Algemeen

DreamWorks huurt kersverse Oscarwinnaar in voor regie 'Puss in Boots 2'

Miauw! Een nieuw kattennieuwtje voor de fans!

door Jeffrey Kouters om 11:45 in Algemeen
Zondag mocht filmmaker Bob Persichetti de Oscar voor beste animatiefilm mee naar huis nemen voor Spider-Man: Into the Spider-Verse. Nu heeft Persichetti zijn volgende regieklus te pakken. Hij is door DreamWorks ingehuurd voor Puss in Boots 2.

DreamWorks werkt al jaren aan een vervolg op de succesvolle Shrek-spin-off Puss in Boots uit 2011. Puss in Boots werd voor een Oscar genomineerd en noteerde ruim 550 miljoen dollar aan de wereldwijde bioscoopkassa's.

Het vervolg zou oorspronkelijk verschijnen in 2018 onder de titel Puss in Boots 2: Nine Lives & 40 Thieves, maar door reorganisaties bij animatiestudio DreamWorks gingen die plannen uiteindelijk niet door.

Nieuw leven
De Amerikaanse filmwebsite Deadline weet nu te melden dat DreamWorks de productie weer heeft opgepakt. De studio heeft Bob Persichetti ingehuurd als regisseur. Persichetti werkte ook mee aan de eerste film. Hij overzag toen de storyboards en sprak een stem in.

Het is niet bekend wanneer Puss in Boots 2 precies in de bioscopen moet verschijnen en of de oorspronkelijke cast terugkeert. Vermoedelijk wil Persichetti eerst het scenario oppoetsen. De verwachtingen zijn natuurlijk wel hoog van een kersverse Oscarwinnaar...1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

adofmirosch

Avatar

deel 1 is misschien wel de beste spin-off film die ik ken. Dus ik kijk er wel naar uit.

NieuwsFilm

meest populair