Algemeen

Verschijning 'Fantastic Beasts 3' in gevaar?

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald doet studio op de rem trappen.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Deadline meldt dat Fantastic Beasts 3 maanden later wordt opgenomen dan aanvankelijk gepland. Warner Bros. heeft de productiestart maanden opgeschoven. Het nieuws komt nadat Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald zowel onder de critici als onder fans niet bepaald goed werd ontvangen.

De geplande vijfdelige Fantastic Beasts-filmreeks volgt op de uiterst succesvolle Harry Potter-reeks, bestaande uit acht langspeelfilms. Gemiddeld haalden de films bijna $1 miljard per deel op, met een totale wereldwijde omzet van $7,7 miljard. De in november verschenen tweede Fantastic Beasts-film kwam niet verder dan $648,8 miljoen en er was nogal wat commentaar op de film. The Crimes of Grindelwald zou bijvoorbeeld de tijdslijn van de franchise niet respecteren.

Maanden vertraging
Ondanks dat Fantastic Beasts 2 een financieel succes was, krijgt Fantastic Beasts 3 nu een langere voorbereidingstijd. De opnamestart is volgens Deadline verschoven van aankomende juli naar het einde van de herfst, mogelijk november. Dit zou zomaar gevolgen kunnen hebben voor de verschijningsdatum.

2020, 2022, 2024
Fantastic Beasts 3 staat vooralsnog gepland voor 20 november 2020 en deel vier en vijf moeten in respectievelijk 2022 en 2024 verschijnen. De regie van de vijfluik ligt in handen van David Yates.

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietze1983

Avatar

Ik heb de film nog niet gezien,aar even een oprechte vraag,

Is het echt zo'n rommeltje? Ik kan me niet voorstellen dat, als er behoorlijk wat op het spel staat voor een schrijver en studio, dat er dan niemand op zulke fouten let, iemand in dat productie team moet dit toch in de gaten hebben gehad.

N dan nog, als het echt om zulke fouten gaat, het blijft vermaak... Ik denk dat ik gewoon ge-entertaind wil worden en mij dit totaal niet zou boeien. Maar dat ook gewoon ik zijn

Pietjebam

Avatar

De film is heel erg mooi en toen ik de film zag merkte ik niks van alle 'problemen' waar de critici zo'n enorm last van hebben. Het komt ook niet helemaal 100% overeen met de Harry Potter film maar, J.K. Rowling kennende is het de bedoeling dat het niet 100% overeen komt en dit word waarschijnlijk opgelost in de komende 3 films.

Rutherford

Avatar

Als ik eerlijk ben vond ik die eerste ook niet zo boeiend. Misschien moet ik maar nog eens herkijken, het gemoed op die avond doet ook veel.

Goku32

Avatar

Deel 1 was geen goeie film best wel borring, deel 2 is mooi gemaakt net zoals deel 1 maar verder is het borring af. Ze hadden het gewoon bij Harry potter moeten laten. De rest is toch slecht

Gyros regime

Avatar

Ik vond het een vermakelijke film en juist leuk dat er wat stukjes verbonden waren met de Harry Potter tijd van jaren later.. zoals Nagini de slang bijvoorbeeld.. het geklaag komt van de echte Harry Potter fans die soms wel wat ver gaan en ik vraag me wel eens af of deze mensen hun echte sociale leven en de Harry Potter wereld nog wel uit elkaar kunnen houden :p

Gremlin06

Avatar

Ik denk eerder dat er voor de tijdslijn nog antwoorden komen

horizon

Avatar

Één van de beste films in potter universum.

Darthmar

Avatar

De film was rommelig. Langzaam met rare twists die totaal niet logisch waren. Ook werd een karakter in deel 1 opgebouwd als belangrijk en in dit deel was die karakter ineens niet belangrijk.

Guyon2002

Avatar

@Darthmar, wie dan?

Artificialis

Avatar

Oh kom op.. Eén deel wordt door critici iets minder ontvangen en meteen breekt er paniek uit? Crimes of Grindelwald was prima vermaak. Vooral de openingsscène en derde act waren zeer vermakelijk.

adofmirosch

Avatar

De eerste twee harry potter's en het eerste deel hiervan vind ik hele leuke films.
Veder vind ik alle films maar flauw en heel erg wisselend in niveau.
Mijn plan is wel om de boeken te gaan lezen.

Yvo94

Avatar

Er zullen vast goede redenen voor zijn dat de opnames zijn uitgesteld.

Ik ben er 99% zeker van dat het hele verhaal voor de komende vijf films al vast staat en dat er geen fouten zitten in FB2. Er werken veel mensen aan de films waarmee ze eventuele fouten op heel veel punten in het productie proces eruit kunnen halen.

Wanneer we in 2024 alle vijf de films achter elkaar kunnen zien, zal het hele verhaal kloppen en een heel logisch verloop hebben.

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Mijn vriendin, die een huge Harry Potter fan is, heeft er heel erg van genoten en is hem 2 keer ga zien. Ik 1 keer en vond hem best goed. Wat wel zo is is dat er best veel personages opduiken met hun eigen verhaallijnen die niet worden afgerond tegen het einde van de film. Ook nemen enkele personages wel zeer vreemde beslissingen die niet in hun karakter passen, naar mijn idee toch. En daar zit volgens mij het grootste probleem met die film: hij staat niet op zichzelf. Dit is echt een tussenstuk in een lang verhaal i.p.v. een verhaal binnen een groter verhaal. Wat de tijdlijn betreft, JK Rowling ademt de Wizarding World en is één van die auteurs die het meest betrokken is met haar franchise en de fans. Die ‘fouten’ zijn volgens bewust gemaakt om mensen op een verkeerd spoor te zetten. Of dit goed gedaan is zal pas blijken als alle films uit zijn en we het volledige plaatje zien. Natuurlijk maken auteurs ook fouten, maar zichzelf compleet tegenspreken is niet iets waar ik JK Rowling toe in staat zie.
Kortom, een vermakelijke, maar onvolledige film die goed gemaakt is maar zonder het complete verhaal meer vragen oproept dan antwoorden geeft.

