Algemeen

Gratis streamingdienst via IMDb

Nog niet in Nederland, maar wie weet!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 14:54 in Algemeen
De film- en televisiedatabase IMDb, onderdeel van Amazon, heeft in de States de nieuwe online streamingdienst Freedive gelanceerd. Via Freedive kunnen mensen gratis naar aangeboden series en films kijken. Dit keer zorgen niet de abonnementskosten voor de inkomsten, maar reclames.

Freedive is sinds vorige week beschikbaar en er worden al meer dan honderd bekende tv-series en films aangeboden. IMDb - dus Amazon - heeft Freedive gelanceerd om een plekje te bemachtigen in de booming streamingwereld. Het lijkt erop dat Amazon met Freedive kijkt hoe klanten reageren op een gratis dienst mét reclames. Amazon beschikt uiteraard ook over de betaalde versie Amazon Prime Video.

Op dit moment worden er series aangeboden als Fringe, Heroes, The Bachelor en Without a Trace en films als Awakenings, Foxcatcher, Memento, Monster, Run Lola Run, The Illusionist, The Last Samurai en True Romance. Tijdens het bekijken van de content is er de optie 'X-Ray', welke extra IMDb-info biedt over bijvoorbeeld de film, regisseur en cast.

Aangezien de dienst (nog) niet in Nederland beschikbaar is, hieronder een screenshot van Freedive. De tv-series en films kunnen op dit moment alleen via de website IMDb bekeken worden. Aan een app zou gewerkt worden.13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

keepertje

Avatar

Tja zo kan het ook. Denk dat hier zeker wel een markt voor is afhankelijk van hoeveel reclame er tussendoor gedrukt word.

nooffencetaken

Avatar

De gulden middenweg tussen tv en streaming diensten. Ben benieuwd of dit fijn werkt.

Guyon2002

Avatar

Op papier klinkt het als een geweldig idee maar of het ook een goed idee is hangt compleet af van het aantal reclames

nooffencetaken

Avatar

@Guyon2002

Als ze een voorbeeld nemen aan SBS 6 dan kunnen ze nu al stoppen.

Tim78

Avatar

Klinkt best als een ok optie, tenzij ze zwaar promo gaan doen zoals SBS films.. dat wordt het wel een beetje teveel van het goede

Maac

Avatar

Ik maak me ook zorgen om de hoeveelheid (en de lengte van) advertenties bij dit aanbod.
YouTube heeft een tijdje geleden een anabolenshot ads gekregen en die customer experience is echt tenenkrommend geworden.

Novarellum

Avatar

Hoe kun je je nou zorgen maken om iets wat gratis is? Je hoeft er niet naar te kijken. Indien geheel gratis vind ik het een mooie aanvulling op de streamingdiensten. De reclames zal ik voor lief nemen.

McKelly

Avatar

Volgens mij zijn reclames in de VS heel anders dan hier. Frequenter, maar dan wel maar 1 of 2 en dan weer verder met de show. Wellicht dat dit ook voor imdb geldt. Ben wel benieuwd.

Maac

Avatar

Novarellum "Hoe kun je je nou zorgen maken om iets wat gratis is?"
"Gratis" heeft voor mij niet dezelfde positieve lading als voor jou wanneer er sprake is van reclame. De term verliest dan gedeeltelijk zijn waarde.
Sommigen (waaronder ik) betalen liever voor een dienst zonder reclames/advertenties dan dat ze gebruik maken van een gratis dienst waarbij je frequent wordt onderbroken.

Sunspot

Avatar

Zou het wel willen proberen, maar krijg je zeker om de tien minuten reclame haha.

Zelfs om het kwartier is te veel, denk dat ik het dan zeker laat zitten.

maar goed, weet dat niet, en hoelang die blokken dan ook zijn, als het een halve minuut is elke keer, oke, misschien.

maar denk dat ik dan toch liever wat euro's dok voor een breder aanbod en zo.

maar goed, misschien werkt het wel, we moeten het zien

Dawgruule

Avatar

Even wachten en er komt een Chrome/Firefox extensie die je de reclames laten skippen. Genoeg slimme mensen die hier wel een manier op weten te verzinnen!

Dawgruule

Avatar

Als reclames ervoor zorgen dat iets gratis is. En dat je moet betalen om iets zonder reclame te zien; dan wil ik ook niet meer betalen voor TV.

Maac

Avatar

Ik zie niet snel een streamingsdienst komen die ervoor gaat zorgen dat je slechts één abonnement nodig hebt om je ideale home media center op te kunnen baseren. Sterker nog, door de opkomst van al deze nieuwe diensten versplintert het aanbod alleen maar meer.

Als er een ooit een service komt die mij hetzelfde kan bieden als een torrentsite geef ik daar graag geld aan uit. Tot die tijd kunnen we allemaal prima vooruit met dat Netflix-accountje van plus minus een tientje (voor onze dames en/of ouders) en downloaden we de nieuwe aflevering van Game of Thrones zodra 'ie in Amerika op televisie is geweest.

nieuwslaatste nieuws

meest populair