Algemeen

'Star Wars: Episode IX' lijkt weer iconische locatie te bezoeken

En het is niet de Forest Moon of Endor...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 10:18 in Algemeen
De maan Yavin IV heeft een speciale plek in de Star Wars-universum. Het is de locatie van het hoofdkwartier van de Rebel Alliance tijdens de Galactic Civil War en de maan speelde meermaals een belangrijke rol in de franchise. Zo zagen we de basis in A New Hope en Rogue One. Nu lijkt deze ook terug te keren in Star Wars: Episode IX.

Volgens Fanthatracks vinden de opnames momenteel plaats in de Cardington Sheds. Dat is een voormalige basis van de Britse Royal Air Force en werd gebruikt om locatieopnames rond Yavin IV te maken. Momenteel neemt Warner Shed 1 in gebruik om setstukken op te slaan, maar de opnames van Episode IX vinden momenteel in Shed 2 plaats.

De gedachte is nu dat de film zich daar dus deels af gaat spelen. Vermoedelijk zal men om het moraal van de rebellen te stimuleren zich verzamelen op deze iconische verzetslocatie. Wellicht dat er ook nog wat materiaal ligt om de rebellen te helpen bij hun strijd met de First Order. Daar komt bij dat de rebellen in The Last Jedi ook naar een oude basis op de planeet Crait reisden.

Dat Episode IX de Skywalker-saga moet afronden helpt verder ook: dan is een bezoek aan wat bekende en iconische plekken niet heel vreemd.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

tommieman

Avatar

Zolang er een mooi kloppend en passend verhaal van gemaakt wordt vind ik t best . Want dat het er mooi uit gaat zien dat staat wel vast .
Maar er zijn zoveel losse draadjes nog dat ik erg benieuwd ben of dit alles in ~2,5 uur gaat passen ..

tommieman

Avatar

Offffff komt de grote twist die is aangekondigd aan het einde van de film als er opeens middenin de aktie verschijnt : TO BE CONTINUED ...
Dat zou iig een shocker zijn

Steve-O

Avatar

JJ "Copymaster" Abrams gaat weer goed los zo te horen...

Devenace

Avatar

Locaties boeien mij niet ;) ben niet zozeer benieuwd naar de film maar wel hoe ze dit allemaal vanuit Disney perpsectief gaan rechtbreien deze hele First Order meuk en de nieuwe aanpak die zielloos is. Want na TLJ moet je wel heel sterk uit de hoek kunnen en moeten komen wil je hier niet door afgemaakt te worden.

Monojaxx

Avatar

Ik wil Rancor's zien!

Xenolicker

Avatar

^ Monojaxx, Ik ook! De regisseur kennende zal er wel weer wat gave monsteractie in de film zitten, zoals de Rathtars in 'The Force Awakens'!

Spider-fan

Avatar

Maar zouden ze de exteriors dan ook weer filmen bij de Tikal piramides in Guatemala?

nieuwslaatste nieuws

meest populair