'Exorcist II' slechtste film volgens 'The Exorcist'-regisseur

'Exorcist II' slechtste film volgens 'The Exorcist'-regisseur

William Friedkin laat zich gaan!

In het eerste deel van de 25 Heel Slechte Films-reeks stond onder meer Exorcist II: The Heretic (1977) opgenomen. En geheel toevallig heeft de regisseur van het origineel uit 1973, The Exorcist, zich uitgelaten over het vervolg op zijn klassieker.

The Exorcist-regisseur William Friedkin (Killer Joe, To Live and Die in L.A.) was te horen in de 'The Movies That Made Me'-podcast en noemde Exorcist II: The Heretic de slechtste film die hij tot op heden heeft gezien, in niet mis te verstane bewoordingen.


"Ik kan je zeggen dat ik veel van Exorcist II heb gezien, onder de volgende omstandigheden. Ik was in het Technicolor-lab en een van de timers zei: 'We hebben zojuist Exorcist II afgerond, wil je deze misschien zien?' En ik weet niet waarom, maar ik ging de kamer in en ik heb er ongeveer 40 minuten over gedaan. Het is de ergste troep dat ik ooit heb gezien. Het is een schande... En God, wat een cast had de film - Richard Burton, en Max von Sydow, en Louise Fletcher, plus Linda Blair. James Earl Jones. Dat is de slechtste 40 minuten film die ik ooit heb gezien, echt, en dat zegt veel."

Friedkins The Exorcist uit 1973 was de eerste horrorfilm die werd genomineerd voor een Oscar voor Beste film. Het vervolg van een paar jaar later, van regisseur John Boorman, was in alle opzichten een drama. Het deed Boorman zelfs doen besluiten afstand te nemen van de film.



NieuwsFilm

meest populair