Celebrity

Heeft 'Empire'-acteur homofobe & racistische aanval zelf in scène gezet?

De politie noemt dit gerucht een gevalletje 'nepnieuws'.

door Jeffrey Kouters om 10:09 in Celebrity
Donderdag publiceerden twee bladen uit Chicago, Amerika, artikelen waarin werd beweerd dat Empire-acteur Jussie Smollett zijn mishandeling zelf in scène zou hebben gezet. Bronnen binnen de politie zouden dat hebben verteld. Inmiddels heeft de politie zelf ook een officieel statement vrijgegeven.

Eind januari werd acteur Jussie Smollett flink toegetakeld door twee homofobe en racistische mannen bij een broodjeszaak. De politie heeft inmiddels al meerdere verdachten ondervraagd. Toch twijfelen sommigen aan het verhaal van Smollett. Een verslaggever van ABC7 heeft met meerdere bronnen gesproken die beweren dat de acteur de aanval zelf in scène heeft gezet. Daarbij kreeg hij hulp van twee handlangers, onder wie een oud-collega. De boze tongen beweren dat Smolletts personage eigenlijk uit Empire geschreven zou worden.

Geen toneel
"Het beeld dat dit incident een hoax zou zijn, zoals sommige media schetsen, is niet bevestigd door het onderzoeksteam dat deze zaak behandelt", laat een woordvoerder van de politie weten. "De politie heeft contact opgenomen met de desbetreffende media en vertelt dat hun berichtgeving niet klopt, gezien de feiten die wij kennen". Pamela Sharp, de woordvoerster van Smollett, noemt de berichten 'belachelijke geruchten'. Fox ontkent dat Smollett uit de televisieserie geschreven zou gaan worden. De aanval zorgde voor behoorlijk wat ophef.

nieuwslaatste nieuws

meest populair