoorden: de uitgedunde 'rebels' tegen de nieuwe alleenheerser.


Bekijk de afbeelding
Star Wars: A Spark of Hope


Dit zou een veel hoopvollere titel zijn dan voorgaande opties. Ook deze is te lezen in de 'crawl' van The Last Jedi en staat in dezelfde zin als The Rising Tyranny-optie: "Master Luke Skywalker will return and restore a spark of hope to the fight." Het verwijst ook naar de opoffering van Luke Skywalker. Hij bracht Daisy Ridley's Rey, de Resistance en vele anderen weer wat licht in de duisternis. Met deze titel zou de saga ook afronden met een "hoop" in de titel, gezien de later toegevoegde titel A New Hope, de subtitel van de eerst verschenen film.

J.J. Abrams' Episode IX staat gepland voor 20 december 2019 en is na Avengers: Endgame de meest geanticipeerde film onder de FilmTotaal-bezoekers. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden, zoals op onderstaande fan-poster.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair