Wallace & Gromit: K(l)eihard de beste

Wallace & Gromit: Curse of the Were-Rabbit is zaterdag maar liefst tien keer in de prijzen gevallen, tijdens de uitreiking van de 33e Annie Awards in Hollywood. De Annie Awards zijn de prijzen voor animatiefilms.

De film van het Britse Aardman Animation en DreamWorks Animation won onder meer een Annie Award in de categorieën beste film, beste regie, beste muziek en beste script. De 85-jarige Britse acteur Peter Sallis (Wallace) kreeg de prijs voor de beste stemacteur.

De kleifiguren uit Engeland moesten afrekenen met een hele serie digitale animatiefilm. Andere genomineerden voor beste film waren Chicken little en Howl's Moving Castle (Disney), Madagascar (Dreamworks) en The Corpse Bride (Warner Bros.). De complete lijst met winnaars is hier terug te vinden.

De Annie Awards worden jaarlijks uitgereikt door The International Animated Film Society. Net als de Golden Globes is de toekenning van de Annie een goede graadmeter voor de de uitreiking van de Academy Awards, in de categorie beste animatiefilm.

NieuwsFilm

meest populair