Featured

25 heel slechte films! [deel 2]

Nog eens vijf films die het zien eigenlijk niet waard zijn.

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Deze week tref je op FilmTotaal 25 wel heel slechtste films. Eerder namen we films als Showgirls en Superman IV: The Quest for Peace onder de loep. Hieronder de volgende vijf wel erg bedenkelijke films!


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


Howard the Duck (1986)

Waarom: Deze door George Lucas geproduceerde film over het personage uit de comics van Marvel kreeg er flink van langs. Nog steeds is het de meest mager ontvangen productie van Lucasfilm. De film kreeg flink wat Razzies en de cast (Lea Thompson, Jeffrey Jones en zelfs Tim Robbins) hadden na verschijning moeilijkheden rollen te vinden.


In Howard the Duck komen door een wetenschappelijk experiment buitenaardse wezens naar de aarde, met als eerste ene Howard van de eendenplaneet. Een groep kinderen probeert de sigaar rokende eend weg te houden van een hebberige wetenschapper. Maar als er een stuk minder vriendelijke wezens verschijnen is Howard belangrijker.


Tarzan, the Ape Man (1981)

Waarom: Deze verfilming van het bekende verhaal van Edgar Rice Burroughs was geen succes. Miles O'Keefe gooide met de hoofdrol, tevens zijn eerste, zijn carrière in het water. Bo Derek speelde Jane. Het acteerwerk, het script en de humor werden gekraakt.


In Tarzan, the Ape Man van John Derek reist Jane Parker af naar Afrika. Ze gaat op zoek naar haar vader, een ontdekkingsreiziger die spoorloos is. Ze vindt hem, maar het weerzien is niet bepaald hartelijk. Daarna wordt Jane gekidnapt door Tarzan. De jungleheld redt haar uit de greep van een dodelijke python.


Ushi Must Marry (2013)

Waarom: Uiteraard zijn er ook heel wat bedenkelijke Nederlandse films verschenen. Deze komedie van Paul Ruven was uiteraard nooit bedoeld als hoogwaardig product, maar wat Wendy van Dijk laat zien is ronduit bedenkelijk. Je moet wel een enorme fan zijn om de anderhalf uur uit te kunnen zitten.


In Ushi Must Marry moet Ushi vanwege de Japanse traditie... trouwen! Maar uithuwelijken wil Ushi niet, want de man in kwestie is niet haar type. Hij is namelijk een sumoworstelaar. Ushi reist over de wereld om binnen enkele weken toch een eigen man te vinden.


Highlander 2: The Quickening (1991)

Waarom: Ondanks dat de huidige cult-klassieker Highlander uit 1986 al geen succes was, maakte Highlander 2: The Quickening - opnieuw met Sean Connery en Christopher Lambert - helemaal geen goede indruk. De film werd op alle fronten gekraakt en staat op Rotten Tomatoes nog altijd op nul procent. De director's cut Highlander 2: Renegade Version uit 2004 werd beter beoordeeld.


In Highlander 2: The Quickening van regisseur Russell Mulcahy is het 2024. De ozonlaag boven de aarde is compleet verdwenen. Om vele doden te voorkomen werkte Connor MacLeod aan een schild dat de zon moest tegenhouden. Maar sinds z'n overwinning in Highlander zijn er geen Immortals meer en daardoor is hij nu zelf sterfelijk geworden. Als MacLeod een oude man is, komt er een nieuwe groep Immortals te voorschijn. Ze komen van een andere planeet.


The Hottie & the Nottie (2008)

Waarom: Waar tegenwoordig eerder Kim Kardashian in de spotlights staat was Paris Hilton jarenlang het gezicht in de "roddelbladen". De celeb dook ook op in bioscoopfilms, met House of Wax als hoogtepunt en The Hottie & the Nottie als dieptepunt (of is het Pledge This! uit 2006?). De film flopte en Hilton kreeg drie Razzies voor haar aandeel.


In The Hottie & the Nottie vertrekt Nate Cooper naar Los Angeles. Hij wil namelijk Cristabelle Abbott, het meisje van zijn dromen, weer ontmoeten. In zijn poging om Cristabelle te kunnen zien of spreken wordt hij iedere keer gestoord door Cristabelle's niet echte mooie vriendin June Phigg. Toch krijgt Nate gevoelens voor June.


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Devenace

Avatar

Howard the Duck?? Een goude oude guilty pleasure voor mij van vroeger, kan me niet herinneren dat die film slecht was.

Frietgezicht

Avatar

We leven nu in een tijd waarin Ushi niet meer kan. In dit geval gelukkig maar. Film nooit gezien, op tv al tenenkrommend.


Highlander 2 is bagger maar deel 1 en 3 zijn ook een marteling.

