'Star Wars: Episode IX' lijkt weer iconische locatie te bezoeken

'Star Wars: Episode IX' lijkt weer iconische locatie te bezoeken

En het is niet de Forest Moon of Endor...

De maan Yavin IV heeft een speciale plek in de Star Wars-universum. Het is de locatie van het hoofdkwartier van de Rebel Alliance tijdens de Galactic Civil War en de maan speelde meermaals een belangrijke rol in de franchise. Zo zagen we de basis in A New Hope en Rogue One. Nu lijkt deze ook terug te keren in Star Wars: Episode IX.

Volgens Fanthatracks vinden de opnames momenteel plaats in de Cardington Sheds. Dat is een voormalige basis van de Britse Royal Air Force en werd gebruikt om locatieopnames rond Yavin IV te maken. Momenteel neemt Warner Shed 1 in gebruik om setstukken op te slaan, maar de opnames van Episode IX vinden momenteel in Shed 2 plaats.

De gedachte is nu dat de film zich daar dus deels af gaat spelen. Vermoedelijk zal men om het moraal van de rebellen te stimuleren zich verzamelen op deze iconische verzetslocatie. Wellicht dat er ook nog wat materiaal ligt om de rebellen te helpen bij hun strijd met de First Order. Daar komt bij dat de rebellen in The Last Jedi ook naar een oude basis op de planeet Crait reisden.

Dat Episode IX de Skywalker-saga moet afronden helpt verder ook: dan is een bezoek aan wat bekende en iconische plekken niet heel vreemd.



NieuwsFilm

meest populair