Featured

25 heel slechte films! [deel 3]

We hebben al tien zeer foute films gehad; nu de volgende vijf!

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Deze week tref je op FilmTotaal 25 wel heel slechtste films. Eerder bekeken we al films als Showgirls, Superman IV: The Quest for Peace en The Hottie & The Nottie en hieronder tref je opnieuw vijf wel erg bedenkelijke films!


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


Batman & Robin (1997)

Waarom: Na de successen van Batman en Batman Returns van regisseur Tim Burton was het Joel Schumacher die de reeks minder duister maakte, op verzoek van Warner Bros. Na het al magere Batman Forever werd Batman & Robin met de grond gelijk gemaakt. Financieel deed de film het nog aardig, maar deze wordt wel gezien als een van de slechtste superheldenfilms ooit gemaakt.


In Batman & Robin zien we George Clooney als Batman, Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze, Uma Thurman als Poison Ivy, Alicia Silverstone als Batgirl en Chris O'Donnell als Robin. Freeze wil van Gotham een ijsstad maken en Poison Ivy wil Batman voor haar winnen. Robin én Batgirl komen in het spel om de dag te redden.


Striptease (1996)

Waarom: Met Demi Moore als de danseres en Burt Reynolds en Ving Rhames in andere rollen bleek Striptease uit 1996 volgens velen een ramp. Zelfs Showgirls werd door de nodige recensenten nog beter aangeschreven. Na deze film en ook het magere G.I. Jane uit 1997 deden de carrière van Moore niet veel goed.


In Striptease van regisseur Andrew Bergman raakt Erin Grant haar baan kwijt en de voogdij over haar dochter. Ze besluit te gaan dansen in de louche club Eager Beaver. Ze ontmoet daar een congreslid en nadat er foto's opduiken van het duo ontstaan er kansen, maar ook bedreigingen.


The Room (2003)

Waarom: Deze flop van en met Tommy Wiseau werd door velen gezien als de slechtste film ooit gemaakt. Net als andere oorspronkelijk slecht ontvangen films wist het drama uit te groeien tot een cultfilm, al wordt deze nu meer gezien als een komedie. Even geleden verscheen The Disaster Artist van James Franco, welke gebaseerd is op een boek over de productie van The Room.


In The Room is Johnny een succesvolle bankier en ook nog eens ontzettend verliefd op Lisa, zijn verloofde. Ze zijn van plan een maand later te trouwen. De plannen veranderen als hij achter de waarheid over Lisa en de mensen om hem heen komt.


Alone in the Dark (2005)

Waarom: Dit prul van Uwe Bol is losjes gebaseerd op de game-hit die in 1992 verscheen. Niet alleen flopte de horror-actiefilm ook weet de film slechts na 120 recensies slechts één procent te scoren op Rotten Tomatoes. En dit ondanks de aanwezigheid van Christian Slater, Tara Reid en Stephen Dorff. Toen nog (enigszins) grote namen.


In Alone in the Dark is Edward Carnby een specialist in het paranormale en bovennatuurlijke. Zijn beste is vermoord en zijn zoektocht naar antwoorden leidt hem naar de situatie waarin duistere demonen de wereld willen overnemen. Zijn ex-vriendin, tevens antropologe en hij kunnen de mensheid redden.


Cannonball Run II (1984)

Waarom: Op de Snelweg Breekt de Hel Wéér Los met Burt Reynolds, Dom DeLuise en Dean Martin is het vervolg op The Cannonball Run uit 1981. Deze komedie was één van de financieel succesvolste films in dat jaar. Het vervolg, ook van regisseur Hal Needham , deed het financieel redelijk, maar werd slecht ontvangen. De film werd destijds een van de luiste vervolgfilms ooit genoemd.


In de tweede Cannonball Run willen de Arabieren een nieuwe kans. Ze organiseren een nieuwe race, de prijs: een miljoen dollar. J.J. en Captain Chaos, de snelle auto meiden, de gokkers verkleed als politiemannen en de Japanners met hun superauto - iedereen doet weer mee, inclusief nieuwkomers!


