Algemeen

Regisseur dacht dat Marvel emotionele dood Killmonger in 'Black Panther' niet wilde

Het tegenovergestelde is waar.

door Jeffrey Kouters om 12:18 in Algemeen
In een nieuw interview met The Hollywood Reporter heeft Kevin Feige, de president van Marvel Studios, onthuld wat zijn favoriete scène uit Black Panther is. Hoewel zijn antwoord niet heel verrassend is, vertelt hij ook dat regisseur Ryan Coogler twijfelde of Marvel deze scène wel zou accepteren.

Marvels Black Panther schrijft geschiedenis. De film had niet alleen een enorme culturele impact, maar is ook de eerste superheldenfilm die een Oscarnominatie heeft gescoord in de categorie van beste film. Producent Kevin Feige sprak onlangs met The Hollywood Reporter en onthulde zijn favoriete scène uit de film. Dat blijkt de emotionele sterfscène van Erik Killmonger (Michael B. Jordan) te zijn."Why, so you can lock me up? Just bury me in the ocean with my ancestors who jumped ships, 'cause they knew death was better than bondage"

Erik Killmonger"De zin die Killmonger daar uitspreekt, is simpelweg fantastisch en één van de beste dialogen die ik ooit gelezen heb", vertelt Feige. Hoewel deze tekst al in de eerste versie van het script stond, twijfelde regisseur Ryan Coogler of Marvel de zin zou accepteren of niet. "Ik heb hem gezegd dat het script nog vaak herschreven zou gaan worden, maar dat hij dat stuk absoluut niet mocht aanraken", licht Feige toe. "Het verhaal moest juist meer rondom deze zin gebouwd worden".

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Idd, een mooie quote van een zeer geslaagde badguy.

Robbepost

Avatar

^+1
In een overigens zeer matige film.

Utah

Avatar

Jordan stal de show in deze film. Inderdaad een geslaagde badguy.

Master Of Films

Avatar

Black Panther is voor mij de 1e Marvel waarvan de badguy geslaagd was en de held een totale loser werd.
Imho verdiende Shuri veel meer het Black Panther pak ipv T'Challa.

STYD

Avatar

Scene tussen Killmonger en zijn vader was ook zo goed.

Sterfscène was zeker wel goed. Baalde alleen dat ie dood was, denk dat ze daar veel meer uit konden halen.

Killmonger was veel beter dan Black Panther. Je kan wel zien wie de betere acteur is.

lamoteg

Avatar

Heel Afrika is gaan kijken naar die film. Daarom zoveel inkomsten

Sk4ffa-Tys0n

Avatar

Sorry maar dit één van de domste opmerking die ik ooit gehoord heb (lamoteg).

STYD

Avatar

Waar slaat dat nou weer op lamoteg?? Moet wel de domste opmerking van 2019 tot nu toe moeten zijn.

chefry1983

Avatar

Ik vond de film niet veel aan. Badguy was wel goed.

Decepticon

Avatar

Lamoteg slaat toch wel bijna de spijker op zijn kop hoor denk ik. Één van de redenen dat deze film zoveel opgebracht heeft, komt vast wel doordat alle African Americans deze film bezochten, die anders nooit of niet gauw naar de bios gaan.

Verder ben ik het ook met velen eens, Jordan stal de show, hij is één van de beste villains in de MCU en een veel betere acteur dan Bosewick.
Ik vind het wel een goede film, maar ik vind dit wel één van de minste van Marvel

Sunspot

Avatar

Had het niet verwacht eerlijk gezegd dat hij zou sterven, dat was wel mooi, maar verder niet echt emotioneel of zo.

Sunspot

Avatar

Wat Lamoteg zegt heeft wel een punt, niet Afrika per se, maar gewoon dat veel Afro-Amerikanen en zo naar de film zijn gegaan omdat het een zwarte cast is, superheld, leuk voor kids ook.

Zwaar gehyped ook overal.

En dan wat, is toch niks mis mee dat er zoveel zwarten gaan kijken puur om de cast en feit dat het superheldenfilm is.

Maar heeft zeker wel meegespeeld. Vond de film zelf maar matig, had echt hoge verwachtingen, vooral omdat BP zo vet is in Civil War.

Ik zie volgende BP film liever iets kleinschaliger, meer focus op BP zelf.

Civilian Supreme

Avatar

Was het emotioneel?
Ik begrijp trouwens echt niet wat mensen zo goed aan deze film vonden.
Na alle goede kritieken gelijk naar de bios gegaan, wat ik eigenlijk niet meer doe bij de marvel films(behalve voor Infinity war en endgame nog)
Ik vind dit toch 1 van de mindere van de marvel reeks, beetje zelfde niveau als Thor 2, Antman 2.

Tycho Nestoris

Avatar

Ik vond de dood van dit personage alles behalve emotioneel. Het was eerder lachwekkend. Michael B. Jordan zal ongetwijfeld een aardige kerel zijn, maar acteren kan hij niet.

STYD

Avatar

Die anders nooit naar de bioscoop gaan. Man man man, ik lees me hier toch soms een onzin. Waar baseer je dat allemaal op??? Ik schaam me soms echt voor mijn mede FT’ ers. Damn, ik vraag mij dan toch af wat jij(Deception) denkt wat Afro-Amerikanen dan doen? Ben ik heel benieuwd naar. Website begint steeds meer wat te hebben van Dumpert en Geen Stijl. Triest en jammer tegelijk

STYD

Avatar

@Sunspot, doe wat aan je taalgebruik. “Zwarten” kan echt niet man. Of zeg je ook witte, bruine, gele, lichtbruine enz enz?

Dus eigenlijk elke film waar de cast voornamelijk uit blanke acteurs bestaat zou dus betekenen dat het alleen een hit is omdat alle blanken naar de bioscoop zijn gegaan???

lamoteg

Avatar

Moet zo niet opgaan en Jullie hoeven mij niet uit te schelden, teken van laag niveau.

Ik heb het gewoon heel simpel geformuleerd. Zodat de haters het begrijpen Smiley face.

Door een bijna geheel getinte cast ( moet opletten he, grensoverschrijdend woorden) kunnen de african americans met Afrikaanse roots zich daarin identificeren. Dus willen ze deze unieke film gehint naar africa met verborgen technologisch land allemaal zien.lamoteg

Avatar

STD: ik weet niet van welke planeet je komt maar het gebruik van het woord Zwart om donkere mensen te benamen is volgend mij heel correct en geen inbreuk op verkeerd taalgebruik. Sunspot treft geen blaamNieuwsFilm

meest populair