Scheerzeep

Avatar

Ik vond de film maar een rommeltje en het verhaal zwak. Het zou de franchise goed doen als er eens wat andere mensen aan het roer zouden staan (zowel voor het schrijf- als regiewerk).

DucoZ

Avatar

Dump die David Yates nou eens. Verschrikkelijke vent. Enkel Deathly Hallows part 1 was te pruimen.

ThysRomani

Avatar

Nou zeg. Genoeg mis met Fantastic Beasts 2, maar al met al begint het verhaal interessant te worden. Maak het verdorie dan ook af (op schema)! We moeten nog 3!

GreenHornet

Avatar

Een grote fout was om zoveel films aan te kondigen.

MovieMaster2

Avatar

Volgens mij zijn die tijdslijn fouten geen fouten maar meer dingen die in de volgende films worden onthuld

Deweb

Avatar

Ik denk niet dat ze dit niet zouden doen als ze niet vonden dat critici en kijkers wellicht een punt hadden (en de inkomsten niet voldoende daalde).
Rowling is erg goed in het verzinnen van verhalen, maar een scenarist is niet bepaald. Daar komt bij dat ook de regie de stijl van de film deels niet op orde had. Dat was op zich niet erg, het kwam immers nog goed, maar een paar maanden meer tijd om te schaven lijkt me toch geen slecht plan. Voor geen enkel vervolg op welke film eender is dat trouwens een slecht plan. Uitzonderingen daargelaten.

Colruiter

Avatar

Na Crimes staat mijn interesse in deze reeks op 0. Wat een onzinnig verhaal barstensvol personages die geen rol spelen in het verhaal. Duidelijk dat Rowling geen filmscenario's kan schrijven, ze schrijft haar scenario's zoals ze haar boeken schrijft met tal van plotlijnen en personages, maar in een film van 2 uur kun je nooit zoveel proppen als in een boek van 300 - 400 - 500 bladzijden. Deze film zit vol nutteloze en ronduit irritante personages die soms de vreemdste beslissingen nemen. Mooiste voorbeeld... één van Grindelwalds handlangers die even in beeld komt als de handlanger die twijfelt of Dumbledore te verslaan is en dan op het einde sterft als hij door Grindelwalds vuur wil stappen... de man komt 2 minuten in beeld... is het de bedoeling dat wij een traantje laten voor die kerel... wat is de functie van die kerel in het verhaal... waarom is hij in dat verhaal... De film zit vol van die betekenisloze personages en situaties, en het kan best zijn dat het allemaal uitgelegd wordt in de volgende delen, maar zorg er dan voor dat we nu al geïnteresseerd zijn in die uitleg, dat we er naar uitkijken.

Goov25

Avatar

Deel 1 had nog wel charme, een vrolijke lichtvoetige toon wat de film een erg fijne kijkervaring maakte. Deel 2 was serieuzer, maar tegelijk minder verdieping; en oneindig veel rommeliger. Ik heb me tijdens deel 2 meer geërgerd dan vermaakt; geen goed teken.

Moviemagic

Avatar

Visueel is het mooi maar voor de rest is het een zootje. Deze Grindelwald-films hebben moeite om boven de saai geschreven script uit te komen. Ze zijn misschien niet slecht maar op zijn minst matig te noemen. Ze vinden voor mij nergens de interesse die de potterfilms wel hadden,

Kasvand

Avatar

@Sietze1983, Nee. Helemaal niet zelfs.... Alles is nog prima te verklaren verwacht ik. Wat hadden mensen dan gedacht? Dat Rowling een voorspelbaar verhaal zou schrijven? Tuurlijk zitten er dingen in die we nu nog niet snappen! Zou een saai vijfluik zijn als we aan de hand van de Harry Potter tijdlijn alles al konden invullen. De kritiek op dingen die niet zouden kunnen snap ik niks van! (En zelfs al kan het niet.... Magie? Hallo?).Harry Potter was, tot zover, qua verhaal opbouw écht beter. Zondermeer.

Maar verder vond ik Fantastic beasts fantastisch en Crimes of Grindelwald zeer vermakelijk. Die laatste was wat minder, maar vooral omdat het zo'n typische 'tussenfilm' is. Het is de opmaat naar wat komen gaat. Dus veel startende verhaallijnen die nóg niet tot ontwikkeling komen. Dat komt in de volgende delen. (Een eerste deel heeft daar geen last van, daar maak je als kijker kennis met een wereld en de karakters... dus veel meer een eigen, afgesloten verhaal).

StarWars-SGPer

Avatar

@sietze1983 het valt best wel mee hoe rommelig het is, er is best een duidelijk plot. The crimes of Grindelwald is best de moeite waard om te zien, maar verwacht vooral niet dat hij beter is dan deel 1

Ang3l

Avatar

Ik vond 'm "wel oke", maar idd rommelig. Kan ook komen doordat ik m in 4DX zag, en dat leidt enorm af van de film. Al met al kan ik me er weinig meer van herinneren, op de Chinese draak na. Vond deel 1 beter, dit was echt een tussendeel.

Meer tijd nemen is helemala niet erg. Zou juli ook al best weer snel vinden overigens. Prima beslissing. Liever kwlaiteit dan een gehaaste budget/marketing keuze om hem uit te brengen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair