Geïrriteerde oud-lijfwachten zijn eindelijk van Johnny Depp af

Geïrriteerde oud-lijfwachten zijn eindelijk van Johnny Depp af

De acteur kan weer een juridische kwestie wegstrepen.

The Crimes of Grindelwald-acteur Johnny Depp is van een rechtszaak af en best snel ook. Medio 2017 werd hij het doelwit van twee oud-lijfwachten. Ze hadden een aanklacht ingediend en waren op zoek naar schadevergoedingen en onbetaalde salarissen. De twee mannen - Eugene Arreola (een gepensioneerde LAPD-detective) en Miguel Sanchez - beweerden dat de 55-jarige acteur hen vervelende klusjes gaf en dikwijls allerlei overtredingen maakte. Waaronder het toepassen van illegale en verdovende middelen. Het drietal is nu tot een onbekende schikking gekomen.

Dat is onthuld door E! News. De website heeft de wettelijke documenten gezien waaruit te lezen valt dat de kwestie opgelost is. Elke partij betrokken bij de aanklacht zou tevreden zijn met het akkoord dat gesloten is. Depp was aangeklaagd wegens diverse strafbare feiten. Zo zou hij de lijfwachten niet goed betaald hebben, ze oneerlijk hebben ontslagen en betrokken zijn geweest bij illegale handelspraktijken.

Bekijk de afbeeldingVolgens Arreola en Sanchez werden ze voornamelijk als oppassers toegepast. Ze moesten Depp, zijn kinderen en entourage rondrijden en ervoor zorgen dat Depp tegen zichzelf beschermd werd. Kennelijk is hij erg ondeugend in het openbaar.

Zo meldden de voormalige lijfwachten in hun aanklacht dat ze Depp - tijdens een avondje uit in een nachtclub - moesten waarschuwen als er sporen van drugs op zijn gezicht te zien waren. Daarnaast moesten ze ervoor zorgen dat niemand de acteur in armoedige toestand zou zijn.

Bekijk de afbeeldingUit de documenten kon men makkelijk halen dat Arreola en Sanchez behoorlijk geïrriteerd waren. Bijna twee jaar lang werden er geen overuren uitbetaald, hadden de heren diensten van 12 uur en kregen ze geen rustpauzes. Ook vonden ze het vervelend dat ze in Depp's auto's moesten rijden terwijl deze bevuild waren met verboden middelen.

Voor zijn kinderen zorgen zagen ze ook niet zitten. Volgens Sanchez moest hij alles doen wat Depp's kinderen van hem verlangden, anders zou hij ontslagen worden. Ze noemden hun werk bovenal gevaarlijk. Dit is o.a. gekomen door een opvallend incident waarbij het hoofd van Depp's beveiligingsteam - Leonard Damian - zichzelf in het been schoot.

NieuwsFilm

meest populair