Celebrity

Heeft 'Empire'-acteur homofobe & racistische aanval zelf in scène gezet?

De politie noemt dit gerucht een gevalletje 'nepnieuws'.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 10:09 in Celebrity
Donderdag publiceerden twee bladen uit Chicago, Amerika, artikelen waarin werd beweerd dat Empire-acteur Jussie Smollett zijn mishandeling zelf in scène zou hebben gezet. Bronnen binnen de politie zouden dat hebben verteld. Inmiddels heeft de politie zelf ook een officieel statement vrijgegeven.

Eind januari werd acteur Jussie Smollett flink toegetakeld door twee homofobe en racistische mannen bij een broodjeszaak. De politie heeft inmiddels al meerdere verdachten ondervraagd. Toch twijfelen sommigen aan het verhaal van Smollett. Een verslaggever van ABC7 heeft met meerdere bronnen gesproken die beweren dat de acteur de aanval zelf in scène heeft gezet. Daarbij kreeg hij hulp van twee handlangers, onder wie een oud-collega. De boze tongen beweren dat Smolletts personage eigenlijk uit Empire geschreven zou worden.

Geen toneel
"Het beeld dat dit incident een hoax zou zijn, zoals sommige media schetsen, is niet bevestigd door het onderzoeksteam dat deze zaak behandelt", laat een woordvoerder van de politie weten. "De politie heeft contact opgenomen met de desbetreffende media en vertelt dat hun berichtgeving niet klopt, gezien de feiten die wij kennen". Pamela Sharp, de woordvoerster van Smollett, noemt de berichten 'belachelijke geruchten'. Fox ontkent dat Smollett uit de televisieserie geschreven zou gaan worden. De aanval zorgde voor behoorlijk wat ophef.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Geen idee of het waar is maar ik ken de gozer niet dus dat betekent dat je een carriere boost zeker kan gebruiken.

STYD

Avatar

Ach ja, het is altijd jammer dat hier aandacht aan wordt besteed. Als er geen 100% feiten zijn dan zou ik er als Filmtotaal ook geen aandacht aan schenken. Want je hebt letterlijk niets aan het artikel. Lijkt meer iets voor een Gossip site om zoiets te plaatsen. Dacht dat Filmtotaal wel wat serieuzer was dan een Gossip website.

Scheerzeep

Avatar

@STYD

Je leest een 'celebrity' / 'buzz' artikel. Wat had je dan verwacht? Het concept is toch inmiddels bekend?

ZaphodBeeblebrox

Avatar

Man, als je zoiets in scene zou zetten dan ben je toch ook rijp voor de psychiatrie denk ik, zeker als het voor de aandacht zou zijn. Waar zijn sommige mensen mee bezig...

STYD

Avatar

@Scheerzeep

???

Blijf als Filmtotaal je gewoon bezig houden met films. Randzaken lijkt me beneath jullie. Maar ik kan het mis hebben

nieuwslaatste nieuws