Regisseur dacht dat Marvel emotionele dood Killmonger in 'Black Panther' niet wilde

Regisseur dacht dat Marvel emotionele dood Killmonger in 'Black Panther' niet wilde

Het tegenovergestelde is waar.

In een nieuw interview met The Hollywood Reporter heeft Kevin Feige, de president van Marvel Studios, onthuld wat zijn favoriete scène uit Black Panther is. Hoewel zijn antwoord niet heel verrassend is, vertelt hij ook dat regisseur Ryan Coogler twijfelde of Marvel deze scène wel zou accepteren.

Marvels Black Panther schrijft geschiedenis. De film had niet alleen een enorme culturele impact, maar is ook de eerste superheldenfilm die een Oscarnominatie heeft gescoord in de categorie van beste film. Producent Kevin Feige sprak onlangs met The Hollywood Reporter en onthulde zijn favoriete scène uit de film. Dat blijkt de emotionele sterfscène van Erik Killmonger (Michael B. Jordan) te zijn.



"Why, so you can lock me up? Just bury me in the ocean with my ancestors who jumped ships, 'cause they knew death was better than bondage"

Erik Killmonger



"De zin die Killmonger daar uitspreekt, is simpelweg fantastisch en één van de beste dialogen die ik ooit gelezen heb", vertelt Feige. Hoewel deze tekst al in de eerste versie van het script stond, twijfelde regisseur Ryan Coogler of Marvel de zin zou accepteren of niet. "Ik heb hem gezegd dat het script nog vaak herschreven zou gaan worden, maar dat hij dat stuk absoluut niet mocht aanraken", licht Feige toe. "Het verhaal moest juist meer rondom deze zin gebouwd worden".

NieuwsFilm

meest populair