Algemeen

Officieel: nieuwe 'Ghostbusters' in 2020!

Jason Reitman regisseert de nieuwe film.

door Bram de Groot om 09:01 in Algemeen
Na de weinig succesvolle 'vrouwelijke' Ghostbusters uit 2016 waagt Sony Pictures zich opnieuw aan een Ghostbusters-film. De officieel aangekondigde vierde film moet een soort van vervolg zijn op de twee originele films uit de jaren 80.

Via Entertainment Weekly wordt duidelijk dat Jason Reitman (Up in the Air, Tully), in zijn carrière genomineerd voor een Oscar van de dramakomedie Juno (2007), de regie op zich neemt. De filmmaker is de zoon van Ivan Reitman, de regisseur van de eerste twee films - Ghost Busters (1984) en Ghostbusters II (1989).

Kinderen?
Het verhaal van de vierde Ghostbusters speelt zich af na de eerste twee delen. Volgens The Hollywood Reporter zal de film zich richten op twee meisjes en twee jongens. "We hebben veel mooie verrassingen en nieuwe personages," aldus Reitman. Het is nog onduidelijk of Bill Murray, Dan Aykroyd en Ernie Hudson, de originele Ghostbusters, terugkeren. In 2014 overleed Harold Ramis en Murray heeft regelmatig aangegeven geen zin te hebben in een terugkeer.

De eerste fan
De regisseur over zijn plannen: "Ik heb mezelf altijd beschouwd als de eerste fan van Ghostbusters, toen ik een 6-jarige was die de set bezocht. Ik wil een film maken voor alle andere fans. Dit is het volgende hoofdstuk in de originele franchise. Het is geen reboot. Wat er in de jaren 80 gebeurde, gebeurde in de jaren 80. Deze speelt zich af in de huidige tijd."

Het script wordt geschreven door dezelfde Reitman, samen met Gil Kenan (Monster House). Sony Pictures wil de film snel opnemen zodat deze in de zomer van 2020 kan verschijnen.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Renegade

Avatar

Laat maar komen. Kan niet slechter zijn dan die laatste ghostbusters. En laat aub ook wat van de originele ghostbusters zien.

Master Of Films

Avatar

Zat net het op Hollywood Reporter te lezen. Enorme verbazing.

Wat mij opviel is dat Reitman, samen met Gil Kenan, de script hebben geschreven. Ik ging er vanuit dat Aykroyd de script ging schrijven. Maar hij heeft twee maanden geleden eigenlijk nooit verteld dat hij het ging schrijven (kom ik nu pas achter).

“There is a possibility of a reunion with the three remaining Ghostbusters. It's being written right now," said Aykroyd during an episode of AXS TV's The Big Interview with Dan Rather.

Verder geloofde ik Aykroyd helemaal niet, omdat hij al jaren praat over Ghostbusters 3 scripts. En het feit dat hij met Murray & Hudson rare cameo's vervulde in Feig's Ghostbusters werd bij mij ook niet in dank afgenomen.

Jason Reitman is een enorme pluspunt. Aangezien deze Ghostbusters film die vreselijke Feig's Ghostbusters gaat negeren, zegt mij dat Sony min of meer erkend dat ze fout zaten om Ivan Reitman (die oorspronkelijk Ghostbusters 3 zou gaan maken) te passeren.

Vermoedelijk gaan we komende maanden nog veel meer horen over deze Ghostbusters film.

Colruiter

Avatar

Dit kan een mooi eerbetoon en een unieke trilogie worden. De laatste film had nooit getoond mogen worden, Ghostbusters 2 was al geen topper, maar de laatste was een belediging, een mooi voorbeeld van een film waarvan niemand een idee had van wat de bedoeling was.

Goku32

Avatar

Niks haalt het bij deel 1 en 2, die laatste was zo slecht, dat ik niet benieuwd meer ben naar een nieuwe film

Thebirds

Avatar

Ik vind dat de laatste toch meer credit mag krijgen, dit had toch meer met de commotie te maken dat het vrouwelijke acteurs waren. De film had nog een hoog entertainment gehalte.

tommieman

Avatar

Hier geloof ik in ieder geval niet in , maar wie weet verrassen ze ons ....

Zembo

Avatar

Aint no bitches gonna hunt no ghosts. Ik hoop dat het beter wordt dan de vorige.

chefry1983

Avatar

Deel 1 is een klassieker. Deel 2 was prima en de vrouwelijke versie heb ik op aanraden van deze site niet gekeken.

aspers

Avatar

Nu al meer vertrouwen in dan in die film die ik verder niet wil noemen...

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Heb de laatste nooit gezien. Uit wat ik erover hoorde leek die film zelfs niet zoveel slechter dan de 2de film die, laat ons eerlijk zijn, echt niet kan tippen aan het origineel. De grootste kritiek was vooral de vrouwelijke Ghostbusters en dat elke vent in die film achterlijk was. Zelf was ik nooit echt fan van de films, wel van de tekenfilm, dus ik zie het wel als het zover is. De comics zijn ook wel heel leuk. Enfin, heb er maar 1 trade van maar die is wel geweldig. Maar ik vind het wel leuk dat ze voor een groep gaan van 2 jongens en twee meisjes. Dat is volgens mij waar het bij die laatste film al fout ging, dat ze puur voor een vrouwelijke cast kozen om 'progressief' te lijken. Ben voorzichtig benieuwd.

Goku32

Avatar

Cefry1983 waarom op aanraden van filmtotaal. Je kan beter zelf oordelen over een film want meschien vind jij hem heel erg leuk. Ik zelf vond hem te kinderachtig, deel 1 en 2 waren nog leuke films met een paar dark elementen vond ik zoals in die metro tunnel. En in deel 2 viggo dat schilderij was wel sick. Die elementen miste ik in de film met die vrouwen helaas

aspers

Avatar

@TheResurrect tip: zoek eens even de vrij recente posts op van FilmTotaal over het gedrag op deze site.

ntt

Avatar

Heb een teaser gezien gemaakt door Reitman himself!
Het zijn maar 30 seconden, maar ben wel in m’n nopjes

shellghost

Avatar

@ntt
Doe eens linkje als je wil? Ben zeer benieuwd. Smiley face

Ik hoop dat dit wel gaat worden wat fans verwachten. Ben zelf voorzichtig optimistisch.

NieuwsFilm

meest populair