Poll

Vijf acteurs die Batman kunnen worden

Dit zijn mogelijke opvolgers van Ben Affleck.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
In Justice League (2017) was Ben Affleck (Batman v Superman: Dawn of Justice, Suicide Squad) voor de laatste keer te zien als de Dark Knight en in The Batman zal een andere acteur zijn rol moeten overnemen. Zo'n zevenhonderd mensen gaven hun stem door via de POLL van verleden week. Onderstaande vijf kandidaten kregen de meeste stemmen.

De voorgeschotelde reeks kandidaten was op basis van namen die op het web geopperd worden als acteurs die de rol over zouden kunnen nemen van Affleck. De Amerikaanse acteur Jake Gyllenhaal, bekend uit Nocturnal Animals en en het toekomstige Spider-Man: Far From Home, staat na in de POLL op FilmTotaal bovenaan met zo'n 18 procent. Hieronder de vijf namen met meeste stemmen.


#1. Jake Gyllenhaal (18 procent)

#2. Ryan Gosling (11 procent)

#3. Kit Harington (8 procent)

#4. Jon Hamm (8 procent)

#5. Oscar Isaac (8 procent)


In de reacties onder de POLL werden ook acteurs als Mads Mikkelsen (Doctor Strange, Star Wars: Rogue One) en de Nederlandse acteur Michiel Huisman (The Age of Adaline, The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society) genoemd. Matt Reeves's The Batman verschijnt rond 25 juni 2021 in de wereldwijde bioscoopzalen.

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Lewis

Avatar

Rond 25 juni in de bioscoop? Dat zou knap zijn

STYD

Avatar

Jon HAMM snap ik niet helemaal. Hij is ouder d man Ben Affleck.

Novarellum

Avatar

@Lewis, er staat niet bij welk jaar

Civilian Supreme

Avatar

Gyllenhaal is zonder twijfel een acteur waarbij ik zeer benieuwd ben hoe hij die rol zou invullen, kan mij hem heel moeilijk voorstellen als Batman maar dat is bij de meesten van dit lijstje, op Hamm na dan maar daar zijn ze gewoon te laat mee.
Van bekende acteurs zie ik het liefste Dan Stevens en anders Armie Hammer, hij heeft het juiste postuur en zeker de looks om een overtuigende Bruce Wayne te spelen maar toch mist hij nog een bepaalde screen presence.

Misschien dan toch beter een onbekende acteur casten?

Ereptile

Avatar

Richard Armitage vind ik anders ook wel een optie.

Artificialis

Avatar

Christian Bale graag, met Christopher Nolan als regisseur.

Serieus, waarom tijd verspillen binnen het DC Extended Universe? Of überhaupt weer een nieuwe acteur overwegen? Laat Nolan lekker een 4e film maken, veel beter.

Steve-O

Avatar

Gosling wil het volgens mij echt niet. Al zal hij wel een uitstekende keus zijn.

Lewis

Avatar

@novarellum dat is waar

Devenace

Avatar

Gyllenhaal was al beetje lachwekkend en uit zijn zone in de Spiderman trailer vond ik.
Verder boeit het me vrij weinig als ik dit lijstje zo zie, over bad casting gesproken.
Maarrr als ik dan toch even verder fantaseer, zou ik best een Isaac in een Tim Burton, Batman willen zien.

McGraig

Avatar

Als ze een jonge Batman willen zit er niet echt een geschikte kandidaat tussen. Overigens was Matthias Schoenaerts de eerste keuze van de studio boven Ben Affleck. Maar de man is inmiddels ook te oud als ze een broekie Bruce Wayne willen.

Frietgezicht

Avatar

@ Arti, het is geen Del Toro en Perlman situatie waarin Nolan en Bale graag deel 4 willen maar de studio nee zei.

Artificialis

Avatar

Frietgezicht "@ Arti, het is geen Del Toro en Perlman situatie waarin Nolan en Bale graag deel 4 willen maar de studio nee zei."

Er moet gewoon meer druk worden opgevoerd. Leuk reünie momentje voor beide heren. Morgan Freeman en Michael Caine leven ook nog. Christian Bale is met 45 helemaal rijp om de een oudere detective achtige Batman te gaan spelen.

