Wat de gelekte 'Star Wars: Episode IX' beelden ons vertellen

Eindelijk meer details over de laatste film in de Skywalker-saga!

Afgelopen weekend verschenen er zeventien beelden van Star Wars: Episode IX online. Het waren geen foto's, maar wel onthullende schetsen van de film van regisseur J.J. Abrams. Als je er goed naar kijkt, valt er meer in te zien dan je op het eerste gezicht wellicht zou denken.

De afgelopen maanden is het behoorlijk stil geweest rond Episode IX. Zo kennen we de titel nog niet en zijn er nog geen officiële foto's vrijgegeven. Toch zeggen de beelden die verschenen wel al iets over de productie. En dus lichten we in dit artikel de belangrijkste onthullingen uit.

First Order & Resistance
Eerst twee nieuwe personages. Lang ging het gerucht dat Richard E. Grant een Sith zou spelen. Of hij zou een oudere versie van een personage uit de prequels zijn. Episode IX moet immers een connectie leggen met die film. Dat lijkt niet helemaal uit te komen, want uit het beeldmateriaal blijkt dat Grant de rol van een officier van de First Order speelt.

Bekijk de afbeelding
Verder zien we dat Dominic Monaghan de rol van een Resistance-officier speelt. Daarmee weten we in elk geval dat hij een goeierik is, al is er verder weinig over bekend. Het kostuum dat hij draagt is vrij standaard, wat erop wijst dat Monaghan geen grote rol krijgt en niet naast Poe Dameron, Finn of Rose Rico te zien is.

Licht vs Duister
Rey (Daisy Ridley) omarmt aan het einde van The Last Jedi haar lot als nieuwe Jedi. Dat blijkt ook wel uit het beeldmateriaal dat van haar verscheen, in een wit kostuum. Daarmee is zij vermoedelijk de laatste Jedi, en is het aan haar om te beslissen hoe het verder gaat met de millenniaoude religie.

Bekijk de afbeelding
Kylo Ren (Adam Driver) daarentegen houdt het simpel. Hij draagt hetzelfde kostuum dat we van hem gewend zijn, met een belangrijke uitzondering. Het personage draagt namelijk weer zijn masker. Hij vernietigde dat nog na kritiek van Supreme Leader Snoke, maar lijkt weer teruggekomen te zijn op die beslissing. En dus is het masker gerepareerd en ziet het er behoorlijk badass uit.

Lando & Poe
Ander beeldmateriaal onthulde Poe Dameron (Oscar Isaac) en Lando Calrissian (Billy Dee Williams). Die laatste lijkt een kleine rol te krijgen in de film. Dat was gisteren althans het nieuws. Nu lijkt het er verder op dat het personage zich ongeveer hetzelfde kleedt als in Solo: A Star Wars Story. Als dat zo is, dan lijkt Lando wellicht weer een gokker te zijn, zoals hij ooit was.

Bekijk de afbeelding
Poe Dameron is verder helemaal klaar voor de strijd. Hij heeft geen pilotenkostuum aan, zoals in The Last Jedi, maar draagt ditmaal iets anders. Hij lijkt een leidende positie binnen de Resistance te hebben en dat komt overeen met eerdere geruchten over deze toevoeging aan de franchise.

BB-8 en aliens
BB-8 zelf zien we niet op het beeldmateriaal, maar wel een schets van een andere robot die hem volgens het lek zal irriteren. Dat betekent dat er een nieuwe robot is van de First Order die onze favoriete BB tegen zal komen, om het tegen op te nemen.

Bekijk de afbeelding
Tot slot waren er op het beeldmateriaal nog heel wat praktische aliens te zien. Het gaat om nieuwe en oude ontwerpen, die erop wijzen dat Abrams er wederom voor kiest om zoveel mogelijk praktische effecten te gebruiken. Het gaat niet alleen om achtergrondpersonages, maar ook om aliens die een belangrijke rol krijgen in de film.

Vanaf 20 december is de laatste film in de Skywalker-saga in de bioscopen te zien.

NieuwsFilm

meest populair