Celebrity

'Liam Neeson geen racist omdat hij tongzoende met Viola Davis'

Bekende vrienden van Neeson nemen het voor hem op.

door Jeffrey Kouters om 19:01 in Celebrity
Eerder deze week heeft filmacteur Liam Neeson nogal wat ophef veroorzaakt toen hij in een interview stelde dat hij ooit plannen had om wraak te nemen op een zwarte man die een vriendin van hem verkracht had. Neeson kreeg een woedende menigte over zich heen die stelde dat de acteur racistisch zou zijn, maar zijn Hollywoodcollega's nemen het inmiddels massaal voor hem op.

Actrice en presentatrice Whoopi Goldberg reageerde gisteren in haar talkshow The View op het nieuws. Goldberg is goed bevriend met Neeson en nam het dan ook voor hem op. "Ik ken hem al behoorlijk lang, als hij een racist zou zijn, dan had ik dat wel geweten", stelt Goldberg. "Is het nou zo vreemd dat iemand kwaad is in een dergelijke situatie?" vraagt ze zich hardop af. "Hij heeft zelfs hulp gezocht om van zijn duistere wraakgedachten af te komen".

Bewijs: zoen
Actrice Michelle Rodriguez reageerde via Vanity Fair op het nieuws. "Het is absolute onzin. Leugens, dat zijn het", vertelt ze. "Liam Neeson is geen racist. Zo mag je hem ook nooit noemen. Rodriguez haalt Neesons intieme zoenscène met Viola Davis in Widows (2018) aan. "Heb je zijn innige tongzoen met Viola Davis gezien in 'Widows'? Echte racisten doen dat niet met rassen die ze haten", beweert Rodriguez. "Hij is een liefhebbende man. Punt uit".

Première gaat niet door
Neeson liet eerder in een reactie weten dat hij net zo hard zou hebben uitgehaald als het blanke man betrof. Het incident zou veertig jaar geleden hebben plaatsgevonden. Toch bleven Neesons uitspraken niet zonder gevolgen. Lionsgate annuleerde enkele uren voor aanvang de galapremière voor Neesons nieuwe film Cold Pursuit.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Iedereen heeft minimaal een keer in zijn/haar leven vooroordelen richting een andere ras toe.
Liam neeson geeft ook oprecht toe dat hij schrok van zijn gedachten.

Hyenas

Avatar

Liam Neeson is een baas

Maac

Avatar

Als ik hier afbeeldingen kon uploaden was het onder dit soort artikelen standaard de meme van James van der Beek die een traantje laat in Dawson’s Creek.

Maac

Avatar

Hahaha ja damn zo werkt ‘ie ook inderdaad. Heerlijk.

Moviemagic

Avatar

Hebben die mensen niets beters te doen dan nog steeds met zulke onzin bezig te zijn?

Rutherford

Avatar

En wat als die vriendin nu eens een zwarte dame was?

Goku32

Avatar

Moviemagic ik ben het met u eens. Wat een onzin allemaal

lamoteg

Avatar

Amerika, land of the free!!
1 woordje verkeerd en tis prijs

Sunspot

Avatar

Slaat toch ook nergens meer op dit haha

donniebrasco

Avatar

Gelukkig mis ik niets aan Cold pursuit, vond de trailer al niet om aan te gluren! Voor de rest is 't gelul in de ruimte .....

nieuwslaatste nieuws

meest populair