25 heel slechte films! [deel 3]

25 heel slechte films! [deel 3]

We hebben al tien zeer foute films gehad; nu de volgende vijf!

Deze week tref je op FilmTotaal 25 wel heel slechtste films. Eerder bekeken we al films als Showgirls, Superman IV: The Quest for Peace en The Hottie & The Nottie en hieronder tref je opnieuw vijf wel erg bedenkelijke films!


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


Batman & Robin (1997)

Waarom: Na de successen van Batman en Batman Returns van regisseur Tim Burton was het Joel Schumacher die de reeks minder duister maakte, op verzoek van Warner Bros. Na het al magere Batman Forever werd Batman & Robin met de grond gelijk gemaakt. Financieel deed de film het nog aardig, maar deze wordt wel gezien als een van de slechtste superheldenfilms ooit gemaakt.


In Batman & Robin zien we George Clooney als Batman, Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze, Uma Thurman als Poison Ivy, Alicia Silverstone als Batgirl en Chris O'Donnell als Robin. Freeze wil van Gotham een ijsstad maken en Poison Ivy wil Batman voor haar winnen. Robin én Batgirl komen in het spel om de dag te redden.


Striptease (1996)

Waarom: Met Demi Moore als de danseres en Burt Reynolds en Ving Rhames in andere rollen bleek Striptease uit 1996 volgens velen een ramp. Zelfs Showgirls werd door de nodige recensenten nog beter aangeschreven. Na deze film en ook het magere G.I. Jane uit 1997 deden de carrière van Moore niet veel goed.


In Striptease van regisseur Andrew Bergman raakt Erin Grant haar baan kwijt en de voogdij over haar dochter. Ze besluit te gaan dansen in de louche club Eager Beaver. Ze ontmoet daar een congreslid en nadat er foto's opduiken van het duo ontstaan er kansen, maar ook bedreigingen.


The Room (2003)

Waarom: Deze flop van en met Tommy Wiseau werd door velen gezien als de slechtste film ooit gemaakt. Net als andere oorspronkelijk slecht ontvangen films wist het drama uit te groeien tot een cultfilm, al wordt deze nu meer gezien als een komedie. Even geleden verscheen The Disaster Artist van James Franco, welke gebaseerd is op een boek over de productie van The Room.


In The Room is Johnny een succesvolle bankier en ook nog eens ontzettend verliefd op Lisa, zijn verloofde. Ze zijn van plan een maand later te trouwen. De plannen veranderen als hij achter de waarheid over Lisa en de mensen om hem heen komt.


Alone in the Dark (2005)

Waarom: Dit prul van Uwe Bol is losjes gebaseerd op de game-hit die in 1992 verscheen. Niet alleen flopte de horror-actiefilm ook weet de film slechts na 120 recensies slechts één procent te scoren op Rotten Tomatoes. En dit ondanks de aanwezigheid van Christian Slater, Tara Reid en Stephen Dorff. Toen nog (enigszins) grote namen.


In Alone in the Dark is Edward Carnby een specialist in het paranormale en bovennatuurlijke. Zijn beste is vermoord en zijn zoektocht naar antwoorden leidt hem naar de situatie waarin duistere demonen de wereld willen overnemen. Zijn ex-vriendin, tevens antropologe en hij kunnen de mensheid redden.


Cannonball Run II (1984)

Waarom: Op de Snelweg Breekt de Hel Wéér Los met Burt Reynolds, Dom DeLuise en Dean Martin is het vervolg op The Cannonball Run uit 1981. Deze komedie was één van de financieel succesvolste films in dat jaar. Het vervolg, ook van regisseur Hal Needham , deed het financieel redelijk, maar werd slecht ontvangen. De film werd destijds een van de luiste vervolgfilms ooit genoemd.


In de tweede Cannonball Run willen de Arabieren een nieuwe kans. Ze organiseren een nieuwe race, de prijs: een miljoen dollar. J.J. en Captain Chaos, de snelle auto meiden, de gokkers verkleed als politiemannen en de Japanners met hun superauto - iedereen doet weer mee, inclusief nieuwkomers!


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


NieuwsFilm

meest populair