Celebrity

James Franco en ex-student beëindigen ruzie om script 'The Disaster Artist'

De makers achter de film wisselden de beginnende schrijver in voor mensen met ervaring.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Rik Timmer om 06:00 in Celebrity
Het kritisch en financieel succesvolle The Disaster Artist is een rechtszaak armer. De film van regisseur en hoofdrolspeler James Franco kwam in 2017 uit en sleepte later een Golden Globe binnen voor beste acteur in een musical of komedie. Het drama over de opvallende filmmakers Tommy Wiseau en Greg Sestero viel niet bij iedereen in de smaak. Waaronder Ryan Moody, die in eerste instantie voor Franco het scenario van de film zou schrijven. Dit is verre van plezierig uitgepakt.

De regisseur/acteur leerde Moody kennen tijdens een filmcursus die hijzelf aan studenten gaf. Anno 2013 vroeg Franco aan de leerling of hij een adaptatie wilde schrijven van het boek waarop de film gebaseerd is. Volgens Moody werkte hij er vier maanden voltijds aan en verblijdde Franco met wel vijf versies van het scenario. The Disaster Artist is daarentegen niet alleen door James Franco's Rabbit Bandini Productions tot stand gekomen, maar ook door Seth Rogen's Point Grey Pictures. De mensen van het laatstgenoemde bedrijf besloten nadien om het script te laten verzorgen door ervaren schrijvers.

Vermoedelijk teleurgesteld besloot Moody de rechten van zijn werk af te staan. Hiervoor zou hij 5.000 dollar ontvangen, aan een toekomstig project genaamd On the Bus mogen werken en de benaming van medeproducent krijgen. Van de laatste twee dingen is uiteindelijk niks gekomen, waarna Moody vorig jaar in maart de filmmakers besloot aan te klagen. Dit lijkt nu opgelost te zijn.

Dat meldde Variety het begin van deze week namens Moody's advocaat Brian Grossman. "De rechtszaak is opgelost", zei hij enkel. Hoe dat precies gebeurd is en wat de betrokkenen hebben afgesproken is niet openbaar gemaakt. Moody ontdekte pas toen de film was uitgebracht dat zijn naam niet bij de aftiteling stond. Volgens zijn eerder ingediende aanklacht vertelden verschillende mensen aan de student dat hij beter kon helpen met het overhandigen van het schrijfwerk, anders zou Moody nooit meer de kans krijgen om met Franco en Rogen te werken.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

Ik verwacht dat hij een script mag maken voor de nieuwe Franco Rogen film

nieuwslaatste nieuws

meest populair