Juno (2007)

A comedy about growing up... and the bumps along the way.

Een slimme, fijne, ontroerende en uiterst geestige tragikomedie die niet verzandt in moralisme en sentiment.
play

7,7 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Canada
96 Min Verenigde Staten

Juno MacGuff is een typische tiener, met als enige uitzondering dat ze negen emotionele maanden voor de boeg heeft. Ze is zwanger!

Regie
Jason Reitman
Cast
Ellen Page, Jennifer Garner, J.K. Simmons, Jason Bateman, Michael Cera, Rainn Wilson, Allison Janney, Olivia Thirlby, Emily Perkins, Valerie Tian, Eileen Pedde, Darla Vandenbossche, Kaaren de Zilva, Daniel Clark, Aman Johal.
Budget
$ 7.500.000
Opbrengst
$ 231.411.584
Release
05.12.2007

Filmtotaal Recensie

Regie: Jason Reitman | Cast: Ellen Page (Juno MacGuff), Michael Cera (Paulie Bleeker), Jennifer Garner (Vanessa Loring), Jason Bateman (Mark Loring) e.a.| Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2007

Juno is een film die je zelden uit de Verenigde Staten ziet komen. In zekere zin is het net zo’n hippe onafhankelijke film als ‘indiehits’ Little Miss Sunshine en Garden State, inclusief soortgelijke soundtrack. En in het begin lijkt Juno ook net zo’n schattige, doch toch wat te simpele en zelfgenoegzame film te worden, die net iets teveel probeert hip, slim en anders te zijn. Maar gaandeweg ontpopt Juno zich tot meer dan dat en wordt het een hilarische tragikomedie die op unieke wijze ongemakkelijke situaties niet uit de weg gaat, al zijn de dialogen soms té goed bedacht.

Titelpersonage Juno is een zestienjarig meisje dat uit verveling seks had met goede vriend Paulie Bleeker. Een tijdje later komt ze erachter dat ze onverwacht en ongewenst zwanger is. Maar niet getreurd, want Juno gaat hiermee om zoals ze dat met alles doet: met een scherp gevoel voor humor, enige afstandelijkheid en een sterk relativeringsvermogen. Na besloten te hebben geen abortus te nemen, heeft ze de adoptieouders al uitgekozen voordat haar eigen ouders het nieuws over het aanstaande kleinkind te horen krijgen.

videotrailers & clips

Laatste reacties

2Cent

"...Erg leuke film. Waar voor de verandering niet iedereen een hufter is, maar mensen gewoon leuk met el......"

notReal

"...Topper. Een optimistische filmhuisfilm.. Zoiets moet je toch hebben gezien. ;)..."

Toelietoesh

"...Genre "even iets anders", Heerlijk...."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Juno

acties