Lando krijgt kleine rol in 'Star Wars: Episode IX'

Toch een beetje teleurstellend nieuws.

Toen Star Wars: The Force Awakens werd aangekondigd, dacht iedereen dat alle oorspronkelijke castleden zouden terugkeren. Helaas ontbrak Billy Dee Williams en konden we zijn Lando Calrissian ook in The Last Jedi niet zien. Maar voor de afsluiter van de Skywalker-sage, Star Wars 9, keert hij wel terug.

Nu lijkt het er echter op dat de acteur slechts een kleine rol krijgt. Dat meldt Making Star Wars op basis van bronnen binnen de productie van de blockbuster van regisseur J.J. Abrams. Volgens Making Star Wars heeft Lando slechts een kleine rol in het verhaal.

Heel klein
Naar het schijnt is de rol van Lando in Episode IX vergelijkbaar met die van Maz Kanata in de vorige twee films. Dat zou betekenen dat hij de hoofdpersonen helpt bij hun zoektocht naar een mysterieus voorwerp of object. Daarmee is er ook meteen de implicatie dat Lando hooguit in één of twee scènes zal zitten.

Vreemd is dat natuurlijk niet: Lando is nooit meer geweest dan een ondersteunend personage. Daar komt bij dat de focus van de nieuwe trilogie nu volledig ligt op de nieuwe personages: Rey, Kylo Ren, Finn en Poe Dameron. Hun verhalen staan centraal in de laatste Skywalker-film. Die is vanaf 20 december 2019 in de bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair