Thora Birch hoopt dat 'American Beauty' niet verpest is door Kevin Spacey

Thora Birch hoopt dat 'American Beauty' niet verpest is door Kevin Spacey

Wat denken jullie?

De in ongenade gevallen Kevin Spacey zien we voorlopig niet meer terug in films, tenzij het om een korte Youtube-productie gaat, maar dat houdt niet in dat de van seksueel wangedrag beschuldigde acteur nog steeds een hoop ellende veroorzaakt onder filmliefhebbers. Velen weten niet wat ze bijvoorbeeld ervan moeten denken als ze een film met de acteur erin bekijken. Maakt Spacey's verleden zijn rollen nu minder goed? American Beauty-actrice Thora Birch hoopt in ieder geval dat het drama van Sam Mendes nu niet met een smet opgezadeld zit.

Dat vertelde ze aan The Hollywood Reporter, met in het achterhoofd het aankomende jubileum van de film. Begin oktober wordt de film namelijk 20 jaar oud. De 36-jarige Amerikaanse hoopt dat mensen zich over Spacey heen kunnen zetten. "Het voelt als: 'Geweldig, nu zit er een smet op de film.' Maar nee, die zou daar niet op moeten zitten. Wiens schuld is het? Die van Kevin. Dat heeft niets met 'American Beauty' te maken."

Bekijk de afbeeldingHet verhaal volgt een uitvoerende kracht in de reclamewereld (Spacey) die een midlifecrisis krijgt en verliefd wordt op de vriendin van zijn tienerdochter. Het door Alan Ball geschreven drama sleepte vijf Oscars binnen, waaronder die voor beste film, beste acteur en beste regisseur. Birch, die in de film de dochter van Spacey's Lester Burnham speelt, beweert dat de acteur zich als een professional gedroeg op de set. "Hij was één van de beste acteurs waarmee ik ooit gewerkt heb. Afgezien van dat ken ik hem niet zo goed."


Eind oktober 2017 onthulde acteur Anthony Rapp dat hij op 14-jarige leeftijd door een dronken Spacey (destijds 26 jaar) seksueel benaderd werd. Het nieuws schokte Birch. "Ik zag dat niet aankomen. Het kwam niet zo lang naar buiten na het gedoe met Harvey Weinstein. Het is traumatisch. En het doet vreselijk pijn. Ik was bovenal geschokt toen ik achter het leeftijdsverschil kwam."

Wegens de beschuldigingen aan Spacey's adres zullen er geen of incomplete panels komen in verband met het 20-jarige bestaan van de film. Birch blijft volhouden dat het mogelijk moet zijn om de kunst en de kunstenaar van elkaar te scheiden. "Ik denk dat het aan iemand als mij is - iemand die onderdeel was van 'American Beauty' - om iedereen eraan te herinneren dat een hele commune deze film gemaakt heeft. We houden allemaal van deze film. En uiteindelijk heeft het helemaal niets met Kevin te maken."

NieuwsFilm

meest populair