Algemeen

'Star Wars'-trilogie Rian Johnson niet voor alle leeftijden

Ook dat gerucht is ontkracht.

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Regisseur Rian Johnson staat de laatste tijd centraal in een aantal geruchten. Eerst hoorden we dat zijn trilogie helemaal niet door zou gaan. Dat ontkrachtte hij. En daarna was er het verhaal dat zijn trilogie een G-rating zou krijgen. Ook dat is onzin.

In de Verenigde Staten bepaalt de MPAA welke rating een film krijgt. Die ratings bepalen net als in Nederland hoe oud iemand moet zijn om een film te mogen zien. Een G-rating is hetzelfde als AL in Nederland: een film voor alle kijkers. Een Star Wars-film is gewoonlijk PG-13. Maar het gerucht ging even dat de trilogie van Johnson een G-Rating zou krijgen.

Onzinnig gerucht
Waarom Johnson precies reageert is niet duidelijk, maar de frustratie druipt er vanaf:

Het is ook nogal vroeg om nu al te speculeren over de filmtrilogie. Op dit moment is Johnson druk met Knives Out en is hij nog niet bezig met de nieuwe Star Wars-films. Het is dus nog veel te vroeg om te speculeren over de rating van de film.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sietze1983

Avatar

Soms ben ik bang dat Disney hun Disney+ service gaan richten op Marvel en Star Wars ipv echt Disney. Desalniettemin ga ik absoluut een abonnement nemen op deze service

Master Of Films

Avatar

Johnson is altijd gefrustreerd op Twitter. What else is new.

MARQ242

Avatar

Die gast moet gewoon van Star Wars afblijven.

chefry1983

Avatar

Een Starwars xxx versie.

23VDV23

Avatar

Die man wordt al meer dan een jaar 24/7 gespamd met berichten van 'fans' wiens 'jeugd hij heeft verpest', met waarschijnlijk nog regelmatig een verdwaalde doodswens tussendoor. Dan vind ik zijn 'uitbarstingen' doorgaans nog heel mild. Dat gezegd hebbende was ik dan al lang met Twitter gestopt (heb het gelukkig nooit gehad...but you know what I mean). Heb je er geen last van en kun je in alle rust werken aan die trilogie.

Master Of Films

Avatar

Actie is reactie 23VDV23. Dat hij 24/7 gespamd wordt, wil nog niet zeggen dat hij ook als een Twitter trol moet gaan gedragen, zelfs niet op een milde nivo. Op geen enkele nivo zelf. Nee, hij speelt al te gauw de slachtoffer rol imho en hapt terug.

In de journalistiek wordt wel eens gezegd ''als je niet tegen kritiek kan moet je geen journalist worden''. Dat geld ook voor een professionele filmmaker die een film maakt van een grote franchise. Je kan niet iedereen tevreden houden, dat is gewoon een gegeven. Kritiek, onterecht of niet heb je altijd als publieke figuur. Deal with it.

Of hij stopt met Twitter of hij gedraagt zich zoals JJ Abrams op Twitter. Zo simpel kan het zijn.

Pronk47

Avatar

Disney moet/had Lucas weer misschien meer om advies moeten vragen,maar ja Disney denkt alleen aan $$$$$$.

23VDV23

Avatar

@MoF: dat klopt. Hij kan zich dan ook beter gedeisd houden. Echter is de manier waarop sommigen, en dat zijn er helaas veel en veel te veel, hun kritiek uiten echt niet ok. Johnson was hiervoor ook een indie-filmmaker die het gewend was dicht bij zijn publiek te staan en hier zichtbaar plezier uit haalde. Toen hij voor het eerst bij de Star Wars celebration aanwezig was nam hij ontzettend veel tijd voor de fans. Meer dan een Abrams. Het zal ook een beetje tegen zijn aard zijn om dan bewust afstand te creëren, al is dat wel wat hij hier dan maar het beste kan gaan doen.

23VDV23

Avatar

@Pronk47: en Lucas dacht niet alleen aan de poen? Die man heeft zijn eigen geesteskind zo'n beetje te grabbel gegooid door het in dienst van merchandise te stellen. Nog veel meer dan Disney dat doet. Dat begon al met de Ewoks, maar in de prequels was dat helemaal een ramp. Nog maar niet te spreken over de vele heruitgaves van de originele trilogie met kleine, doch storende en volkomen onnodige aanpassingen. Ik zal niet zeggen dat Disney niet geïnteresseerd is in de poen, maar wat die nieuwe film nog enigszins doen is de verschrikkelijke nasmaak van die prequels een beetje wegspoelen, al zal niets het niveau van de originele trilogie halen.

