Officieel: nieuwe 'Ghostbusters' in 2020!

Officieel: nieuwe 'Ghostbusters' in 2020!

Jason Reitman regisseert de nieuwe film.

Na de weinig succesvolle 'vrouwelijke' Ghostbusters uit 2016 waagt Sony Pictures zich opnieuw aan een Ghostbusters-film. De officieel aangekondigde vierde film moet een soort van vervolg zijn op de twee originele films uit de jaren 80.

Via Entertainment Weekly wordt duidelijk dat Jason Reitman (Up in the Air, Tully), in zijn carrière genomineerd voor een Oscar van de dramakomedie Juno (2007), de regie op zich neemt. De filmmaker is de zoon van Ivan Reitman, de regisseur van de eerste twee films - Ghost Busters (1984) en Ghostbusters II (1989).

Kinderen?
Het verhaal van de vierde Ghostbusters speelt zich af na de eerste twee delen. Volgens The Hollywood Reporter zal de film zich richten op twee meisjes en twee jongens. "We hebben veel mooie verrassingen en nieuwe personages," aldus Reitman. Het is nog onduidelijk of Bill Murray, Dan Aykroyd en Ernie Hudson, de originele Ghostbusters, terugkeren. In 2014 overleed Harold Ramis en Murray heeft regelmatig aangegeven geen zin te hebben in een terugkeer.

De eerste fan
De regisseur over zijn plannen: "Ik heb mezelf altijd beschouwd als de eerste fan van Ghostbusters, toen ik een 6-jarige was die de set bezocht. Ik wil een film maken voor alle andere fans. Dit is het volgende hoofdstuk in de originele franchise. Het is geen reboot. Wat er in de jaren 80 gebeurde, gebeurde in de jaren 80. Deze speelt zich af in de huidige tijd."

Het script wordt geschreven door dezelfde Reitman, samen met Gil Kenan (Monster House). Sony Pictures wil de film snel opnemen zodat deze in de zomer van 2020 kan verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair