Featured

Wat de gelekte 'Star Wars: Episode IX' beelden ons vertellen

Eindelijk meer details over de laatste film in de Skywalker-saga!

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Afgelopen weekend verschenen er zeventien beelden van Star Wars: Episode IX online. Het waren geen foto's, maar wel onthullende schetsen van de film van regisseur J.J. Abrams. Als je er goed naar kijkt, valt er meer in te zien dan je op het eerste gezicht wellicht zou denken.

De afgelopen maanden is het behoorlijk stil geweest rond Episode IX. Zo kennen we de titel nog niet en zijn er nog geen officiële foto's vrijgegeven. Toch zeggen de beelden die verschenen wel al iets over de productie. En dus lichten we in dit artikel de belangrijkste onthullingen uit.

First Order & Resistance
Eerst twee nieuwe personages. Lang ging het gerucht dat Richard E. Grant een Sith zou spelen. Of hij zou een oudere versie van een personage uit de prequels zijn. Episode IX moet immers een connectie leggen met die film. Dat lijkt niet helemaal uit te komen, want uit het beeldmateriaal blijkt dat Grant de rol van een officier van de First Order speelt.


Verder zien we dat Dominic Monaghan de rol van een Resistance-officier speelt. Daarmee weten we in elk geval dat hij een goeierik is, al is er verder weinig over bekend. Het kostuum dat hij draagt is vrij standaard, wat erop wijst dat Monaghan geen grote rol krijgt en niet naast Poe Dameron, Finn of Rose Rico te zien is.

Licht vs Duister
Rey (Daisy Ridley) omarmt aan het einde van The Last Jedi haar lot als nieuwe Jedi. Dat blijkt ook wel uit het beeldmateriaal dat van haar verscheen, in een wit kostuum. Daarmee is zij vermoedelijk de laatste Jedi, en is het aan haar om te beslissen hoe het verder gaat met de millenniaoude religie.


Kylo Ren (Adam Driver) daarentegen houdt het simpel. Hij draagt hetzelfde kostuum dat we van hem gewend zijn, met een belangrijke uitzondering. Het personage draagt namelijk weer zijn masker. Hij vernietigde dat nog na kritiek van Supreme Leader Snoke, maar lijkt weer teruggekomen te zijn op die beslissing. En dus is het masker gerepareerd en ziet het er behoorlijk badass uit.

Lando & Poe
Ander beeldmateriaal onthulde Poe Dameron (Oscar Isaac) en Lando Calrissian (Billy Dee Williams). Die laatste lijkt een kleine rol te krijgen in de film. Dat was gisteren althans het nieuws. Nu lijkt het er verder op dat het personage zich ongeveer hetzelfde kleedt als in Solo: A Star Wars Story. Als dat zo is, dan lijkt Lando wellicht weer een gokker te zijn, zoals hij ooit was.


Poe Dameron is verder helemaal klaar voor de strijd. Hij heeft geen pilotenkostuum aan, zoals in The Last Jedi, maar draagt ditmaal iets anders. Hij lijkt een leidende positie binnen de Resistance te hebben en dat komt overeen met eerdere geruchten over deze toevoeging aan de franchise.

BB-8 en aliens
BB-8 zelf zien we niet op het beeldmateriaal, maar wel een schets van een andere robot die hem volgens het lek zal irriteren. Dat betekent dat er een nieuwe robot is van de First Order die onze favoriete BB tegen zal komen, om het tegen op te nemen.


Tot slot waren er op het beeldmateriaal nog heel wat praktische aliens te zien. Het gaat om nieuwe en oude ontwerpen, die erop wijzen dat Abrams er wederom voor kiest om zoveel mogelijk praktische effecten te gebruiken. Het gaat niet alleen om achtergrondpersonages, maar ook om aliens die een belangrijke rol krijgen in de film.

Vanaf 20 december is de laatste film in de Skywalker-saga in de bioscopen te zien.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

Ik hoop maar dat ze net als bij de prequels van het laatste deel wel een goeie film weten te maken.

Janushhw

Avatar

Leuk trouwens dat Matt Smith er niet tussen zat!

Houd wellicht in dat hij wel n grotere rol speelt!!

Geruchten waren n jongere palpatine geloof ik

Devenace

Avatar

Jammer dat jullie het beeld materiaal niet bij jullie verhaaltjes plakken.
Er zitten wat zaken tussen waar ik het niet mee eens ben, een sith is uitgesloten, Abrams heeft een plicht aan de fans om de Knights of Ren te introduceren of iig iets meer info te geven doet hij dat niet dan gaat de backlash enorm worden.
Lando ziet er waarschijnlijk uit als in Solo omdat ze een black SW movie willen, Glover zit daar volledig achter te pushen, daarom is Fett gecancelt, om Fett in de Lando film te krijgen voor iig een publiekstrekker er in te krijgen, Black Panther deed het zo goed dat het nu voor velen franchises een breekijzer is geworden, en de feedback op Glover zijn acteren vergeleken met Ehrenreich werd velen malen beter ontvangen, ondanks Ehrenreich mij overtuigde en hij toch wel de matige film kon dragen.

Grendizer

Avatar

De "gelekte"afbeeldingen geven mij de indruk dat het hier om de pre productie speelgoed modellen gaat.
Aan de hand van deze modellen word het daadwerkelijk productie speelgoed op de markt gebracht.

Daarnaast staat de huidige "starwars fan"bol van zelfbedachte verwachtingen en super ingewikkelde theorieën,en moet elk waardeloos detail tot in den treuren uitgelegd worden.
Minste wat niet aan hun denkbeeldige verwachtingen voldoet,is reden genoeg om het zoveelste zeik,klaag en afbreek filmpje op youtube te posten.

GreenHornet

Avatar

Knights of Ren bestaan niet meer. Kylo heeft ze koud gemaakt.

nieuwslaatste nieuws

meest populair