Komst meer 'Avatar'-vervolgen onzeker

Komst meer 'Avatar'-vervolgen onzeker

Delen drie en vier hebben nog geen groen licht.

Avatar brak in 2009 alle box office records. Regisseur James Cameron had vervolgens even nodig, maar komt de komende jaren met Avatar 2 en ook Avatar 3. De bedoeling is om niet lag daarna ook een vierde en vijfde film te maken. Maar nu lijkt het erop dat die films helemaal niet zo zeker zijn.

20th Century Fox gaf jaren geleden groen licht voor in elk geval twee van de vier geplande vervolgens van Cameron. Volgens Bob Iger, voorzitter van Disney, is er nog geen zekerheid voor de volgende twee films. Dat vertelde hij tijdens een interview over de licentie die Disney heeft op Pandora, voor zijn Walt Disney World pretpark.

"We hadden - nou ja, voordat we van plan waren om Fox te verkopen - een licentie op Avatar in onze parken. Net zoals we dat bij Star Wars en Indiana Jones hadden," aldus Iger. "Net als Universal heeft gedaan met Time Warner en J.K. Rowling en Harry Potter. Dus we kregen een licentie van Jim [Cameron] op het recht om Avatar in onze pretparken te integreren en betaalden Fox en Jim voor die rechten. In dit geval gaat daar geen verandering in komen, behalve dat we onszelf gaan betalen. Er zitten nog twee nieuwe Avatar-films aan te komen, en twee films in de pijpleiding die nog geen groen licht hebben."

Verder vertelde Iger kort over de volgende films: "De nieuwe films zetten de eerste door, dus de personages zullen bekender worden. Ik kan geen details geven, maar er zitten natuurlijk ontwikkelingen aan de personages en het verhaal in Avatar 2 en 3. Het is een evolutie van de kernpersonages en de introductie van nieuwe personages. Natuurlijk bracht de eerste niet zonder reden 2,6 miljard dollar op wereldwijd. Er zit iets in."

Vanaf 17 december 2020 draait Avatar 2 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair