Dirty God [Dagtip IFFR2019]

Dirty God [Dagtip IFFR2019]

Indrukwekkende film over een moeder die een zuuraanval overleeft.

Regie: Sacha Polak | Cast: Eliza Brady-Girard (Rae), Rebecca Stone (Shami), Dana Marineci (Flavia), Karl Jackson (Eli), Jake Wheeldon (David) e.a. | Speelduur: 104 minuten | Jaar: 2019

Dirty God was al de openingsfilm van IFFR 2019 en is de komende week nog driemaal te zien in de bioscopen van Rotterdam. Het is de derde film waarin regisseur Sacha Polak een sterke vrouw centraal stelt en dan ook een zeer indrukwekkende film. Overigens ook de eerste Engelstalige speelfilm van Polak.

Centraal in Dirty God staat Jade. De jonge moeder uit Londen wordt uit het ziekenhuis ontslagen en is volgens haar artsen weer helemaal klaar voor het leven. Maar of ze dat echt is? Dat is maar de vraag. Jade werd door haar ex met zuur aangevallen en heeft de rest van haar leven verminkingen op haar gezicht, hals, borst en op haar armen. De littekens blijven en dus ook de littekens in haar hart.

De speelfilm draait om moederschap, moed en ook zelfacceptatie. Bepaald niet de gemakkelijkste thema's, maar Sacha Polak slaagt erin die allemaal goed en met het nodige gevoel onder het voetlicht te brengen. De cast in de vorm van hoofdrolspelers Bluey Robinson, Rebecca Stone en Katherine Kell weet ook erg te overtuigen.

Wanneer te zien
Zaterdag 26 januari: 16:30 - 18:21 in Schouwburg Grote Zaal
Vrijdag 1 februari: 19:30 - 21:41 in Pathé 5
Zaterdag 2 februari: 13:00 - 14:51 in Pathé 7


NieuwsFilm

meest populair