'Liam Neeson wilde keihard wraak nemen na verkrachting van een vriendin'

'Liam Neeson wilde keihard wraak nemen na verkrachting van een vriendin'

De actiester was vol woede tijdens het interview met de Independent.

Actieheld Liam Neeson heeft een heftig interview met de Independent achter de rug. De 66-jarige man uit Noord-Ierland deelde een ijselijk verhaal over een vriendin van hem die een lange tijd geleden verkracht zou zijn door een zwarte man, waarna Neeson primitief begon te handelen. Met een knuppel in de hand wilde hij wraak nemen op wie dan ook.

Neeson, die het gesprek voer om Cold Pursuit te promoten, begon: "God verhoede dat een lid van je familie iets overkomt door criminele omstandigheden. Ik zal je een verhaal vertellen. Waargebeurd." De acteur legt uit dat hij al een lange tijd niet meer in Noord-Ierland geweest was. Toen hij terugkeerde, hoorde hij over de verkrachting van zijn vriendin.

Bekijk de afbeelding"Ze ging met de situatie van de verkrachting op de meest bijzondere manier om," vertelt Neeson. "Maar mijn eerste reactie was anders. Ik vroeg of ze wist wie het gedaan had. 'Nee.' Ze zei dat het een zwarte persoon was. Ik ging daarna diverse gebieden af met een knuppel, hopende dat ik door iemand benaderd zou worden. Ik schaam me dat ik het misschien een week lang gedaan heb. Hopende dat een 'zwarte klerelijer' uit een kroeg zou komen en mij zou aanvallen om wat dan ook. Zodat ik hem kon... doden."

Bekijk de afbeeldingVolgens het interview weet Neeson dat hij zich destijds onbehoorlijk en choquerend gedroeg. De vriendin die verkracht was wist er niets van. "Het was afschuwelijk," gaat hij verder. "Afschuwelijk, als ik daaraan terugdenk. Dat ik dat gedaan heb. En dat heb ik nog nooit toegegeven. En nu vertel ik het aan een journalist. God verhoede. Het is afschuwelijk. Maar ik heb er wel een les van geleerd toen ik uiteindelijk bij mezelf dacht: 'Waar ben je verdomme mee bezig?'"

De held uit de Taken-reeks beweert dat de Noord-Ierse oorlog achter het gedrag van zijn jongere, wrede ik zit. "Ik groeide op in Noord-Ierland tijdens The Troubles. En, weet je, ik kende een paar gasten die door hongerstakingen zijn omgekomen. Ook had ik kennissen die met The Troubles te maken hadden. Ik begrijp de behoefte naar wraak, maar het leidt alleen maar naar meer wraak. Naar meer doden. Noord-Ierland is daar het bewijs van. Alles dat er in de wereld gebeurt, al het geweld, is daar het bewijs van. Die primitieve drang, ik begrijp het volkomen."



NieuwsFilm

meest populair