Verschijning 'Fantastic Beasts 3' in gevaar?

Verschijning 'Fantastic Beasts 3' in gevaar?

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald doet studio op de rem trappen.

Deadline meldt dat Fantastic Beasts 3 maanden later wordt opgenomen dan aanvankelijk gepland. Warner Bros. heeft de productiestart maanden opgeschoven. Het nieuws komt nadat Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zowel onder de critici als onder fans niet bepaald goed werd ontvangen.

De geplande vijfdelige Fantastic Beasts-filmreeks volgt op de uiterst succesvolle Harry Potter-reeks, bestaande uit acht langspeelfilms. Gemiddeld haalden de films bijna $1 miljard per deel op, met een totale wereldwijde omzet van $7,7 miljard. De in november verschenen tweede Fantastic Beasts-film kwam niet verder dan $648,8 miljoen en er was nogal wat commentaar op de film. The Crimes of Grindelwald zou bijvoorbeeld de tijdslijn van de franchise niet respecteren.

Maanden vertraging
Ondanks dat Fantastic Beasts 2 een financieel succes was, krijgt Fantastic Beasts 3 nu een langere voorbereidingstijd. De opnamestart is volgens Deadline verschoven van aankomende juli naar het einde van de herfst, mogelijk november. Dit zou zomaar gevolgen kunnen hebben voor de verschijningsdatum.

2020, 2022, 2024
Fantastic Beasts 3 staat vooralsnog gepland voor 20 november 2020 en deel vier en vijf moeten in respectievelijk 2022 en 2024 verschijnen. De regie van de vijfluik ligt in handen van David Yates.

NieuwsFilm

meest populair