Trollen verpesten RottenTomatoes-score 'Star Wars 9' en 'Captain Marvel'

Trollen verpesten RottenTomatoes-score 'Star Wars 9' en 'Captain Marvel'

De site neemt overigens wel maatregelen.

De afgelopen weken zijn zowel Captain Marvel als Star Wars: Episode IX het doelwit geweest van trollen. Zij richtten zich op de site RottenTomatoes en besloten daar zo negatief mogelijk te reageren en de films weg te stemmen op het want to see-lijstje.

Nadat actrice Brie Larson zei dat ze graag wilde dat er een diversere filmpers naar junkets zou komen, besloten sommige mensen dat het daarop tijd was om flauw te doen en de score van haar solofilm in het Marvel-filmuniversum te verlagen op RottenTomatoes. Met als gevolg dat nog maar 28 procent van de mensen de film wilde zien. Zoiets gebeurde de laatste dagen ook bij de laatste Skywalker-film.

Einde aan maken
Gelukkig heeft RottenTomatoes nu besloten actie te ondernemen en de trollen aan te pakken. Om die reden is er niet langer een score te zien, enkel hoeveel mensen gestemd hebben op een film. Daarmee kan de publieksrating nog altijd beïnvloed worden, maar is het in elk geval een stap in de goede richting.

In een statement laat RottenTomatoes weten dat het er alles aan doet om fans zo precies mogelijk te vertegenwoordigen, maar tegelijk om zijn forums te beschermen tegen kwaadwillenden. Om de weinig constructieve input van de trollen aan te pakken, is nu de functie met ratings tijdelijk uitgeschakeld.

NieuwsFilm

meest populair