John Wayne

Avatar

Highlander 2 was een draak van een film, Connery zit er overigens maar iets van een kwartier in.
Tarzan gaat meer om de sexuele ontwaking van Jane, dat klinkt misschien interessant, maar is vooral heel erg saai. De rest heb ik gelukkig gemist.

Master Of Films

Avatar

Idd Friet.

Wendy van Dijk zei zelf in 2018:
"typetje 'Ushi' zou nu niet meer kunnen"
Hoe tijden snel kunnen veranderen.
Ook voor mij, Ushi film nooit gezien. Op TV veel al vermeden, sowieso al veel van RTL meuk programma's. Ik heb meer RTL reclame's gezien dan de RTL programma's.

Maac

Avatar

De Highlander-films zijn juist geweldig. Het zijn B-films inderdaad, maar hebben een enorme cult following.
Leuk weetje: de regisseur van de John Wick-films gaat een nieuwe Highlander maken. Get hyped!

Moviemagic

Avatar

Miles O'Keefe gooide met de hoofdrol, tevens zijn eerste, zijn carrière in het water.


Je kon ook niet echt spreken van een wereldtalent. Die gast hebben ze alleen genomen vanwege het lichaam. Veel tekst had hij namelijk ook niet en dat zullen ze als een plus hebben gezien bij het aannemen.

Frietgezicht

Avatar

Nieuwe avatar mof? Wie is dat?

Rob

Avatar

Ah dit is al een beter lijstje, hier nog enkele tips

Hot to trot
alle House "horror" films
weekend at Bernies
Mannequin
Return of the killer tomatoes
Soul man
Basket case
Bad Milo
Maximum overdrive

Calvero

Avatar

Ik heb gelachen om The Hottie & the Nottie.
Pledge This! was verschrikkelijk.

Goku32

Avatar

Er zijn er veel meer die slecht zijn dan deze films, maar dit zijn wel terechte slechte films

Sharky13

Avatar

Zet de volgende films er ook maar bij: Vanilla Sky, the Box, Sound of Thunder, Overboard en zo zijn er ongetwijfeld nog heeeeel veel te noemen Smiley face Maar dit is wel zo'n beetje mijn top vier slechtste films die ik ooit gezien heb

Goku32

Avatar

1 dragonball evolution
2 the last airbender
3 die film met will smith en ze zoon ben de naam effe kwijt die is echt heel gaar.
4 barb wire is ook zo slecht
Dit zijn er ook een paar die slecht zijn

chefry1983

Avatar

Ushi was al tenenkrommend slecht. Gelukkig heb ik de film niet gezien.

Blockbuster

Avatar

Ushi rommel? Er zijn wel slechtere NL films (De Zeemeerman). Ushi is gewoon de vrouwelijke versie van Bob de Rooij. Filmpje! van Paul de Leeuw (niet geheel toevallig van dezelfde regisseur) is overigens een guilty pleasure van mij. Heb me destijds kapot gelachen in de bios. Of je houdt ervan of je walgt van dat typetje.

SeanDeNiro

Avatar

In deel III The three stooges mag ik hopen. En ook een paar rampen van rampenfilms want die ontbreken vooralsnog.
En het frappante aan The hottie is dat Paris helemaal geen lekker wijf is, met haar schoenmaat 43 en een neus waar ze een sigaar mee kan roken onder de douche.

Frietgezicht

Avatar

Blockbuster, uit mijn hoofd 1995, ook in bios gezien toen en was fantastisch. Ben bang dat ik dat vandaag niet zo zal beleven

Sunspot

Avatar

Highlander 2 was wel oke eigenlijk. WAs dikke fan van , maar ja, zolang geleden alweer en nooit echt geslaagd echt na deel 1.

Maar serieus, heb de rest van films in dit deel niet gezien, of ik het me niet meer herinneren Smiley face.

Sunspot

Avatar

@MOF

Zo, dat is tijd geleden, was toen jongen tienertje, maar vond het wel leuk om te zien, was ze ook echt lekker nog toen.

Nu is ze gewoon te dun, jammer.

Artificialis

Avatar

Die trailer van Ushi Must Marry bevestigt maar weer dat Nederlanders het unieke talent hebben om de meest oerdomme films te maken. Het publiek behandelen alsof het complete mongolen zijn. Vrijwel altijd romantische komedies, maar nooit romantisch, noch komisch. Ushi werkt alleen als vermomming in interviews, daar moet je geen speelfilm van willen maken.

De trailer van Howard the Duck heeft nog wat weg van een cult-film uit de jaren 80. Misschien ooit eens het proberen waard.

Sunspot

Avatar

Heb alle Higlander films gezien voor de duidelijkheid.

Na de films en series, wat echt oke was, goed voor mij.

Kwamen ze samen, maar helaas, pffff

Sunspot

Avatar

LOL, paris hilton

nieuwslaatste nieuws

meest populair