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

chefry1983

Avatar

Zo slecht vond ik Batman en Robin nou ook weer niet. Oké, het is geen meesterwerk. De film zou van mij een 5 krijgen.

Frietgezicht

Avatar

Batman & Robin is wel bagger ‘maar’ toch vermakelijk om te kijken. Er zijn slechte films die niet doorheen te komen zijn uit saaiheid bijv.

Master Of Films

Avatar

Eens met Friet. B&R heeft best wel mooie begin credits. Schwarzenegger als Mr. Freeze heeft prachtige Ahnuld one-liners. Uma Thurman als Poison Ivy acteert lekker campy. Alicia Silverstone als Batgirl heeft een lekkere cute factor. De beste grap blijft de Bat credit card. Eigenlijk zijn de hoofdspelers Batman & Robin zelf, het minste van deze film. Eigenlijk zie ik Batman & Robin meer als de onofficiele sequel van deze Batman film.

De beste fragmenten van die film staan gelukkig op YouTroep.


Moviemagic

Avatar

Als ik denk aan slechte films dan heb ik een idee aan films waarbij je de bioscoop uit zou lopen of de DvD/Bluray zou vinden in de vuilnisbak. Films als Kangaroo Jack, Epic Movie, Jack and Jill, etc. In deze lijsten zijn wat films te vinden die geen meesterwerken zijn maar toch leuk genoeg vanwege het belachelijke.

John Wayne

Avatar

Zowel bij Batman & Robin als Cannonball Run Ii vroeg ik me af waar de betrokkenen mee bezig waren toen ze de films maakten. Beide films vond ik verschrikkelijk. The Room is ook slecht, maar leverde nog Franco's 'The Disaster Artist' op. De rest heb ik wijselijk vermeden.

Goku32

Avatar

Batman Robin nippel time

Artificialis

Avatar

Het verschil tussen Batman & Robin en Batman Begins was gigantisch. Eén van de weinige reeksen waarbij een reboot een volstrekt terechte beslissing is geweest. Het meeste commentaar sloeg overigens nergens op, wie kan zich nou druk hebben gemaakt over tepels op het Batman-suit?

EKA

Avatar

Een aantal van de meest slechte films die ik ooit heb gezien:
-Movie 43
-Freddy Got Fingered
-Barbarella (ook al ziet Jane Fonda er wel erg goed uit!)
-Battlefield Earth
-Epic Movie
-Fifty Shades Of Black
-Fortress 2: Re-entry (de eerste film was super, maar dit vervolg...tsjongejonge!)
-Ghost Rider: Spirit Of Vengeance
-Jaws: The Revenge
-Piranha 2: The Spawning
-Snake Eater 3: His Law
-Superman 4: The Quest For Peace
-Etc. (in ieder geval ook nog één of meerdere van de latere films van Steven Seagal...weet even niet meer welke...)

aspers

Avatar

Hoe kun je een film met Alicia Silverstone in een rubber pakje nu slecht vinden??

MikeyMo

Avatar

Cannonball Run 2?

Hoe is die hier op deze lijst beland?

Locotelli

Avatar

Ik vond Demi in Striptease best goed.

Moviemagic

Avatar

aspers "Hoe kun je een film met Alicia Silverstone in een rubber pakje nu slecht vinden??"


Omdat je dan genoeg fantasie moet hebben om het pakje weg te denken.

Goku32

Avatar

Eens met friet voor die tijd was het een grappige film want mister Freez, als Arnold was opzicht wel vermakelijk vind ik met ze one liners over het ijs en zo,

Effie

Avatar

Ik zie geen verschil tussen de genoemde Batman-film en alle andere superheldenfilms. 1 pot nat. Superhelden die niet dood kunnen, en dan toch wel, en dan gaat er een stad kapot, en dan overleeft-ie het toch en gaat de slechterik dood of weg. Einde.

nieuwslaatste nieuws

meest populair