Algemeen

Brute nieuwe posters 'Hellboy'

David Harbour blaast het duivelse personage nieuw leven in.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Zilko Tarici om 11:32 in Algemeen
Via Comingsoon zijn vandaag twee gloednieuwe posters van de Hellboy-reboot online verschenen. Op beide is de titulaire held te zien: een betreft een close-up van Hellboy met hoorns en zwaard, de ander een waarop hij bovenop een berg staat en de krachten van een bliksemflits tot zich neemt. Je kunt beide posters natuurlijk hieronder bewonderen.

David Harbour (Stranger Things speelt in de nieuwe versie van Hellboy het hoofdpersonage, en wordt omringd door acteurs als Ian McShane, Milla Jovovich, Sasha Lane. Penelope Mitchell en Daniel Dae Kim.

De regie van de film over de sarcastische superheld is in handen van Neill Marshall (Game of Thrones, The Descent). Hij verfilmt een script dat uit de pen komt van scenarist Andrew Cosby. Christopher Golden, Mike Mignola (de bedenker van Hellboy), Larry Gordon en Lloyd Levin produceren de film in samenwerking met Mike Richardson van Dark Horse Entertainment.

Hellboy draait vanaf 11 april 2019 in de Nederlandse bioscopen.14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Novarellum

Avatar

Ik sta open voor deze film. Ik laat me graag verassen!

Maac

Avatar

Toch wel zin in deze film. De trailer kwam erg vermakelijk en zelfbewust over.

Pruiszie

Avatar

Ik ben nog niet overtuigd en denk dat ik hem toch ga skippen.

GreenHornet

Avatar

kan alleen maar tegenvallen

Not my Hellboy!

Goku32

Avatar

Nog niet overtuigd over deze hell boy

ZaphodBeeblebrox

Avatar

De vorige Hellboys waren heel vermakelijk maar ook geen hoogstaande cinema, en deze versie geeft me dezelfde vibe. Dus ik zie dit wel zitten. Al gaat Ron Pearlman toch moeilijk te evenaren zijn.

Spider-fan

Avatar

Vreemd. IMDb noemt alleen Andrew Cosby en Mike Mignola als scenaristen, terwijl volgens Wikipedia Cosby en Christopher Golden alleen de vroege versies van het script mee-schreven, waarna Mignola een nieuwe versie schreef met Aron Eli Coleite.

Hoewel ik Neil Marshall wel een goede regisseur vind (vooral waar het actie betreft), is het ook een beetje een regisseur die op het randje zit van B-films. Hoewel ik films als Dog Soldiers of Doomsday niet volledig B-films wil noemen, hebben ze wel een B-film sfeer. Aan de andere kant maakte hij ook weer een sterke horrorfilm als The Descent, dus hij heeft toch wel een bepaalde kwaliteit in zich. Het is dus de vraag welke kant het deze keer op gaat. De trailer gaf meer het gevoel van de B-film kant van Marshall.

Daarnaast is het gezien de aanwezigheid van Jovovich moeilijk te geloven dat het een echt goede film zal worden, want ze zit domweg gewoon vrijwel nooit in een goede film.

Maac

Avatar

Spider-fan "De trailer gaf meer het gevoel van de B-film kant van Marshall."
Hm dat zag ik niet zo. De grappen zijn wat flauw en zowel de performances als CGI vijanden lijken nogal over de top, maar volgens mij is dit juist een bewuste keuze. Dat maakt het geheel lekker luchtig en niet zo pretentieus. Daarentegen zag ik een paar wideshots en setpieces die laten zien dat er wel degelijk kundigheid tonen.
Ik kan een té positieve invalshoek hebben, maar dit lijkt de potentie te hebben van een prima superheldenfilm.

Spider-fan

Avatar

Maac:

De grappen zijn niet wat flauw, de grappen zijn héel flauw. En álle grappen zijn flauw, er ziet niet één leuke bij. En je vraagt je af hoe dat kan als de originele bedenker, Mignola, zelf één van de schrijvers is van het scenario. Hellboy is een personage dat het toch sterk van humor moet hebben, iets wat Perlman optimaal wist te benutten. Als de humor al niet leuk is, dan vrees ik sterk voor de kwaliteit van de film. Del Toro en Perlman wistem het personage daarnaast ook aandoenlijk te maken, vooral in zijn relatie met Liz Sherman, maar zoiets zie ik in deze trailer ook niet.
Dus als belangrijke elementen van Hellboy als personage al matig zijn, hoe zou het dan toch een goede film kunnen zijn?
Ik bedoel, ik hóop dat het een goede film is, maar in de trailer zie ik het niet. Het komt op zijn best middelmatig over.

Maac

Avatar

^Tja, ik vind niet snel iets echt grappig, vooral niet als het Amerikaanse humor betreft. Bovendien heb ik die associatie met Perlmans Hellboy ook totaal niet. Voor mij is beperkte humor iets dat ik op de koop toeneem in een wereld waar superheldenfilms als Thor: Ragnarok geprezen worden om de grappen. Het is wat mij betreft dan nog een meevaller dat ik de indruk krijg dat de makers zich er in ieder geval bewust van zijn dat het flauw is.
Maar goed, humor is behoorlijk persoonlijk natuurlijk en ik durf nogmaals wel te stellen dat ik te weinig redenen heb om zo positief te zijn, maar misschien is dat omdat ik de eerste Hellboy-films niet bijzonder vond en deze trailer afzet tegen het hedendaagse superheldengenre (dat ik repetitief vind en waar ik geen hoge pet van op heb). In vergelijking daarmee brengt het in potentie iets nieuws en dat kan ik na films als Deadpool en Logan (die ik vrij vernieuwend vond in hun genre) alleen maar toejuichen.

Spider-fan

Avatar

Er is wel verschil tussen humor die met opzet een beetje flauw is, zoals in Thor: Ragnarok, of dat het leuk bedoeld is maar flauw overkomt. Bij de trailer had ik dat laatste gevoel. Best veel humor in films is eigenlijk flauw, maar als het op de juiste manier gebracht wordt kan het toch leuk zijn. Ik had in deze trailer het gevoel dat de acteurs dat gevoel voor timing missen dat voor humor noodzakelijk is en ze zijn van zichzelf misschien ook minder grappig dan iemand als Perlman. Een acteur die van zichzelf al grappig is, kan wegkomen met grappen die bij minder komische acteurs niet zouden overkomen.

Maac

Avatar

Fair enough, smaken verschillen natuurlijk!

Spider-fan

Avatar

Zeker bij humor verschillen smaken sterk. Ikzelf hou van wat droge humor, of zwarte humor. Perlman's Hellboy valt onder de wat droge humor, zou ik zeggen. Er gebeurt iets en hij zegt: 'Oh, crap!' Op zich helemaal niet bijzonder, maar het gaat om de manier waarop hij het zegt, en de blik in zijn ogen en gezichtsuitdrukking. Door die dingen wordt het grappig, niet zozeer de tekst op zich.

nieuwslaatste nieuws

meest populair