Algemeen

'Exorcist II' slechtste film volgens 'The Exorcist'-regisseur

William Friedkin laat zich gaan!

door Bram de Groot om 08:32 in Algemeen
In het eerste deel van de 25 Heel Slechte Films-reeks stond onder meer Exorcist II: The Heretic (1977) opgenomen. En geheel toevallig heeft de regisseur van het origineel uit 1973, The Exorcist, zich uitgelaten over het vervolg op zijn klassieker.

The Exorcist-regisseur William Friedkin (Killer Joe, To Live and Die in L.A.) was te horen in de 'The Movies That Made Me'-podcast en noemde Exorcist II: The Heretic de slechtste film die hij tot op heden heeft gezien, in niet mis te verstane bewoordingen.


"Ik kan je zeggen dat ik veel van Exorcist II heb gezien, onder de volgende omstandigheden. Ik was in het Technicolor-lab en een van de timers zei: 'We hebben zojuist Exorcist II afgerond, wil je deze misschien zien?' En ik weet niet waarom, maar ik ging de kamer in en ik heb er ongeveer 40 minuten over gedaan. Het is de ergste troep dat ik ooit heb gezien. Het is een schande... En God, wat een cast had de film - Richard Burton, en Max von Sydow, en Louise Fletcher, plus Linda Blair. James Earl Jones. Dat is de slechtste 40 minuten film die ik ooit heb gezien, echt, en dat zegt veel."

Friedkins The Exorcist uit 1973 was de eerste horrorfilm die werd genomineerd voor een Oscar voor Beste film. Het vervolg van een paar jaar later, van regisseur John Boorman, was in alle opzichten een drama. Het deed Boorman zelfs doen besluiten afstand te nemen van de film.6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Volgens mij nooit gezien maar ik vind The Exorcist(hoewel een aardige film) erg overrated. De sfeer enz is goed maar eng nergens.

Op Netflix staat Psycho 2, dat is nou juist weer een underrated filmpje. Best een goed vervolg.

Goku32

Avatar

Frietgezicht weet niet hoe oud je was toen je de Excorcist zag, maar ik was 8 toen ik die film voor het eerst zag, maar nu snap ik je wel zo eng is die film niet het speelt zich af in 1 ruimte, en deel 2 is helemaal slecht sloeg helemaal nergens op. Deel 3 was wel weer grappig maar had helemaal niet gehoeven, alleen deel 1 is de moeite waard om een x te checken, maar tegenwoordig heb je 100 keuzes kwa films met demonen die mensen over nemen en zo. Dat het gewoon niet leuk meer is. Zag laast die possesion film in dat lijken huis. Echt zo slecht

Frietgezicht

Avatar

Toen ik de film lang geleden zag was die goed maar beetje langdradig(was een kind) maar nu vooral niet eng.
En films als Scary Movie hebben ook niet geholpen. Dat met het hoofd draaien enz is eerder komisch geworden.

Dat het zich in 1 ruimte afspeelt maakt mij niet uit. Ik vind films als Clerks en Reservoir Dogs ook sterk.

mdielem

Avatar

Zo slecht was de film nu ook weer niet. Het was gewoon een gemakzuchtig samenraapsel van flashbacks van het eerste deel. De CGI-delen, zoals The Beginning, en veel slappe aftreksels die veel later zijn verschenen, vond ik veel slechter. Overigens is deel 3 echt heel eng en misschien wel een van de meest onderschatte films ooit.

Bilbo

Avatar

Ik ben het eens met de heren hierboven. Deel 3 is de shit. Brad Dourif is een geschenkje.

Mothercopper

Avatar

Deel 1 was zeer goed en zeker voor die periode. Tegenwoordig worden horrorfilms heel anders in beeld gebracht, meer flashy, kortere scenes, CGI etc. Effecten waren goed voor die tijd. Laten we niet vergeten dat de wereld er iets anders uitzag; minder snel.

NieuwsFilm

meest populair