Homofobische racisten slaan 'Empire'-acteur het ziekenhuis in

Homofobische racisten slaan 'Empire'-acteur het ziekenhuis in

Twee blanke mannen met bivakmutsen plaatsten een touw om Jussie Smollett's nek.

De politie van Chicago heeft bekendgemaakt dat Jussie Smollett, bekend van tv-serie Empire, op brute wijze is aangevallen door twee mannen met bivakmutsen. De mannen in blauw behandelen de aanval als een haatmisdrijf, omdat de daders o.a. racistische en homofobisch taalgebruik zouden hebben toegepast.

De vijandelijke actie vond twee uur 's nachts plaats. Smollett (36 jaar) was nog maar kort in Chicago toen hij trek kreeg en een Subway bezocht. Nadat de acteur uit het pand liep riep iemand iets naar hem toe dat het vertalen niet waard is. De mannen met bivakmutsen - beiden blank volgens Smollett - vielen hem toen aan.

Bekijk de afbeeldingOndanks dat de acteur zichzelf wist te verdedigen, ontving hij vele klappen en liep een gebroken rib op. De daders wikkelden daarna een touw om zijn nek en goten bleekmiddel over hem heen terwijl ze naar Donald Trump's presidentiële campagneslogan verwezen, "Make America Great Again."

Smollett, openlijk homoseksueel, speelt in Empire de rol van Jamal Lyon, een homoseksuele zanger. De acteur was in de stad voor opnames van het vijfde seizoen. Volgens roddelwebsite TMZ reageerde de cast en crew geschokt. Ook werd hen beloofd dat er extra beveiliging zou komen. Na de aanval bracht Smollett zichzelf naar het ziekenhuis. Kort nadat zijn wonden behandeld werden mocht hij weer vertrekken. De politie is videomateriaal aan het verzamelen om de daders te identificeren.



NieuwsFilm

meest populair