25 heel slechte films! [deel 1]

25 heel slechte films! [deel 1]

Holmes & Watson werd gekraakt... en zo zijn er veel meer.

Deze week tref je op FilmTotaal 25 wel heel veel slechtste films. Dit naar aanleiding van het bedenkelijke ontvangst van Holmes & Watson, de komedie van Etan Cohen en met Will Ferrell en John C. Reilly. We starten met de eerste vijf!


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


Showgirls (1995)

Waarom: De film van onze eigen Paul Verhoeven wordt door velen gezien als een van de slechtste films ooit gemaakt. De film met Saved by the Bell-ster Elizabeth Berkley werd overladen met kritiek. De NC-17 film won maar liefst zeven Razzies. De erotische film wordt in alle opzichten gezien als slecht. Overigens verscheen er in 2011 een vervolg.


In Showgirls gaat de jonge Nomi Malone liftend naar Las Vegas waar ze Molly ontmoet. Als danseres gaat Nomi aan de slag in Cheetah Club en na een lap-dance met Zack Carey krijgt ze een rol in een groteske show. Daar ontmoet ze biseksuele drugssnuifende schoonheid, maar ook leading lady Cristal Connors. Nomi wordt een ster en weet zelfs Cristal voorbij te gaan.


Holmes & Watson (2018)

Waarom: Met een score van 8 procent op Rotten Tomatoes en een zwakke financiele start in de States bleek deze nieuwe samenwerking van Will Ferrell en John C. Reilly geen succes. Kritiekpunt was dat de humor totaal niet echt is. Er werd meteen besloten om de film ook niet in de Nederlandse bioscoopzalen te laten verschijnen.


In Holmes & Watson van regisseur Etan Cohen komen de briljante detective Sherlock Holmes en zijn goede vriend, de dokter John Watson, weer bij elkaar. De Britse koningin wil hen ontmoeten. Ze komen in moeilijke situatie terecht als blijkt dat er een aanslag gepleegd zal worden op de koningin. Het duo moet haar beschermen tegen James Moriarty.


Exorcist II: The Heretic (1977)

Waarom: Dit vervolg op de klassieker uit 1973 van William Friedkin, de eerste horrorfilm die werd genomineerd voor een Oscar voor Beste film, was een flinke misstap. In vele lijstjes staat de tweede Exorcist genoteerd als slechtste film ooit. Zelfs regisseur John Boorman deed afstand van de film.


In Exorcist II: The Heretic moet Priester Lamont proberen het mysterie van de nog steeds in Regan voortlevende demon Pazuzu op te lossen. De nieuwe hypnose-machine van Dr. Gene Tuskin biedt mogelijk uitkomst.


Superman IV: The Quest for Peace (1987)

Waarom: Deze vierde en laatste Superman-film met Christopher Reeve en met de slechterik Nuclear Man van Mark Pillow is een bedenkelijke punt achter een aardige reeks rond de superheld. Het script, de acteerprestaties en de visuele effecten werden gekraakt.


In Superman IV: The Quest for Peace van Sidney J. Furie is Lex Luthor, de rol van van acteur Gene Hackman, er klaar mee dat hij altijd wordt verslagen door Superman. Hij slaat zijn slag als de wereld besluit alle kernwapens te vernietigen. Met een haar van Superman probeert hij een eigen supermens te maken: Nuclear Man. Deze blijkt minstens net zo sterk als de man van staal.


Freddy Got Fingered (2001)

Waarom: Deze R-rated komedie van en met komiek Tom Green, destijds een hit in Hollywood, bleek een flinke miskleun. Vele recensenten vonden Freddy Got Fingered het laagste van het laagste en gezien de bedenkelijke humor van Green is dat logisch. De film leverde studio 20th Century Fox flink wat kritiek op.


In Freddy Got Fingered heeft Gordon de droom striptekenaar te worden. Hij wordt gedwongen om weer bij z'n ouders te komen wonen en wordt verliefd op Betty, de aantrekkelijke dokter die in een rolstoel zit. Ze vindt het fijn om met een bamboestok tegen haar verlamde benen geslagen te worden. Haar seksuele agressie intimideert Gordon...


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


NieuwsFilm

meest populair