25 heel slechte films! [deel 4]

25 heel slechte films! [deel 4]

En daar hebben we nog eens vijf wel erg magere titels...

En hieronder zie je de volgende vijf heel slechte films. Eerder zagen we films als Cannonball Run II, Alone in the Dark en Ushi Must Marry voorbijkomen!


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


Disaster Movie (2008)

Waarom: Uiteraard is dit de zoveelste spoof, maar dit keer is het allemaal wel erg mager wat er voorbijkomt in de slappe hap van Jason Friedberg en Aaron Seltzer, bekend van Meet the Spartans en Vampires Suck. Het hoogtepunt hoefde je overigens ook al niet te verwachten bij Carmen Electra, Kim Kardashian en Matt Lanter.


In Disaster Movie droomt de jonge Will over Amy Winehouse. Zij laat hem een kristallen schedel zien en voorspelt het einde van de wereld. Als tijdens een feestje van Will de aarde begint te schudden en er vreemde dingen gebeuren, moet Will de aarde redden, maar dan wel samen met zijn vriendin, de hoogzwangere Juney en een jolige prinses. Iron Man, The Hulk, Batman, Beowulf of Indiana Jones vinden niet nodig om in te springen.


Battlefield Earth (2000)

Waarom: Dit is niet alleen een bijzonder bedenkelijke scifi-prent; Battlefield Earth: A Saga of the Year 3000 wordt ook gezien als een van de grootste financiële flops. De film van Roger Christian en met namen als John Travolta, Barry Pepper en Forest Whitaker is wat betreft acteren een drama en de visuele effecten zijn doorgaans treurig. De laatste jaren wint de film wat aan cultstatus. Maar of dat terecht is...


In Battlefield Earth In het jaar 3000 wordt de mensheid onderdrukt door de Psychlos, een ras van gewelddadige aliens die uit zijn op de macht over de wereld. Nadat iedereen het al heeft opgegeven, is er nog één iemand die probeert de buitenaardse wezens te bevechten: de jonge Tyler.


Gigli (2003)

Waarom: Met namen als Ben Affleck, Jennifer Lopez, Al Pacino en Christopher Walken moest deze prijzige misdaad-romkom een knaller worden. Toch kreeg ook deze de stempel 'een van de slechtste film ooit gemaakt'. De $75 miljoen kostende film leverde zo'n 3 miljoen dollar op en het was gelijk de laatste film van regisseur Martin Brest, bekend van de toppers Scent of a Woman en Beverly Hills Cop.


In de misdaadkomedie Gigli krijgt Larry Gigli (Affleck) de opdracht om de geestelijk gehandicapte broer van een openbaar aanklager te kidnappen. Het is de mooie huurmoordenaar Ricki - juist, Jennifer Lopez - die de opdracht krijgt om Gigli te volgen.


Movie 43 (2013)

Waarom: Deze film van een enorme waslijst regisseurs bestaat uit veertien verschillende verhaallijnen en heeft een cast waar je u tegen zegt: Kate Winslet, Julianne Moore, Uma Thurman, Hugh Jackman, Halle Berry, Naomi Watts, Chris Pratt, Emma Stone en ga maar door... Financieel gezien kwam de film waarschijnlijk uit de kosten, maar werd ook "the Citizen Kane of awful" genoemd.


Movie 43 gaat onder meer over een psychopathische moeder die lijdt aan borderline, een vrouw die een blind date heeft met een man met een rare geboorteafwijking, een coach van een volledig zwart basketbalteam geeft zijn spelers niet politiek correct adviezen en een knappe vrouw die een spelletje Truth or Dare speelt in een restaurant. En zo zijn er nog tien verhalen.


Simon Sez (1999)

Waarom: Ooit was ook deze Chicago Bulls-basketballer te zien op het witte doek. Gelukkig is dit niet al te vaak gebeurd. Deze film verscheen enkele jaren na het eveneens al wat basic Double Team met Jean-Claude Van Damme en Mickey Rourke. Na veel kritiek wist de film slechts enkele tonnen van het budget van $10 miljoen terug te verdienen.


In Simon Sez wordt de dochter van een software-gigant gekidnapt. Het is privédetective Nick moet Claire bevrijden. Nick vraagt agent Simon, een oude vriend, om hulp. Maar ze weten nog niet dat ze in een gevaarlijk spel verwikkeld raken, waarbij ze iedere mogelijk wet breken.


Deel 1 | Deel 2 | Deel 3 | Deel 4 | Deel 5


NieuwsFilm

meest populair