Featured

25 heel slechte films! [deel 1]

Holmes & Watson werd gekraakt... en zo zijn er veel meer.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Deze week tref je op FilmTotaal 25 wel heel veel slechtste films. Dit naar aanleiding van het bedenkelijke ontvangst van Holmes & Watson, de komedie van Etan Cohen en met Will Ferrell en John C. Reilly. We starten met de eerste vijf!


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


Showgirls (1995)

Waarom: De film van onze eigen Paul Verhoeven wordt door velen gezien als een van de slechtste films ooit gemaakt. De film met Saved by the Bell-ster Elizabeth Berkley werd overladen met kritiek. De NC-17 film won maar liefst zeven Razzies. De erotische film wordt in alle opzichten gezien als slecht. Overigens verscheen er in 2011 een vervolg.


In Showgirls gaat de jonge Nomi Malone liftend naar Las Vegas waar ze Molly ontmoet. Als danseres gaat Nomi aan de slag in Cheetah Club en na een lap-dance met Zack Carey krijgt ze een rol in een groteske show. Daar ontmoet ze biseksuele drugssnuifende schoonheid, maar ook leading lady Cristal Connors. Nomi wordt een ster en weet zelfs Cristal voorbij te gaan.


Holmes & Watson (2018)

Waarom: Met een score van 8 procent op Rotten Tomatoes en een zwakke financiele start in de States bleek deze nieuwe samenwerking van Will Ferrell en John C. Reilly geen succes. Kritiekpunt was dat de humor totaal niet echt is. Er werd meteen besloten om de film ook niet in de Nederlandse bioscoopzalen te laten verschijnen.


In Holmes & Watson van regisseur Etan Cohen komen de briljante detective Sherlock Holmes en zijn goede vriend, de dokter John Watson, weer bij elkaar. De Britse koningin wil hen ontmoeten. Ze komen in moeilijke situatie terecht als blijkt dat er een aanslag gepleegd zal worden op de koningin. Het duo moet haar beschermen tegen James Moriarty.


Exorcist II: The Heretic (1977)

Waarom: Dit vervolg op de klassieker uit 1973 van William Friedkin, de eerste horrorfilm die werd genomineerd voor een Oscar voor Beste film, was een flinke misstap. In vele lijstjes staat de tweede Exorcist genoteerd als slechtste film ooit. Zelfs regisseur John Boorman deed afstand van de film.


In Exorcist II: The Heretic moet Priester Lamont proberen het mysterie van de nog steeds in Regan voortlevende demon Pazuzu op te lossen. De nieuwe hypnose-machine van Dr. Gene Tuskin biedt mogelijk uitkomst.


Superman IV: The Quest for Peace (1987)

Waarom: Deze vierde en laatste Superman-film met Christopher Reeve en met de slechterik Nuclear Man van Mark Pillow is een bedenkelijke punt achter een aardige reeks rond de superheld. Het script, de acteerprestaties en de visuele effecten werden gekraakt.


In Superman IV: The Quest for Peace van Sidney J. Furie is Lex Luthor, de rol van van acteur Gene Hackman, er klaar mee dat hij altijd wordt verslagen door Superman. Hij slaat zijn slag als de wereld besluit alle kernwapens te vernietigen. Met een haar van Superman probeert hij een eigen supermens te maken: Nuclear Man. Deze blijkt minstens net zo sterk als de man van staal.


Freddy Got Fingered (2001)

Waarom: Deze R-rated komedie van en met komiek Tom Green, destijds een hit in Hollywood, bleek een flinke miskleun. Vele recensenten vonden Freddy Got Fingered het laagste van het laagste en gezien de bedenkelijke humor van Green is dat logisch. De film leverde studio 20th Century Fox flink wat kritiek op.


In Freddy Got Fingered heeft Gordon de droom striptekenaar te worden. Hij wordt gedwongen om weer bij z'n ouders te komen wonen en wordt verliefd op Betty, de aantrekkelijke dokter die in een rolstoel zit. Ze vindt het fijn om met een bamboestok tegen haar verlamde benen geslagen te worden. Haar seksuele agressie intimideert Gordon...


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

John Wayne

Avatar

Dit 'heel slechte films' noemen is nog een understatement. Showgirls en Freddy got Fingered waren de reinste drek. Heretic en Superman 4 waren rampzalige vervolgen.

Maac

Avatar

Volgens mij is de bewuste satire en “campiness” in Showgirls de meeste mensen ontgaan. Ook Freddy got Fingered heeft zijn charmes (er is volgens mij nog steeds een groot publiek voor deze komedie).
Pareltjes zijn het misschien niet, maar ik zou deze twee er niet tussen hebben gezet.

Ang3l

Avatar

Stop met het verguizen van SHOWGIRLS! :D
Heerlijke film.

nooffencetaken

Avatar

Ik sterf nog altijd van het lachen bij Freddy got Fingered. Hij is zooo super mega slecht dat ik hem leuk vind.

Moviemagic

Avatar

Hier heb je de top 100 slechtste films van IMBD (de door mij aangegeven troll 2 staat op 26:
Bottom top 100
Misschien niet de beste graadmeter maar showgirls staat er bijvoorbeeld niet bij.

Devenace

Avatar

Kortom Superman en de Heretic moet ik gaan zien om het zelf te geloven.

seemannreen

Avatar

Niemand Kung pow gezien? Die is ook zo slecht dat ie weer leuk is

centr1no

Avatar

Maac "Volgens mij is de bewuste satire en “campiness” in Showgirls de meeste mensen ontgaan. "

Dat was helaas bij wel meer films van Verhoeven. Zijn typische, donkere gevoel voor humor, de satire en het bewuste overacting is voor velen blijkbaar niet zichtbaar of iets waar ze mee overweg kunnen.
Afgezien daarvan wordt de film uiteraard als eerste al veroordeeld op het vele naakt en het grappige is dat het daardoor een enorme hit was op VHS en DVD.
Persoonlijk vind ik Showgirls niet eens de slechtste film van Verhoeven, laat staan dat hij in dit rijtje thuis hoort.

Ik ben benieuwd wat de andere 20 'hele slechte' films gaan zijn want hoewel deze films niet bepaald erg goed waren kan ik me toch zeker wel veel slechtere films herinneren.

Rob

Avatar

Kung pow is geniaal, kan niet wachten op kung pow 2 tongue of fury!

Kort lijstje slechte films die het kijken waard is:
Rabid grannies
The Adventures of Buckaroo Banzai Across the 8th Dimension
Howard the duck
The story of Ricky
de lift
Ghoulies
Twins
Vampire's kiss

chefry1983

Avatar

Ik heb geen enkele film gezien maar blijkbaar mis ik er niets aan.

seemannreen

Avatar

@ Rob. Ja ik wacht ook al jaren op deel 2 maar twijfel of die ooit komt

Artificialis

Avatar

Nooit gezien, ga ik lekker zo laten.

Ereptile

Avatar

The Room? :D

Decepticon

Avatar

Showgirls blijf ik ook een heerlijke film vinden.
Freddy Got fingered ben ik het mee eens, dat vind ik een verschrikkelijke film.
Ik mis Movie 43, verschrikkelijk slecht.
Soms heeft het ook met smaak van humor te maken, zo ook met de Austin Powers films, vind ik ook slechte films en totaal niet grappig.

Sunspot

Avatar

Superman 4 begint best goed, maar dan... :D.

Maar toch leuk om te zien, die gevechten alleen al haha

Duck-Twacy

Avatar

Ze zijn The Shining vergeten

Bigds9fan

Avatar

James Cameron's Avatar hoort er ook tussen.

NieuwsFilm

meest populair