Blu-ray review kleurrijke animatiefilm 'Hotel Transylvania 3'

Blu-ray review kleurrijke animatiefilm 'Hotel Transylvania 3'

Geen Pixar, maar wel gewoon erg grappig gedaan.

Bekijk de afbeeldingRegie: Genndy Tartakovsky | Stemmencast: Charly Luske / Adam Sandler (Dracula), Liza Sips / Selena Gomez (Mavis), Fernando Halman / Keegan-Michael Key (Murray), Ilse Warringa / Kathryn Hahn (Ericka), Ferry Doedens / Andy Samberg (Jonathan), Tony Neef / Steve Buscemi (Wayne), Paul Groot / Jim Gaffigan (Van Helsing), Arjan Ederveen / Mel Brooks (Vlad), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Bioscooprelease: 25.07.2018 | FilmTotaal recensie: 3 sterren

Na het eerste en tweede deel uit respectievelijk 2012 en 2015 verscheen verleden jaar alweer het derde deel in de succesvolle Hotel Transylvania-animatiereeks. Dit keer met de ondertitel Summer Vacation, of in het Nederlands Een monsterlijk leuke vakantie. Alle bekende gezichten en stemmen zijn weer terug in één van de succesvolste animatiefilms van 2018.

Sony Pictures Home Entertainment bracht Hotel Transylvania 3 - goed voor $527,3 miljoen wereldwijd - onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de extra's.


In het $80 miljoen kostende Hotel Transylvania 3 is Drac toe aan rust nadat hij het iedereen in het hotel naar de zin gemaakt heeft. De monsters gaan op een cruise om te genieten van monstervolleybal, exotische excursies en wat maanlicht meepakken op het dek. Maar de trip komt in zwaar weer als Mavis ontdekt dat haar vader valt voor de mysterieuze kapitein van het schip van het schip, Ericka, die een gevaarlijk geheim verbergt dat hun droomvakantie wel eens in het water kan laten vallen.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2018 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.85 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1, Nederlands Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: oa. Nederlands | EAN: 8712609639384 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Hotel Transylvania 3 zit verpakt in een standaard Blu-ray keepcase. De voorkant laat de de bekende personages zien, en dat er 2 mini-films mee zijn geleverd. De achterkant onthult nog meer extra's. De leeftijd: 6 jaar.

Beeld

Uiteraard gaat het op dit punt niet mis. De kleuren zijn werkelijk fantastisch. Dit is uiteraard voor iedere animatiefilm een must, maar in dit geval is de hoofdfilm wel erg kleurrijk door de vele uiteenlopende personages en (feestelijke) locaties. De animatie in de eerdere delen was al fraai, maar met Hotel Transylvania 3 is het net weer even beter. Een pracht beeld!

Geluid

De Engelstalige track komt in standaard DTS-HD 5.1 en dat wordt toch steeds minder gebruikt. De meeste Nederlandse schijven zullen waarschijnlijk worden afgespeeld met de Nederlandse 5.1 Dolby Digital track. Met stemmen van Charly Luske, Liza Sips en Ferry Doedens klinkt deze track ruim voldoende. De muziek is aangeleverd door Mark Mothersbaugh, bekend van zijn werk voor Thor: Ragnarok (2017) en The Lego Movie-films.

Bonusmateriaal

Het bonusmateriaal is wisselend van niveau. Uiteraard is er veel bestemd voor de jongere kijker. De meest interessante featurette is Behind the Screams: The Voices of Hotel Transsylvania 3 over de stemmen in de film, uiteraard de Engelstalige. Ook zijn er de twee korte minifilmpjes, met de titels Puppy en Goodnight Mr. Foot. In Meet the New Characters gaat het inderdaad over de nieuwe personages, zoals Kathryn Hahns Ericka en Mel Brooks' Vlad. Verder een track met audiocommentaar van regisseur Tartakovsky, producent Scott Wills en VFX-expert Michael Ford. Daarnaast veel muzikale en kleine vluchtige extra's.

Vermakelijk nieuw avontuur; voor de liefhebbers!

Hotel Transylvania 3 is zeker niet de beste animatiefilm van 2018. Wel is het een leuk, ongedwongen avontuur dat het waarschijnlijk vooral goed doet bij de jongere kijkers. Dit derde deel was financieel gezien de #4 animatiefilm van 2018, achter Incredibles 2, The Grinch en Ralph Breaks the Internet. De kans op een vierde film is uiteraard groot.



NieuwsFilm

meest populair