Tipje sluier 'Avatar 2'-plot opgelicht

Eindelijk een nieuw detail.

Veel is er niet bekend over de vier vervolgen die James Cameron op Avatar maakt. Maar langzaam, heel langzaam, licht de regisseur een tipje van de sluier op. Vandaag vertelt hij tegenover Empire Magazine namelijk een paar dingen over de films.

Van Avatar 2 en 3 is bekend dat ze back-to-back zijn opgenomen. Er moeten nog altijd wat live-action dingen opgenomen worden alvorens de films af zijn, maar de release in december 2020 en december 2021 gaat sowieso door. Maar Cameron laat ook een paar plotdetails weten.

Een kind!
Mocht je je altijd hebben afgevraagd of de Avatar van Jake (Sam Worthington) kinderen kon produceren, hebben we nu het verlossende antwoord. Ja. Hij heeft in Avatar 2 namelijk een dochter met Neytiri (Zoe Saldana). Volgens Cameron draait een van de belangrijkste scènes van de film om een moment waarop de dochter van Jake en Neytiri ziet hoe de twee ruzie maken.

"Er zit een drie pagina's tellende ruzie tussen Jake en Neytiri in de film, een huwelijksruzie, die van kritisch belang is voor het verhaal," aldus Cameron. "Ik nam het allemaal op vanuit het perspectief van een achtjarige die zich ergens verstopt heeft en haar ouders bespioneert." Zodoende is ook meteen duidelijk dat de film zich enkele jaren na Avatar afspeelt.

Ook apart
In een ander interview, eveneens met Empire, vertelde Cameron trouwens dat we bijna een heel andere acteur in de rol van Jake Sully zagen. "Chris Evans, Sam [Worthington] en Channing Tatum. Tussen hen ging het. Het zijn allemaal geweldige gasten. Maar Sams stem en intensiteit hadden gewoon iets. Iedereen deed ongeveer hetzelfde met het script, tot de laatste speech waarin hij opstaat en iedereen tot de strijd maant. Ik vond dat hij dat zo goed deed dat ik hem gevolgd zou hebben de veldslag in. Dat was bij de rest niet zo. En sindsdien hebben ze een fantastische carrière en wat niet, maar Sam was er echt klaar voor."

Vanaf 20 december 2020 draait de eerste vervolgfilm in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair