Steve McQueen's nieuwste film gaat over Amsterdam!

Steve McQueen's nieuwste film gaat over Amsterdam!

Een documentaire over de bezetting van de stad tijdens de Tweede Wereldoorlog!

Een nieuw project van Steve McQueen is altijd wel iets om naar uit te kijken en nu al helemaal; zijn nieuwe film zal zich namelijk afspelen in Amsterdam. Hij gaat een documentaire maken naar het boek The Atlas of an Occupied City: Amsterdam 1940 - 1945. Dit werd geschreven door de Nederlandse geschiedkundige, Bianca Stigter, en gaat over de bezetting van de Nederlandse hoofdstad tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Toch komt het misschien niet echt als een verrassing dat McQueen hieraan gaat werken; Stigter is namelijk McQueen's echtgenote en werkte al eerder met haar man samen aan hits zoals 12 Years a Slave en Widows, waarvan de producente was. Ook heeft Stigter al ervaring wat betreft documentaires; ze regisseerde er namelijk zelf al een, Three Minutes Thirteen Minutes Thirty Minutes, die ging over het Poolse dorp Nasielsk, waar zich in 1938 de nodige joden schuilhielden.

Het Nederlands Filmfonds is er trots op dat de documentaire gaat verschijnen; zij steunen McQueen's nieuwe project met 800.000 euro. Zo zei de woordvoerder van het fonds: ''We zijn uitermate vereerd dat deze film wordt gemaakt. Wonen in Amsterdam is ook heel speciaal; het is alsof je samenwoont met spoken. Het lijkt alsof er twee parallelle werelden zijn, waar verleden en heden door elkaar heen lopen''.



NieuwsFilm

meest populair