'Creature From the Black Lagoon'-actrice Julie Adams overleden

'Creature From the Black Lagoon'-actrice Julie Adams overleden

Ze werd 92 jaar oud.

Actrice Julie Adams is overladen. De actrice werd bekend om haar rol in Creature From the Black Lagoon uit 1954, waarin ze de vrouwelijke hoofdpersoon speelde. Ze werd 92 jaar oud.

Dat meldt The Hollywood Reporter vandaag op basis van bericht van de zoon van Adams, Mitch Danton. Zijn moeder overleed zondag vroeg in de ochtend. Die dag gingen er al berichten rond over haar overlijden, maar nu is het nieuws pas officieel bevestigd. Daarmee komt er een einde aan het leven van een vrouw die gedurende zes decennia een grote rol speelde in Hollywood.

Creature From the Black Lagoon
Adams werd bekend met haar rol in Creature From the Black Lagoon, waarin ze in 1954 te zien was. In de film speelde ze de echtgenote van een van de wetenschappers die zich op een missie in de Amazone begaven en werd ze het lustobject voor het monster. Oorspronkelijk wilde de actrice de rol helemaal niet spelen, omdat ze dacht dat de film slecht voor haar carrière zou zijn. Het tegendeel bleek waar.

In de jaren daarna was ze nog in tientallen producties te zien. Zo speelde ze samen met Elvis Presley in Tickle Me (1965), met Dennis Hopper in The Last Movie (1971) en John Wayne in McQ (1974). Projecten met de grootsten van vroeger heeft ze dus zeker gemaakt.

Adams werd geboren op 17 oktober 1926 in Waterloo. Ze begon in de loop van 1949 met acteren in de serie Your Show Time en was in 2018 voor het laatst te zien in de korte film The Lucky Southern Star. Ze overleed op 92-jarige leeftijd.

NieuwsFilm

meest populair