Algemeen

Komst meer 'Avatar'-vervolgen onzeker

Delen drie en vier hebben nog geen groen licht.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Jim Pedd om 08:32 in Algemeen
Avatar brak in 2009 alle box office records. Regisseur James Cameron had vervolgens even nodig, maar komt de komende jaren met Avatar 2 en ook Avatar 3. De bedoeling is om niet lag daarna ook een vierde en vijfde film te maken. Maar nu lijkt het erop dat die films helemaal niet zo zeker zijn.

20th Century Fox gaf jaren geleden groen licht voor in elk geval twee van de vier geplande vervolgens van Cameron. Volgens Bob Iger, voorzitter van Disney, is er nog geen zekerheid voor de volgende twee films. Dat vertelde hij tijdens een interview over de licentie die Disney heeft op Pandora, voor zijn Walt Disney World pretpark.

"We hadden - nou ja, voordat we van plan waren om Fox te verkopen - een licentie op Avatar in onze parken. Net zoals we dat bij Star Wars en Indiana Jones hadden," aldus Iger. "Net als Universal heeft gedaan met Time Warner en J.K. Rowling en Harry Potter. Dus we kregen een licentie van Jim [Cameron] op het recht om Avatar in onze pretparken te integreren en betaalden Fox en Jim voor die rechten. In dit geval gaat daar geen verandering in komen, behalve dat we onszelf gaan betalen. Er zitten nog twee nieuwe Avatar-films aan te komen, en twee films in de pijpleiding die nog geen groen licht hebben."

Verder vertelde Iger kort over de volgende films: "De nieuwe films zetten de eerste door, dus de personages zullen bekender worden. Ik kan geen details geven, maar er zitten natuurlijk ontwikkelingen aan de personages en het verhaal in Avatar 2 en 3. Het is een evolutie van de kernpersonages en de introductie van nieuwe personages. Natuurlijk bracht de eerste niet zonder reden 2,6 miljard dollar op wereldwijd. Er zit iets in."

Vanaf 17 december 2020 draait Avatar 2 in de bioscoop.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

GreenHornet

Avatar

geef Bob gelijk eerst afwachten of de films een succes worden

lamoteg

Avatar

Hahahaha, moja natuurlijk! Ezels

dakai-world

Avatar

Geloof me, als die nieuwe Avatar-films gezamenlijk de eerste film financieel kunnen evenaren, dan krijgt James gewoon groen licht. Het is ongekend dat na 20 jaar James Cameron nog altijd de Box Office domineert.

Ik kan me vaak vinden in de kritieken van de mensen die ze hebben op zijn adres, maar aan de andere kant, zoals Bob Iger al zegt, er zit wel iets in. Laten we niet vergeten dat dit dezelfde man is die Aliens en T2 heeft gemaakt. Op The Godfather Part 2 misschien wel de beste vervolgen in ons recente filmgeschiedenis.

Master Of Films

Avatar

dakai-world "Ik kan me vaak vinden in de kritieken van de mensen die ze hebben op zijn adres, maar aan de andere kant, zoals Bob Iger al zegt, er zit wel iets in."
Ja, geld. :P

Speaking of geld. Het is geen garantie dat Smurfen in Space part deux en part tre veel poen gaat binnen harken ala 2 miljard dollar. Zelfs Star Wars heeft nu moeite. JC mag dan wel BO koning zijn, het is in deze tijden dat vooral Marvel domineert. Helemaal als men de label Avengers opplakt. Maar ik geloof je wel dakai-world, groen licht met een verfje blauw wordt wel gegeven voor Smurfen in Space part cuatro & Smurfen in Space part pięć.

David Mills

Avatar

Ik vind 1 Avatar film al teveel, het was echt een slechte film. Het succes is voornamelijk te danken omdat Avatar een van de eerste echte goede 3d film was in de bioscoop en niet vanwege de kwaliteit van de film.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Dus Avatar 4 & 5 zijn in gevaar. Vond het al raar dat Avatar 3 in gevaar was, aangezien die al opgenomen is.

MovieMaster2

Avatar

Ik denk dat de volgende delen gaan floppen de meeste inkomsten waren omdat het een van de eerste beste 3D film was van dat moment

tommieman

Avatar

Veel mensen (ook hier) zeggen dat het vooral de 3d gimmick was , maar ik denk dat het een versterkende factor had waardoor die nu al jaren ongenaakbaar bovenaan staat .
Maar zo verschrikkelijk veel mensen gingen er naar toe en ook veel mensen meerdere keren . Dan kan het niet totaal bagger zijn , zeker omdat ie ook nog aardig lang duurt .
Dus nee verwacht geen 2,7 miljard maar sowieso weet onze verlosser J.C. echt wel hoe die mensen moet trekken .
Als Avatar nou zijn enige kunstje was geweest maar nee hij heeft toch een aardig lijstje film achter zijn naam staan , of je ze persoonlijk nou leuk vind of niet .

Sunspot

Avatar

Zo, was dat in 2009 alweer.

maar goed, boutfilm, alleen dat gevecht was wel leuk, die kolonel ook haha.

Rafael11

Avatar

ben benieuwd of het er ooit nog van komt.

Civilian Supreme

Avatar

Wisten we toch al?
Wil het best een kans geven maar kijk er totaal niet naar uit.

nieuwslaatste nieuws

meest populair