Dat gedoe met Ben Affleck is één grote tijdverspilling geweest. Wat een sneu figuur ook. Na het succes van Christopher Nolan's trilogie zo graag van het succes willen meegenieten! En dan janken en weglopen wanneer blijkt dat de boel niet aanslaat.
Hebben we Henry Cavill, Gal Gadot, Jason Momoa, Ezra Miller en Ray Fisher horen klagen? Je zult net zien dat zelfstandige Batman-films wel goed worden ontvangen en dat Ben Affleck te vroeg is vertrokken. Zure kop bij het promoten van de films. Wat een absolute loser.

Decepticon

Avatar

Richard Armitage vind ik ook een hele goede keuze, maar voor een jongere versie zou ik gaan voor Tyler Hoechlin.

Civilian Supreme

Avatar

@Decepticon

Dat is toch Superman in de serie? Aub niet, misschien een rare reden maar zijn hoofd staat mij totaal niet aan, als Superman al niet en als Bruce Wayne ook niet. Maar dat is uiteraard mijn mening.
Christian Bale's casting vond ik destijds geweldig en een droomkeuze (achteraf gezien niet zo) maar ik heb nu bij niemand echt zoiets van 'die moet het worden!!!'

STYD

Avatar

Armie Hammer moeten ze casten als de nieuwe Green Lantern. Die is daar perfect voor.

Batman, het begint nu toch wel heel irritant te worden. Heb het gevoel dat er nu zo een druk op ligt dat het bijna niet meer goed kan komen. Studio bemoeit zich er teveel mee, snap ook wel dat ze geld willen verdienen, maar dit kan alleen maar slecht uitpakken.

Shifty777

Avatar

@Artificialis: daar kan ik me niet in vinden. De Nolan-trilogie was tof, maar dat is nu geweest. Grote kans dat een reünie zoals vaker teleurstelling gaat opleveren, TDKR was ook niet bepaald de sterkste afsluiter. Maar ik ben er vooral voor dat er iets nieuws met Batman mag worden gedaan en Matt Reeves is een toffe regisseur die ik echt wel een sterke en eigen versie van Batman zie afleveren. Ik had mijn twijfels over Affleck en ben nooit een liefhebber van hem geweest tot aan Gone Girl en in BvS vond ik hem het enige lichtpuntje in een draak van een film. Dat hij er na JL geen zin meer in had is ook goed te begrijpen en hij zorgde sowieso al voor een zeer geschikte kandidaat als opvolger van de regiestoel van The Batman.

Als we altijd maar een oude succesformule zouden moeten herhalen, hadden we Nolan ook nooit gehad maar Burton, om maar die logica te volgen. Ik kijk uit naar een Batman-film van Matt Reeves en hoop op een nieuwe insteek van het personage die we nog niet zagen.

Wie de film moet dragen als Bruce Wayne en Batman, vind ik een moeilijke keuze. Ik vraag me af of sommigen niet enkel om Michiel Huisman roepen vanwege het feit dat hij Nederlander is. In de (zeer goede) The Haunting of Hill House is hij in mijn ogen de zwakste acteur, een Matthias Schoenaerts heeft veel meer laten zien. Voor een jongere Batman kunnen ze beter iemand van rond de 30 pakken.

Frietgezicht

Avatar

^ Grotendeels eens Shifty maar welke roep om Huisman?
En ik vind Schoenaerts ook een betere acteur maar niet het charisma voor een Bruce Wayne. Zie hem dan liever als de nieuwe Wolverine of zelfs een Sabretooth.

Shifty777

Avatar

@Frietgezicht: de roep van mensen hier in de comments en in die van de originele poll bedoel ik dan. Eerlijk gezegd dat ik dat buiten onze landsgrenzen niemand om Huisman zal roepen. En ook met je eens: een Schoenaerts vind ik ook de charme en het charisma niet hebben.

Marklar

Avatar

michiel huisman zou wel cool zijn, ik zie deze regisseur ook eerder voor iemand van dat kaliber gaan dan een echte ster.

Al is hij ook al 37 en volgens mij wil de regisseur iemand van begin 20?

nieuwslaatste nieuws

meest populair