Master Of Films

Avatar

23VDV23 "Echter is de manier waarop sommigen, en dat zijn er helaas veel en veel te veel, hun kritiek uiten echt niet ok"
Tuurlijk daar ben ik het mee eens. Echter Star Wars fans zijn niet de unieke soort. In elke tak van sport heb je zulke mensen.

Het is gewoon een simpelere manier van het kaf van het koren scheiden. Dus als professionele filmmaker moet hij hier boven staan en zich professionel te gaan gedragen. B.v. niet naar Star Wars fans gaan uithalen en niet zielig doen op Twitter.

Wat dat betreft gedraagt Abrams zich professioneler. Afstandelijker misschien, maar wel beter imho.

En ook mee eens wat betreft Lucas/poen/prequels e.d.
Ik zie ook niet de reden waarom Disney per se weer Lucas moet gaan vragen voor advies. Alleen maar omdat hij de maker van Star Wars is.

Bor-Gullet

Avatar

TLJ miste een Star-Wars ziel

Daarom ga ik nooit meer een Rian Johnson film kijken

Devenace

Avatar

Dus een SW film die niet geschikt is voor 30+ baardkinderen?

Pronk47

Avatar

@23VD23
Dat klop wel maar het maakt mijn weinig uit wat iemand verdiend,als hij maar een goed verhaal weet te vertellen,en dat kon ik niet van The Last Jedi zegen,en dat kon Lucas toch wel of tenminste beter.

Colruiter

Avatar

Ze hadden Rian meteen aan de nieuwe trilogie moeten zetten dan was hij tenminste met zijn fikken van de lopende trilogie gebleven, niet dat deze nu zo geweldig is, maar hij heeft het compleet vernietigd.

Sunspot

Avatar

Een spin-off mag, zolang hij maar afblijft van het echte werk.

En dan nog, hij moet niet weer dingen opfokken met spin-offs bijvoorbeeld, die gast wilt gewoon te veel vrijheid denk, dan moet hij maar andere films gaan maken.

SW moet gewoon in overleg, wil je dat niet, dan moet je andere films maken vind ik zelf Smiley face.

Sunspot

Avatar

@23VDV23

Hij moet zich dan gewoon beheersen als regisseur. Maar denk dat het zoveel was en hij het niet meer kon inhouden.

Misschien had hij het niet verwacht, dacht dat zijn film wel geaccepteerd zou worden door iedereen, dat zijn plannen meesterlijk waren en nu 'boos' is, nu blijkt dat zijn film zowat de meeste gehate is in het SW universum :D

23VDV23

Avatar

@Sunspot: in zijn jongere jaren heeft hij in een interview ooit aangegeven dat hij juist graag polariserende films zou maken. Dat leek hem interessant. Dus ik denk dat het feit dat de meningen zo verdeeld zijn niet persé zijn probleem is. Het is waarschijnlijk - zoals jij ook beaamt- vooral dat het te veel is geworden. En dan vooral de manier waarop. Nogmaals, hij is gewend om tussen de mensen te kunnen staan als indie-filmmaker. Werken aan zo'n franchise is in dit soort dingen gewoon andere koek. Dat doet Abrams inderdaad beter.

Sunspot

Avatar

^

Tnx voor reactie, wist dat niet.

Maar misschien moet hij dan maar zelf besluiten om niet aan SW te beginnen, in ieder geval niet de 'core'. Maar spin-opff misschien, maar dan nog.

Het is Star Wars uiteindelijk.

Dat is het ding juist. Je moet dan ook dingen kunnen laten. Ken die Johson helemaal niet wat indie films ook betreft, las dat eerder.

Ik weet niet, maar die regisseurs moeten dat zelf beslissen. JJ Abrahams heeft niks vernieuwd sowieso.

Maar dat is het duds, die Johnsoon kreeg te veel vrijheid dus. Is denk ook studio, waarom zo vrij laten.

OVERLEG Smiley face

Maac

Avatar

Reboot!

bigmichiel

Avatar

Gezien Johnson heel Star Wars totaal niet begrijpt slaan we deze films sowieso over. Of ze nu wel of niet gemaakt worden.

Laat hem zijn eigen Space Opera maken i.p.v. Star Wars uitkleden

nieuwslaatste nieuws

meest populair