Algemeen

Tipje sluier 'Avatar 2'-plot opgelicht

Eindelijk een nieuw detail.

door Jim Pedd om 06:40 in Algemeen
Veel is er niet bekend over de vier vervolgen die James Cameron op Avatar maakt. Maar langzaam, heel langzaam, licht de regisseur een tipje van de sluier op. Vandaag vertelt hij tegenover Empire Magazine namelijk een paar dingen over de films.

Van Avatar 2 en 3 is bekend dat ze back-to-back zijn opgenomen. Er moeten nog altijd wat live-action dingen opgenomen worden alvorens de films af zijn, maar de release in december 2020 en december 2021 gaat sowieso door. Maar Cameron laat ook een paar plotdetails weten.

Een kind!
Mocht je je altijd hebben afgevraagd of de Avatar van Jake (Sam Worthington) kinderen kon produceren, hebben we nu het verlossende antwoord. Ja. Hij heeft in Avatar 2 namelijk een dochter met Neytiri (Zoe Saldana). Volgens Cameron draait een van de belangrijkste scènes van de film om een moment waarop de dochter van Jake en Neytiri ziet hoe de twee ruzie maken.

"Er zit een drie pagina's tellende ruzie tussen Jake en Neytiri in de film, een huwelijksruzie, die van kritisch belang is voor het verhaal," aldus Cameron. "Ik nam het allemaal op vanuit het perspectief van een achtjarige die zich ergens verstopt heeft en haar ouders bespioneert." Zodoende is ook meteen duidelijk dat de film zich enkele jaren na Avatar afspeelt.

Ook apart
In een ander interview, eveneens met Empire, vertelde Cameron trouwens dat we bijna een heel andere acteur in de rol van Jake Sully zagen. "Chris Evans, Sam [Worthington] en Channing Tatum. Tussen hen ging het. Het zijn allemaal geweldige gasten. Maar Sams stem en intensiteit hadden gewoon iets. Iedereen deed ongeveer hetzelfde met het script, tot de laatste speech waarin hij opstaat en iedereen tot de strijd maant. Ik vond dat hij dat zo goed deed dat ik hem gevolgd zou hebben de veldslag in. Dat was bij de rest niet zo. En sindsdien hebben ze een fantastische carrière en wat niet, maar Sam was er echt klaar voor."

Vanaf 20 december 2020 draait de eerste vervolgfilm in de bioscoop!

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Da Villain

Avatar

Poeh, door dit detail wil ik er echt voor naar de bios rennen!

GreenHornet

Avatar

Ben een beetje Avatar moe het heeft gewoon te lang geduurd.

Tijdens de 3D hype hadden ze 2 extra delen moeten maken.

Nieuwe TV's al geen 3D meer heeft. Moeten ze het echt van de bioscoop hebben.

Master Of Films

Avatar

J.C. "Er zit een drie pagina's tellende ruzie tussen Jake en Neytiri in de film, een huwelijksruzie, die van kritisch belang is voor het verhaal."
Van superieure sequels van Aliens & Terminator 2: Judgment Day vol met actie naar Goede Tijden, Slechte Tijden niveau met huwelijksproblemen. Ach ja, zolang het water maar realistisch is :P

centr1no

Avatar

GreenHornet "Ben een beetje Avatar moe het heeft gewoon te lang geduurd.
Tijdens de 3D hype hadden ze 2 extra delen moeten maken."

Het verhaal van Avatar was niet spannend genoeg dat ik op een vervolg zit te wachten, maar sinds die film 10 jaar geleden een mijlpaal heeft gezet v.w.b. visuele beleving in de bioscoop is er werkelijk niet één film geweest die in de buurt is gekomen.
Iedereen (inclusief ikzelf) vind dat het hele 3D in de meeste films amper toegevoegde waarde heeft en andere ontwikkelingen, waarvoor bioscopen een stevige investering hebben moeten doen voor (projectoren e.d.) zijn niet of amper benut door filmmakers.
Als het weer een Avatar-film moet zijn waarbij we eindelijk weer eens de volledige mogelijkheden van de moderne techniek te zien krijgen dan zij het zo.

drsentertainment

Avatar

Avatar staat in mijn top-5 all-time favorieten. En nog steeds is de muziek mijn ringtone

Pronk47

Avatar

Geen intresse mee.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

3 pagina's is ongeveer 3 minuten beeldtijd, om toch een perspectief te geven.

Gigan72

Avatar

Haha we krijgen dus een smurfen film met huwelijksproblemen op een andere planeet.....dus net als deel 1 wordt het weer crap eerste klas...
En dat van de gene die ooit ons Terminator en Aliens gaf.... wat is James toch ver gezonken in smurfen stront...

Xenolicker

Avatar

Ik kijk erg uit naar de Avatarvervolgen. Ik heb al een afspraak gemaakt voor begin 2020 om mijn huid permanent blauw te laten kleuren zodat ik gepast de bioscoop én het nieuwe decennium in kan gaan!

nieuwslaatste nieuws

meest populair