Voorlopige titels 'Avatar'-films bevestigd door James Cameron

Vreemde titels voor de vier vervolgfilms.

Regisseur James Cameron levert naar alle waarschijnlijkheid eind volgend jaar het lang verwachte eerste vervolg op zijn moeder der blockbusters Avatar uit 2009 af. De regisseur sprak over de in 2018 opgedoken filmtitels.

Cameron werkt op dit moment aan maar liefst vier Avatar-vervolgfilms en recent sprak hij met Entertainment Tonight over de bijzonder filmtitels die afgelopen november online verschenen: "Ik kan noch bevestigen noch ontkennen, maar goed, hier is wat ik zal vertellen. Die titels behoren tot de titels die in overweging worden genomen. Er zijn nog geen definitieve beslissingen genomen."

Mocht er voor de titels worden gekozen, dan zouden de vier vervolgen achtereenvolgend Avatar: The Way of Water, Avatar: The Seed Bearer, Avatar: The Tulkun Rider en Avatar: The Quest for Eywa gaan heten. FilmTotaal-factchecker Jim Pedd zal snel een uitgebreide uitleg geven over deze opvallende titels!

Deel 4 ook in productie
Producent Jon Landau haalde ook het nieuws. In gesprek met Collider liet hij weten dat de live action-opnames voor de films later dit jaar aanvangen: "We hebben de belangrijkste motion caputure-opnames voltooid voor Avatar 2, 3 en een deel van 4. We gaan de live-action opnames maken in Nieuw-Zeeland aankomend voorjaar." Het lijkt er dus op dat achter de schermen wel wordt gewerkt aan (delen van) "The Tulkun Rider" en "The Quest for Eywa".

De vier vervolgen staan officieel gepland voor 18 december 2020, 17 december 2021, 20 december 2024 en 19 december 2025.

NieuwsFilm

meest populair