'Leaving Neverland' documentaire over Michael Jackson choqueert

'Leaving Neverland' documentaire over Michael Jackson choqueert

De vier uur lange zit trekt veel publiek.

Nog niet zo heel lang geleden verscheen er een artikel op FilmTotaal waarin Home Alone acteur Malcaulay Culkin het opnam voor Michael Jackson; er zou namelijk een documentaire over Jackson op het Sundance Film Festival verschijnen. Deze gaat over James Safeschuck en Wade Robson, twee vermeende slachtoffers van seksueel misbruik door Michael Jackson. De familie, vrienden en fans van de wereldberoemde zanger hebben geprobeerd de film te boycotten, maar dat mocht niet baten; de film kwam er gewoon en blijkbaar is hij erg choquerend...

De film mocht vertoond worden en de zaal zat nokvol. Na de film werd er een staande ovatie gegeven aan Safechuck en Robson. Zij beweren dus door Jackson te zijn misbruikt; na het overlijden van Jackson klaagten ze hem alsnog aan en sleepten zijn familie voor de rechter maar zonder enig resultaat. De rechter kwam tot de conclusie dat Jackon's nabestaanden niet verantwoordelijk konden worden gehouden voor diens gedrag.

Sommige mensen verdachten en verdenken Safechuck en Robson er nog steeds van dat zij het verhaal uit de duim hebben gezogen, maar de meeste critici waren toch erg lovend over Leaving Neverland, die zij een ''onrustwekkende, hartverscheurende en heel geloofwaardige film'' noemen, die een totaal andere kant van een van 's werelds grootste artiesten laat zien . De film zal binnenkort op HBO te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair