Algemeen

'Alita: Battle Angel' legt lat hoog bij 'Avatar 2'

En meer updates rond de tweede Avatar.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 07:14 in Algemeen
Binnenkort verschijnt Alita: Battle Angel. De film was jarenlang een project dat Avatar-kopman James Cameron wilde regisseren, maar hij liet de klus over aan Robert Rodriguez. In gesprek met ComicBook.com gaf Jon Landau, producent van beide films, een update over de Avatar 2 en vertelde over de impact van Alita: Battle Angel op Camerons grootse vervolg.


"Het gaat eigenlijk heel goed. Wat we van Alita hebben geleerd is het werk dat er gaat zitten in de intense focus op een enkel personage. Het zijn een enorme hoeveelheid details die we met Avatar naar het scherm moeten brengen. En nadat we Alita hebben gedaan weten we dat het voor Avatar nog meer werk wordt. We zitten ver in productie. We hebben de mo-cap voltooid met Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Cliff Curtis en Sigourney Weaver, en een geweldige groep jonge kinderen. We hebben niet alleen op een gewone set geschoten, maar ook in een watertank van bijna 2 miljoen liter. Onder water, boven het water. Jim [Cameron] heeft alles in de scripts gezet dat mensen zouden verwachten van een Avatar-vervolg: een verhaal dat zichzelf voltooit, een emotionele reis in een wereld zoals je nog nooit hebt gezien."

Disney gaat beslissen over Avatar
Naast Avatar 2 werkt Cameron tegelijkertijd aan Avatar 3, die een jaar later moet verschijnen. De reeds aangekondigde Avatar 4 en Avatar 5 zouden pas enkele jaren moeten volgen en naar verluidt alleen als deel twee en drie het financieel goed doen. Nu studio 20th Century Fox wordt overgenomen door Walt Disney komt ook de Avatar-franchise in handen van een andere studio. Dit lijkt Landau een prima situatie te vinden:


"We hebben nu meer dan zes jaar een relatie met Disney Pandora, de wereld van Avatar in Orlando. Ze hebben ons leren kennen, we hebben hen leren kennen. Bob Iger is erg blij met de samenwerking die we hebben gehad bij het creëren van Pandora. Het land en de attracties met de hoogste opbrengst die ze ooit hebben gehad, dus we kijken uit naar een zeer opwindende toekomst met Disney."

Avatar 2 moet op 17 december 2020 in de Nederlandse bioscoop verschijnen. Op 16 december 2021 verschijnt Avatar 3.
 

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

Je vraagt je toch af waarom ze Alita's gezicht CGI maken. Bij 'Avatar' is het begrijpelijk omdat die wezens er ook buitenaards uit moeten zien maar Alita zou er juist zo menselijk mogelijk uit moeten zien. Nu heb je een robot die er minder menselijk uitziet dan de robot van 'Alien' uit 1979. Gewoon een goeie actrice casten, toch?

nieuwslaatste nieuws

meest populair